| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
RAZVOJ APLIKACIJ GIS V OKOLJU GWT
Denis Žganec, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo razvoj aplikacij GIS v okolju GWT z uporabo knjižnice OpenLayers. Nalogo pričnemo s predstavitvijo geografskih informacijskih sistemov (GIS), njihove zgradbe, različnih vrst podatkov nad katerimi operirajo GIS, ter obstoječih standardov. Nato opišemo dve orodji, s katerima lahko hitro in učinkovito razvijamo spletne aplikacije GIS. Najprej predstavimo knjižnico OpenLayers, ki je namenjena izdelavi spletnih zemljevidov, nato pa orodje GWT, ki se uporablja za izdelavo grafičnih vmesnikov spletnih aplikacij. V zadnjem delu naloge povežemo obe orodji in ju uporabimo za izdelavo interaktivnega spletnega zemljevida.
Ključne besede: računalništvo, spletne aplikacije, geografski informacijski sistemi, grafični uporabniški vmesnik, odprtokodna orodja
Objavljeno: 12.01.2011; Ogledov: 2027; Prenosov: 155
.pdf Celotno besedilo (4,23 MB)

2.
TESTIRANJE ODPRTOKODNIH REŠITEV
Boštjan Colnar, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili proces testiranja pri razvoju odprtokodne programske opreme. Odprtokodne programske rešitve so vedno bolj razširjene med uporabniki spleta. Pri razvoju lastniških in odprtokodnih aplikacij obstaja pomembna faza, tj. faza testiranja, ki bistveno vpliva na končno kvaliteto produkta. Predstavili smo klasične procesne modele in jih primerjali s procesnim modelom odprtokodne programske opreme. Natančneje smo primerjali faze testiranja in opisali problematiko, ki se pri tem pojavlja. Na praktičnem primeru smo predstavili proces in protokol testiranja pri odprtokodnem produktu OpenOffice.org. Pri tem smo se vključili v njihovo skupnost testerjev.
Ključne besede: testiranje, življenjski cikli, metode razvoja, testna orodja, odprtokodna programska oprema
Objavljeno: 28.10.2011; Ogledov: 1384; Prenosov: 105
.pdf Celotno besedilo (2,49 MB)

3.
METODE IN ORODJA PODATKOVNEGA NOVINARSTVA
Andrej Likavec, 2014, diplomsko delo

Opis: Podatkovno novinarstvo je strategija medijev pri prehodu iz linearnega komunikacijskega modela v model podatkovnih baz. Svoje zgodbe gradi na podatkih javnega značaja, katerih nabor in način dostopa naj sledi definicijam odprtih podatkov. Projekti podatkovnega novinarstva so sestavljeni iz faz iskanja informacij, njihovega zajema, predprocesiranja, analize in predstavitve novih vedenj. V nalogi proučujemo načine luščenja podatkov s spletnih strani in PDF-dokumentov, prikažemo izdelavo interaktivnega zemljevida prometnih nesreč kolesarjev, iščemo asociativna pravila v izidih glasovanj poslancev ter z ekstrakcijo samostalniških zvez prikažemo primer tekstovnega rudarjenja.
Ključne besede: podatkovno novinarstvo, podatki javnega značaja, odprtokodna orodja
Objavljeno: 06.03.2015; Ogledov: 617; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (4,55 MB)

4.
DINAMIČNE SPLETNE STRANI ZA NOGOMETNI KLUB
Mladen Vukadinović, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je predstavljen potek izgradnje dinamične spletne strani za lokalni nogometni klub NK Postojna z uporabo obstoječih odprtokodnih orodij za izdelavo spletnih strani in lastnih rešitev. Cilj diplomskega dela je bil vzpostavitev novih, stroškovno učinkovitih komunikacijskih poti do zainteresirane javnosti. Ker je NK Postojna manjši lokalni klub, je pri izgradnji spletne strani pomembna stroškovna učinkovitost, kar je bil tudi glavni vzrok, da smo se odločili za lastno izdelavo spletne strani. Uporabili smo brezplačne odprtokodne rešitve, ki smo jih poiskali na spletu in po testiranju ustreznosti vključili v končni izdelek. Tako smo uporabili spletni strežnik Apache, bazo podatkov MySQL in skriptni jezik PHP, ki so po raziskavi najbolj razširjeni in za katere obstaja največ rešitev, ki jih lahko uporabimo. Za sistem za upravljanje z vsebinami smo izbrali rešitev Joomla! in jo dopolnili s potrebnimi funkcionalnostmi. Za bolj enostavno upravljanje smo razvili dodatek, ki nam omogoča enostaven vnos statistične vsebine. Na spletni strani lahko sedaj obiskovalci dostopajo do aktualnih ali arhivskih novic o klubu, do podatkov o treningih in sodelujejo prek povezav tudi na ostalih družabnih omrežjih. Odziv uporabnikov je pozitiven in obisk se povečuje. V prihodnje je treba posloveniti ostale komponente, dodati forum in predvsem pritegniti dodatne avtorje vsebin. Kot potencialni izziv se pojavlja tudi možnost vzpostavitve spletne trgovine.
Ključne besede: spletne strani, spletne tehnologije, odprtokodna orodja, sistem za upravljanje z vsebinami (CMS), Joomla!.
Objavljeno: 23.06.2015; Ogledov: 670; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (1,99 MB)

5.
Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici