| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 7 / 7
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
OCENJEVANJE DELOVNE USPEŠNOSTI IN NAPREDOVANJE V SLOVENSKI VOJSKI
Petra Žnidarič, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sem obravnavala segment ocenjevanja delovne uspešnosti in nagrajevanja v Slovenski vojski. Najprej sem na kratko predstavila delovanje in strukturo Slovenske vojske, nato pa sem teoretično predstavila osnovne pojme ocenjevanja delovne uspešnosti, nagrajevanja in napredovanja. V drugem delu diplomskega dela sem podrobneje predstavila potek rednega letnega pogovora, ki je temelj za ocenjevanje delovne uspešnosti v Slovenski vojski, službeno oceno in na koncu možnosti napredovanja in nagrajevanja v Slovenski vojski. Na koncu diplomskega dela sem opisala še metode in tehnike ocenjevanja delovne uspešnosti ter možne vzroke napak pri samem ocenjevanju.
Ključne besede: - redni letni pogovor - ocenjevanje delovne uspešnosti - službena ocena - napredovanje
Objavljeno: 14.06.2010; Ogledov: 2406; Prenosov: 484
.pdf Celotno besedilo (1,57 MB)

3.
SISTEM RAZVOJA KADROV V PODJETJU HRIBLES ŽAGA D.O.O.
Mateja Pavlič, 2010, diplomsko delo

Opis: Eden od dejavnikov, ki vplivajo na konkurenčnost podjetja, so zaposleni oziroma kadri. Pri tem se postavlja vprašanje, kako pridobiti ustrezne kadre, jih motivirati in ustrezno usposabljati ter izobraževati glede na potrebe trga. V ta namen smo izdelali model sistema razvoja kadrov, ki je podjetju lahko v pomoč pri sistematičnem izvajanju in spremljanju posameznikovega razvoja. V prvem delu diplomske naloge so predstavljene teoretične osnove, ki so pomembne za kasnejšo izdelavo modela sistema razvoja kadrov za konkretno podjetje. Teoretično so predstavljeni posamezni procesi od planiranja, pridobivanja in selekcije kadrov do uvajanja, nagrajevanja in razvoja kadrov vse do prenehanja delovnega razmerja. V drugem delu je predstavljeno podjetje Hribles žaga d.o.o., njegova organiziranost, obstoječa kadrovska dejavnost in izvedena raziskava. Rezultati ankete so pokazatelji dejanskega stanja razvoja kadrov v obravnavanem podjetju, katerega bomo poskušali izboljšati. V tretjem delu je zgrajen model sistema razvoja kadrov za podjetje Hribles žaga d.o.o., ki bi ga bilo smiselno vpeljati v podjetje, spremljati njegovo delovanje ter ga kasneje še nadgrajevati. V zadnjem delu so podane še ugotovitve in predlogi v zvezi z obstoječim stanjem ter izboljšavo oziroma prenovo le-tega v obravnavanem podjetju.
Ključne besede: izobraževanje in usposabljanje kadrov, sistem razvoja kadrov, motivacija, ocenjevanje delovne uspešnosti in nagrajevanje, napredovanje.
Objavljeno: 20.12.2010; Ogledov: 1999; Prenosov: 210
.pdf Celotno besedilo (4,14 MB)

4.
Večparametrski odločitveni model ocenjevanja delovne uspešnosti javnih zdravstvenih uslužbencev za potrebe napredovanja
Darja Zupan, 2011, magistrsko delo

Opis: Napredovanje javnih zdravstvenih uslužbencev je povezano z ocenjevanjem strokovnih in delovnih kvalitet zaposlenega. Namen procesa ocenjevanja delovne uspešnosti je dodatno motiviranje zaposlenih za doseganje še boljših in vidnejših delovnih rezultatov. Čeprav je sistem napredovanja v javnem zdravstvenem sektorju zakonsko predpisan, še ni v celoti dorečen in praktično opredeljen. Pri izvajanju so se pokazale določene pomanjkljivosti, ki jih bo v prihodnosti potrebno odpraviti. Glavna cilja študije sta bila izdelava in validacija večparametrskega hierarhičnega modela za ocenjevanje delovne uspešnosti javnih zdravstveni uslužbencev. Model sloni na večparametrskih odločitvenih modelih in je podprt z računalniškim programom za večparametrsko odločanje DEXi. Računalniško podprto ocenjevanje delovne uspešnosti javnih zdravstvenih uslužbencev se je izkazalo kot primerno. Z zagotavljanjem enakih kriterijev za vse omogoča bolje organizirano, sistematično in objektivno ocenjevanje delovne uspešnosti zaposlenih ter transparentno razlago ocene. To pripomore k pravičnejšemu sistemu napredovanj zaposlenih v javnem zdravstvenem sektorju, kar poveča zadovoljstvo in predstavlja dodatno motivacijo za nadaljnje kakovostno opravljanje dela. Zgrajeni model smo preizkusili in kritično ovrednotili na praktičnem primeru javnega zdravstvenega zavoda. Nadaljnja praktična uporaba bo pokazala, v kolikšni meri je mogoče ta model za ocenjevanje delovne uspešnosti za potrebe napredovanja še izboljšati.
Ključne besede: ocenjevanje delovne uspešnosti, večparametrsko ocenjevanje, ocenitveni model, DEXi
Objavljeno: 31.08.2011; Ogledov: 2408; Prenosov: 276
.pdf Celotno besedilo (803,60 KB)

5.
Odločitveni model za ocenjevanje delovne uspešnosti zaposlenih na Agenciji za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije
Petra Prešern, 2011, magistrsko delo

Opis: Vsak dan v življenju se srečujemo z odločitvami, ki so lahko za nas prijazne, lahko pa so te odločitve težke in neprijetne. V osebnem življenju se lahko odločamo tako, kot nam narekujejo naše misli in naše srce, v delovnem okolju pa takšne odločitve niso zaželene, saj so lahko preveč subjektivne in ni nujno, da bi bile všeč vsem zaposlenim v organizaciji. S takšnimi težavami se srečamo na primer, ko je potrebno zaposliti novega zaposlenega ali pa odpustiti nekoga izmed obstoječega kadra. Prav tako se nam težava lahko pojavi, ko je potrebno oceniti delovno uspešnost zaposlenih. V kolikor organizacija nima postavljenih nikakršnih meril, po katerih bi se zaposlene ocenjevalo, lahko pride do velikega problema, predvsem v primerih, kjer ena oseba ocenjuje vse zaposlene. Subjektivne odločitve lahko mnogokrat pripeljejo do nepotrebnih sporov, zato je potrebno najti način, kako bi se tovrstnim težavam lahko izognili. Na Agenciji za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije, kjer sem zaposlena, imamo sicer jasno postavljene kriterije, po katerih se zaposlene ocenjuje, saj upoštevamo predpisana pravila za javno upravo, vendar bi vsekakor prišla prav informacijska podpora. V magistrskem delu je s pomočjo informacijske tehnologije izdelan in predstavljen odločitveni model za oceno delovne uspešnosti zaposlenih. Povezan je z rezultati ocene zadovoljstva pri delu v naši organizaciji, ki so bili pridobljeni leta 2006 na pobudo organizacije, ter ponovno leta 2008 za potrebe diplomskega dela z naslovom Organizacijsko vzdušje na Agenciji za pošto in elektronske komunikacije Republike Slovenije, katerega avtor sem. Takšen model ni primeren le za našo organizacijo, pač pa bi bil lahko uporaben tudi za druge organizacije.
Ključne besede: odločitveni proces, ocenjevanje delovne uspešnosti, večparametrski odločitveni model
Objavljeno: 07.02.2012; Ogledov: 1306; Prenosov: 263
.pdf Celotno besedilo (9,83 MB)

6.
PRENOVA SISTEMA OCENJEVANJA DELOVNE USPEŠNOSTI
Iztok Lovišček, 2012, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava ocenjevanje delovne uspešnosti s prenovo sistema ocenjevanja delovne uspešnosti v konkretnem primeru. V prvem delu je podana teoretična opredelitev ocenjevanja delovne uspešnosti, motiviranja in nagrajevanja delavcev ter informacijskih sistemov. V drugem delu je predstavljeno konkretno podjetje s podrobnim opisom pomanjkljivosti obstoječega sistema ocenjevanja delovne uspešnosti. S pomočjo raziskave smo v tretjem delu podrobneje preučili nekatere probleme, zaradi odsotnosti sistema ocenjevanja delovne uspešnosti. V sklopu raziskave smo testirali tudi štiri hipoteze. V zadnjem delu je predstavljen predlog prenove sistema ocenjevanja delovne uspešnosti v konkretnem podjetju.
Ključne besede: - ocenjevanje delovne uspešnosti - motivacija zaposlenih - nagrajevanje zaposlenih - podpora informacijskega sistema za ocenjevanje delovne uspešnosti
Objavljeno: 02.06.2014; Ogledov: 1054; Prenosov: 123
URL Povezava na celotno besedilo

7.
OCENJEVANJE DELOVNE USPEŠNOSTI JAVNIH USLUŽBENCEV NA OBČINAH
Melita Moravec, 2016, magistrsko delo

Opis: Zahteve glede delovanja javne uprave in s tem tudi lokalne samouprave kot dela le-te, se vedno bolj zaostrujejo, hkrati pa so vedno prisotne težnje za zmanjšanje obsega sredstev za njeno delovanje. Zaposleni v javni upravi bi se posledično morali vedno bolj angažirati, pomembno funkcijo pri tem pa ima lahko ustrezna motivacija, pri čemer je v javni upravi ključnega pomena ocenjevanje delovne uspešnosti, ki pomeni osnovo za napredovanje in nagrajevanje javnih uslužbencev. Ocenjevanje delovne uspešnosti je torej pomembno orodje nagrajevanja nadpovprečno uspešnih javnih uslužbencev in orodje motiviranja za boljše delo. Ocena delovne uspešnosti se javnim uslužbencem določi na podlagi ocenjevanja elementov, ki jih določa Zakon o sistemu plač v javnem sektorju in ki so podrobneje opredeljeni s kriteriji v Uredbi o napredovanju javnih uslužbencev v plačne razrede . Vendar pa večina kriterijev (natančnost, ustvarjalnost, odnos do uporabnikov…) ni merljivih, saj v primeru ocenjevanja nimamo natančno določene enote mere in tudi ne orodja, s katerim bi to merili. Dejstvo je, da ocena delovne uspešnosti vedno vsebuje elemente subjektivnosti, predvsem zaradi kriterijev, ki niso merljivi. V zvezi s tem se pojavlja vprašanje, na kakšen način vzpostaviti sistem ocenjevanja delovne uspešnosti javnih uslužbencev, da bo mogoče čim bolj objektivno oceniti delovno uspešnost javnih uslužbencev. Odločilno vlogo ima neposredni vodja oziroma ocenjevalec, ki mora dobro poznati, kaj se pričakuje od javnega uslužbenca, zato bi ocenjevalec moral biti strokovno usposobljen, predvsem pa bi moral biti oseba z integriteto, ki je vredna spoštovanja in zaupanja. Tudi v ostalih evropskih državah poteka vrednotenje dela javnih uslužbencev. Z reformami sistemov ocenjevanja kriteriji, ki se nanašajo na osebne značilnosti (točnost, socialne kompetence, inteligentnost) in pridobljene lastnosti (izobrazba) izgubljajo na pomenu, večji poudarek je na funkcionalnih ocenah, ciljnih dogovorih in ocenjevanju kompetenčnosti za izvajanje dela.
Ključne besede: delovna uspešnost, ocenjevanje delovne uspešnosti javnih uslužbencev, sistem plač v javnem sektorju
Objavljeno: 20.10.2016; Ogledov: 1316; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (1,74 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici