| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
POMEN PAKIRANJA ZA POTEKANJE LOGISTIČNIH PROCESOV V PODJETJU GORENJE D.D. - PROGRAM SERVIS
Tjaša Dolinšek, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomski seminar zajema najprej teoretični del, in sicer opis razvoja logistike, opredelitev logistike nasploh, opredelitev njenih ciljev in predstavitev logističnih podsistemov. Predstavljena je opredelitev embalaže, njene funkcije, njen pomen in vrste embalaž, ki obstajajo. V drugem delu pa smo se osredotočili na pakiranje za potekanje logističnih procesov na primeru podjetja Gorenje d.d. program Servis, kjer smo najprej na kratko predstavili podjetje Gorenje d.d. in Gorenje Servis. Sledila je analiza embalaž, ki se uporabljajo v Servisu ter njenih dobaviteljev in kratka predstavitev postopkov embaliranja na treh embalirnih strojih. Ker smo osredotočeni na pomen pakiranja, smo v nadaljevanju predstavili, kako v Servisu poteka prevzem rezervnih delov, pakiranje rezervnih delov, skladiščenje rezervnih delov in odprema blaga. Za konec smo predstavili še pomemben dokument v Servisu, ki se imenuje skladiščna kartica.
Ključne besede: logistika, embalaža, prevzem, pakiranje, skladiščenje, odprema blaga, skladiščna kartica
Objavljeno: 29.10.2014; Ogledov: 1290; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (993,36 KB)

2.
PROCESI SKLADIŠČENJA V IZBRANEM PODJETJU
Duška Pušnik, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju smo v prvem poglavju predstavili skladiščenje oziroma skladiščno službo kot enega od glavnih ključev za uspešno delovanje organizacije. Povzeli smo, kaj skladiščenje sploh je, kakšen je njegov namen, predstavili smo njegove cilje ter politiko. Prikazali smo, zakaj je določitev lokacije za skladišča eden izmed pomembnejših dejavnikov in kakšne vrste skladišč poznamo. Nekoliko podrobneje pa smo obravnavali njihovo delitev ter prostorsko ureditev. V drugem poglavju smo se dotaknili skladiščnih procesov ter jih tudi nekoliko podrobneje opisali. Skladiščni procesi so tako imenovana "rdeča nit" diplomskega seminarja. Navedli smo, katere skladiščne procese poznamo, jih na kratko opisali ter analizirali. V tretjem poglavju pa smo to osnovo oziroma teorijo, ki smo jo zapisali v predhodnih poglavjih, prenesli na konkreten primer Izbranega podjetja. Zaradi varovanja poslovnih podatkov smo podjetje predstavili na zelo kratek in diskreten način, nato pa nadaljevali s predstavitvijo postopkov skladiščenja v podjetju. V nekoliko krajšem obsegu smo navedli nekaj funkcij računalniškega programa, ki ga podjetje uporablja v okviru skladiščenja.
Ključne besede: skladiščenje, skladiščni procesi, prevzem blaga, uskladiščenje, komisionarjenje, odprema blaga.
Objavljeno: 28.11.2013; Ogledov: 2454; Prenosov: 558
.pdf Celotno besedilo (1,33 MB)

3.
Logistična tehnologija v segmentu prevoza posebnih vrst blaga v podjetju Adria Airways, d. d. : diplomsko delo
Doris Ðelagić, 2010, diplomsko delo

Opis: Hitrost je vrednota, ki je zaželena in pogosto nujna prav na vsaki točki poslovnega procesa ter vsakdanjega življenja, zato je temu primerno prilagojen tudi transport posebnih vrst blaga, ki z uporabo letalskega prevoza omogoča kar najhitrejšo izvedbo storitve. Prikazati želimo, kako mora biti podjetje logistično organizirano, da zadovolji potrebe strank po najhitrejšem možnem prenosu blaga v širni svet. Sinonim za to zvrst dejavnosti je podjetje Adria Airways, katerega organiziranost logističnega sistema in logistična tehnologija prevoza blaga bosta podrobneje predstavljena v diplomski nalogi. Problem, ki smo ga izpostavili v diplomski nalogi, je pomanjkanje prostora za natovarjanje blaga oz. tovora v letalo in pa celoten sistem prevoza nekaterih posebnih vrst blaga. Za dani problem smo na koncu diplomskega dela podali tudi rešitev, ki smo jo pridobili s pomočjo preučevanja in analize, literature in empiričnih podatkov.
Ključne besede: transport, posebne vrste blaga, Adria Airways, logistični sistem, odprema
Objavljeno: 30.11.2010; Ogledov: 2390; Prenosov: 247
.pdf Celotno besedilo (2,08 MB)

4.
PROCES IZVOZNEGA POSLA - PRIMER PODJETJA LIP POLJČANE, D. D.
Sonja Štibler, 2009, diplomsko delo

Opis: Podjetje Lip Poljčane, d. d., je lesno predelovalno podjetje z dolgoletno tradicijo. Proizvodni program obsega otroške posteljice, otroške sobe, previjalne komode itd. Analiza v okviru tega diplomskega dela je pokazala, da je podjetje Lip Poljčane, d. d., v svojem dolgoletnem poslovanju razvilo svojo poslovno strategijo. Uspešen menedžment je podjetju ustvaril dober imidž na tujih tržiščih, kar se kaže v zadovoljstvu kupcev na različnih tujih tržiščih. Podjetje svojim kupcem zagotavlja visoko kakovostne izdelke, konkurenčne pogoje, točne dobave, ugodne transportne klavzule za kupce ter hitro prilagajanje tržnim zahtevam. Pri analizi izvoznega posla v Kanado sem ugotovila, da je izvozni posel za podjetje kompleksna in dalj časa trajajoča naloga. Podjetje Lip Poljčane, d. d., uporablja neposreden način vstopa na kanadsko tržišče. Prodajni referent sodeluje v fazi priprave, izvedbe in zaključka posla, zato je njegova naloga časovna in tehnična koordinacija vseh opravil v posameznih fazah izvoznega posla. Poleg prodajnega referenta v izvoznem poslu v Kanado sodeluje tudi špediter Sloven Inter Celje, d. o. o. Podjetje Lip Poljčane, d. d., je podjetje, ki se ukvarja tako z izvoznimi posli kot tudi z odpremo blaga v države članice Evropske unije. Podjetje Lip Poljčane, d. d., se bo še naprej trudilo, da bo svojim kupcem nudilo najkakovostnejše izdelke po ugodnih cenah. Osredotočilo se bo na vstop na nova tuja tržišča in s tem poskušalo pridobiti čim več novih tujih strank, seveda pa ne sme pozabiti na že obstoječe tuje in domače kupce.
Ključne besede: mednarodno poslovanje, izvozni posel, odprema blaga, Intrastat, Lip Poljčane, d. d.
Objavljeno: 17.02.2010; Ogledov: 3157; Prenosov: 429
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici