| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Sprememba reševanja problema planiranja vozil z implementacijo opustitve časovnih oken dostave : diplomsko delo
Matjaž Skale, 2009, diplomsko delo

Opis: Slovenska podjetja so pri uvajanju različnih poslovnih modelov povsem primerljiva s podjetji iz bolj razvitih gospodarstev. Slika je povsem obratna pri implementaciji znanstveno raziskovalnih dognanj strokovnjakov s področja logistike v vsakodnevne aktivnosti podjetij. Področje logistike v večini slovenskih podjetij sodi v okvir nabavnih ali prodajnih oddelkov, pri upravljanju z logističnimi procesi pa je primarni cilj praviloma visok nivo oskrbe, kar je zagotovo ustrezno, vendar največkrat na račun neupravičeno visokih stroškov logističnih storitev. Z izvajanjem različnih projektov optimizacij v podjetjih, sploh pa v luči aktualne gospodarske krize, je nastopilo zavedanje, da je tudi področje logistike, s primernim upravljanjem, vir potencialnih prihrankov. Podjetja največkrat prihranke v logistiki iščejo na račun zunanjih izvajalcev, čeprav so prihranki največkrat dosegljivi v notranjih rezervah, tudi z vzpostavitvijo primernega nivoja oskrbe, ki je lahko v tem trenutku previsok. Opuščanje okna dostave pri sekundarni distribuciji blaga je eno izmed možnih področij optimizacije stroškov logistike skozi notranje rezerve, ravno ta rešitev pa je, z uporabo znanstveno raziskovalnih metod in orodij, predstavljena v pričujočem delu.
Ključne besede: distribucija, hevristika, planiranje vozil, časovno okno dostave
Objavljeno: 13.06.2010; Ogledov: 1760; Prenosov: 199
.pdf Celotno besedilo (1,06 MB)

4.
Vpliv položaja plodov na rodnem lesu in oveska na širino obiralnega okna pri sortah `Cameo´in `Kanzi´ (malus domestica borkh.)
Matjaž Beber, 2011, magistrsko delo

Opis: V dveh klimatsko različnih letih (200 in 2009) smo v sadjarskem centru Maribor testirali vpliv različnega oveska(100%, 70% in 40%) in tipa rodenega lesa (stari les, enoletni les lateralno in enoletni les terminalno), na širino obiralnega okna pri sortah `Cameo´in `Kanzi´. Rezultati dokazujejo da je vpliv na kakovost in zorenje plodov različen in odvisen od sorte, oveska, leta in starosti lesa iz katerega rastejo plodovi. Obiralno okno je pri sorti `Cameo´ dolgo 14 do 18 dni pri sorti `Kanzi´pa 8 do 12 dni.
Ključne besede: Jablana, ovesek, tip rodnega lesa, zorenje, obiralno okno, sorta
Objavljeno: 04.01.2012; Ogledov: 2054; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (3,07 MB)

5.
Projekt razvoja novega energetskega okna za bivalne enote v podjetju Arcont IP D.O.O.
Denis Prkič, 2012, diplomsko delo

Opis: Vsak izdelek ima omejeno dobo uspešnega trženja, ko je tržno zanimiv za kupce oziroma uporabnike. Za uspešno poslovanje podjetja je pomembno, da na tržišče pravočasno postavi nov oz. boljši izdelek. V podjetju Arcont d.d. že vrsto let izdelujejo bivalne enote, za katere pa izdeluje okna in vrata njihovo hčerinsko podjetje Arcont IP d.o.o. Zaradi strahu pred upadom prodaje standardnih bivalnih enot, smo se na pobudo podjetja Arcont d.d. v podjetju Arcont IP d.o.o. odločili za projekt razvoja novega energetskega okna za bivalne enote. V diplomski nalogi je predstavljen potek razvoja novega izdelka, opisane so lastnosti okna, ki jih mora imeti kakovostno energetsko okno, predstavljeni pa sta tudi obe podjetji. Projekt razvoja novega energetskega okna je načrtovan po načelih razvoja novega izdelka, ob upoštevanju standardov in zakonov. V diplomski nalogi je predstavljena tudi postavitev proizvodne linije, po kateri se bo izdelovalo novo energetsko okno. Z novim oknom bodo tako lahko v podjetju Arcont d.d. še naprej uspešno tržili standardne bivalne enote.
Ključne besede: Razvoj izdelka, bivalna enota, energetsko okno, izolacijsko steklo.
Objavljeno: 29.06.2012; Ogledov: 1386; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

6.
UGOTAVLJANJE VPLIVA IZBIRE MATERIALA ZA OKENSKE OKVIRJE NA TOPLOTNE IZGUBE S POMOČJO PROGRAMA ANSYS
Tadej Kotar, 2013, diplomsko delo

Opis: Z razvojem tehnologije se je v svetu močno povečala poraba energije. Uporaba fosilnih goriv povzroča tudi onesnaženje, ki vodijo v klimatske in druge spremembe na Zemlji. Večina razvitih držav se je ob podpisu Kjotskega sporazuma zavezalo k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov. K temu lahko prispevamo tudi z izbiro energetsko varčnejših materialov za izgradnjo in obnovo stanovanjskih objektov. V diplomski nalogi sem s pomočjo simulacijskega programa ANSYS preučil, kakšen je vpliv materiala okenskega okvirja na izgubo toplote.
Ključne besede: okno, okenski okvir, izguba toplote, ANSYS
Objavljeno: 23.10.2013; Ogledov: 1331; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (1,92 MB)

7.
Primerjava dvoslojne in troslojne zasteklitve oken
Marcel Vrabl, 2013, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Namen projektne naloge je izvesti primerjavo dvoslojne in troslojne zasteklitve na modelu enodružinske hiše v različnih regijah po državi. Tehnični podatki oken so bili privzeti s strani proizvajalca oken MIK Mednarodno trgovsko in proizvodno podjetje d.o.o.. Za izračun energijske bilance objekta je bil uporabljen računalniški program Gradbena fizika URSA 4.0.
Ključne besede: zasteklitev, energijska bilanca, delež zasteklitve, toplotne izgube, okno, senčenje, obsevanje
Objavljeno: 12.08.2013; Ogledov: 1620; Prenosov: 983
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

8.
CENTRALNI ZALIVALNI SISTEM
Egidij Šmigoc, 2015, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je izdelati centralni zalivalni sistem, namenjen zalivanju travnatih površin v neposredni okolici stanovanjske zgradbe. Sistem je sestavljen iz treh med seboj povezanih sklopov. To so: merilnik vlažnosti zemlje, centralna krmilna enota z napajalnikom in krmilna stopnja ventilov. Merilnik vlažnosti zemlje javi centralnemu krmilniku, ko se pojavi potreba po zalivanju, ta pa na podlagi vnaprej nastavljenega časovnega okna odpre ventil za vodo. Ko merilnik izmeri zadostno količino vlage, se proces prekine. Za varnost pred pretiranim zalivanjem v primeru okvare merilnika skrbi 'časovno okno', ki po zaprtju prekine cikel zalivanja.
Ključne besede: centralni zalivalni sistem, merilnik vlažnosti zemlje, centralna krmilna enota, krmilna stopnja ventilov, časovno okno.
Objavljeno: 07.07.2015; Ogledov: 730; Prenosov: 170
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

9.
10.
STEKLO, OKNO, FASADA
Matej Peršak, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujem uporabo stekla v gradbene namene, tehnološke procese predelave stekla, oblikovanje stekla . Pregledali bomo zgodovinski razvoj ravnega stekla, tehnologijo proizvodnje, karakteristike stekla, vrsto stekla glede na sestavo, uporabnost stekla v gradbene namene. Predelali bomo načine obdelave stekla s kontrolo stekla, montaže ter transporta. Opisali bomo sestavo sodobnih oken ter fasad ter njihove tehnične lastnosti. Podrobneje o prednostih glede na sestavo, načine vgradnje. Opisali bomo kako nastane steklena fasada in opisali načine izvedb fasad ter se dodatknili možnosti zaščite pred sončno svetlobo.
Ključne besede: steklo, okno, fasada, medstekelni prostor, tehnološki procesi, obdelava stekla
Objavljeno: 30.08.2016; Ogledov: 589; Prenosov: 74
.pdf Celotno besedilo (2,78 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici