| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
Odvodnjavanje prometnih površin : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa
Tomaž Majcenovič, 2003, diplomsko delo

Ključne besede: ceste, odvodnjavanje
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1694; Prenosov: 0

4.
5.
6.
7.
8.
OPTIMIZACIJA TEHNOLOŠKEGA PROCESA IZDELAVE KARTONA Z UVAJANJEM CO2 V PAPIRNO PULPO
Branka Viltužnik, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se posvetili izboljšanju tehnološkega procesa izdelave kartona. Eksperimentalno raziskavo smo opravili v realnem okolju kartonažne tovarne skozi daljše obdobje. S povečanim deležem uporabe recikliranih vlaken ter z uvajanjem zaprtih krožnih procesov papirna industrija sicer zmanjša stroške in vplive na okolje, vendar so to tudi glavni vzroki za povečanje mikrobiološke aktivnosti. Kakovost kartona se zmanjša zaradi prisotnosti mikroorganizmov, ki povzročijo nihanja pH vrednosti in neenakomerno raztapljanje CaCO3, ki se zadnje čase vedno bolj uporablja tudi kot polnilo. Izsledki raziskave so pokazali, da se z uvajanjem CO2 v papirno pulpo stabilizirajo pogoji za ohranjanje karbonatnega ravnotežja v mokrih fazah, posledično se zmanjša mikrobiološka aktivnost in poraba kemikalij, stabilizira se pH vrednost; vse skupaj pa pripomore k zanesljivejši proizvodnji in boljši kakovosti izdelka.
Ključne besede: karton, papirna pulpa, CO2, karbonatno ravnotežje, odvodnjavanje, retencija, alkaliteta
Objavljeno: 16.09.2009; Ogledov: 2664; Prenosov: 584
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

9.
ODVODNJAVANJE PROMETNIH POVRŠIN V URBANEM OKOLJU
Mitja Dovnik, 2009, diplomsko delo

Opis: Predmet diplomskega dela je odvodnjavanje prometnih površin v urbanem okolju. Namen diplomskega dela je bil prikazati sisteme in načine odvodnjavanja prometnih površin v urbanem okolju ob upoštevanju vseh potrebnih pogojev in zahtev za njihovo načrtovanje in izvedbo. Cilji diplomskega dela je bil analizirati vrste prometnih površin v urbanem okolju, preučitev vseh kriterijev in pogojev za odvodnjavanje prometnih površin v urbanem okolju ter prikazati tipske rešitve odvodnjavanja prometnih površin v urbanem okolju. V drugem delu diplomskega dela so prikazana splošna načela odvodnjavanja površin v urbanem okolju ter načini in postopki dimenzioniranja odvodnjavanja teh površin. Podani in prikazani so tipski primeri rešitev odvodnjavanja prometnih površin. Prav tako so prikazani postopki dimenzioniranja izločevalnika lahkih tekočin ter tipske rešitve izvedbe odvodnjavanja z detajli. V sklepnem delu diplomskega dela so prikazana še načela in kriteriji za vzdrževanje elementov odvodnjavanja prometnih površin v urbanem okolju.
Ključne besede: ceste, odvodnjavanje
Objavljeno: 21.12.2009; Ogledov: 3196; Prenosov: 341
.pdf Celotno besedilo (27,83 MB)

10.
ZAPIRANJE RUDNIŠKIH OBJEKTOV IN SANACIJA POVRŠIN NA OBMOČJU RUDNIKA TRBOVLJE - HRASTNIK
Stojan Baumkirher, 2009, diplomsko delo

Opis: Rudarska panoga v Sloveniji je zadnje desetletje zaznamovana s številnimi zapiranji rudnikov. Eden izmed njih je tudi Rudnik Trbovlje — Hrastnik (RTH). Obsega približno 1400 hektarjev površin v občinah Trbovlje in Hrastnik. Razteza se na dolžini 9 kilometrov. Znotraj njega sta še dve aktivni jami, v preteklosti pa se je premog odkopaval tudi na površini. V času zapiranja rudnika so že bila izvedena nekatera dela v zvezi z ekološko in prostorsko sanacijo površine. Jame se zapirajo od vzhoda proti zahodu, zato se bodo v tem vrstnem redu izvajala tudi dokončna sanacijska dela in določile sanacijske faze območij. V diplomski nalogi je opisana vizija glede začasne in dokončne ureditve degradirane površine in problemi, ki se pojavljajo zaradi pomanjkanja prostorskih načrtov. Predstavljeno je tudi načrtovanje bodoče uporabe degradiranih površin po njihovi ekološki in prostorski sanaciji.
Ključne besede:  zapiranje rudnika,  odvodnjavanje jamskih objektov,  ekološka sanacija,  prostorska sanacija,  obnovljivi viri energije.
Objavljeno: 22.01.2010; Ogledov: 1943; Prenosov: 294
.pdf Celotno besedilo (2,78 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici