| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
RAZVOJ RAČUNALNIŠKE APLIKACIJE ZA ADMINISTRATIVNO DELO REŠEVALNE POSTAJE
Denis Gorjup, 2013, magistrsko delo

Opis: V sodobnem času tehnologije je določene procese smiselno informatizirati. Na Reševalni postaji Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana smo s pomočjo orodja Microsoft Access razvili računalniško aplikacijo, ki je reševalcem v pomoč pri izpolnjevanju velikega števila potrebnih obrazcev. Orodje smo poimenovali ARS oz. Administracija Reševalne Službe, saj so informatizirani obrazci v pomoč pri organizaciji službe s trenutno 103 zaposlenimi. Raziskovalna metodologija: S pomočjo anketnih vprašalnikov smo ugotavljali, ali zaposleni sploh čutijo potrebo po računalniškem vnosu obrazcev in seveda, kaj bi od takšne aplikacije pričakovali. Po izgradnji aplikacije in določenem času testnega obratovanja smo spet s pomočjo ankete izvedeli, kako so z vzpostavljeno informatizacijo zadovoljni. Rezultati so potrdili naša domnevanja, in sicer, da si zaposleni želijo računalniško pomoč pri izpolnjevanju obrazcev, saj verjamejo, da bodo s tem pridobili večjo preglednost, informacije bodo hitreje našli, vse to pa jim ne bo prineslo dodatnega dela. Z zaključno anketo smo ugotovili, da je zgrajena aplikacija v visokem odstotku zadovoljila pričakovanja uporabnikov, so pa zapisali tudi nekaj predlogov, ki bi jih aplikacija lahko ponudila pri nadaljnjem razvoju. Sklep: Izdelana aplikacija je reševalni postaji pri organiziranju dela v veliko pomoč in je prinesla želene rezultate.
Ključne besede: reševalna postaja, informatizacija, obrazci, organizacija.
Objavljeno: 12.07.2013; Ogledov: 1163; Prenosov: 127
.pdf Celotno besedilo (2,54 MB)

8.
NADGRADNJA INFORMACIJSKEGA SISTEMA RTV
Lenart Opeka, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu je predstavljena programska rešitev za pridobivanje podatkov RTV zavezancev prek spletnih obrazcev in njihova umestitev v obstoječi informacijski sistem RTV. Problem, s katerim se trenutno srečuje Služba za obračun RTV-prispevka je ta, da na spletnih straneh RTV Slovenija sicer obstajajo spletni obrazci, preko katerih lahko zavezanci za plačilo RTV-prispevka sporočijo svoje podatke oziroma javijo spremembe, a je implementacija pošiljanja in obdelave podatkov povsem neustrezna. Podatki se iz spletne strani pošljejo na elektronski naslov Službe za obračun RTV-prispevka, kjer jih referent prepiše v aplikacijo, ki se uporablja za vodenje in urejanje podatkov zavezancev. Ob ročnem prepisovanju podatkov, tiskanju, preslikovanju in vpenjanju v elektronski sistem vodenja dokumentov, lahko pride do raznih napak, nezanemarljiva pa je tudi časovna komponenta, saj lahko preteče kar nekaj časa od trenutka ko zavezanec posreduje podatke, do obdelave le-teh. To pa lahko vpliva na pravilnost izdanih računov, v kolikor pred fakturiranjem niso upoštevani pravilni podatki zavezancev. Programska rešitev, ki se v Službi za obračun RTV-prispevka uporablja za vodenje podatkov zavezancev, deluje nad podatkovno bazo Oracle, kjer se v obliki baznih paketov nahaja tudi večina poslovne logike, razvita pa je s pomočjo orodij Oracle Designer in Oracle Forms and Reports Developer. Ta programska rešitev teče na okolju Oracle Application Server in je povsem nedostopna iz zunanjega sveta.
Ključne besede: informacijski sistem, spletni obrazci, programska rešitev, Oracle, poslovni proces
Objavljeno: 22.06.2016; Ogledov: 581; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (4,21 MB)

9.
PREGOVORI IN REKI V PROZI JANEZA TRDINE
Maja Krempl, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga predstavlja bogato zbirko pregovorov, ki jih je v času svojega literarnega ustvarjanja zbral in zapisal Janez Trdina. Predstavljeni so temeljni pojmi slovstvene folkloristike, kratek opis avtorjevega življenja in dela ter podrobnejši pregled zbiranja pregovorov na Slovenskem. Delo zajema opredelitev folklornih obrazcev s poudarkom na pregovorih, kratek pregled zgodovine zbiranja le-teh ter tematsko klasifikacijo izpisanih pregovorov iz pisateljevih Zbranih del in rokopisnih zapiskov v knjižni obliki, Podob prednikov.
Ključne besede: Janez Trdina, folklorni obrazci, klasifikacija, pregovori.
Objavljeno: 04.08.2016; Ogledov: 460; Prenosov: 48
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

10.
IZVRŠBA V DAVČNEM POSTOPKU IN ČEZMEJNI VIDIK
Tanja Miličić, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: Slovenija je članica Evropske unije in pravni red Evropske unije je del slovenske zakonodaje. To pomeni, da se mora Slovenija prilagajati tudi na področju davčne zakonodaje in spremembam, ki to področje spremljajo. Pobiranje davkov je ena najstarejših pravic posamezne države. Države s pobiranjem davkov zadovoljujejo javne interese in uresničujejo svojo suverenost. Daleč v zgodovino pa sega tudi neizpolnjevanje davčnih obveznosti. Problem nastane, ko država zaradi neplačila ne more pobrati odmerjenega davka. Konflikti med davčnimi zavezanci in davčnimi organi se pojavljajo že znotraj domicilne države, še več težav pa je zaznati izven meja posamezne države. V magistrski nalogi sem se opredelila do izvršbe v davčnem postopku, najprej v slovenskem davčnem prostoru, nato pa analizirala tudi čezmejni vidik davčne izvršbe in medsebojno pomoč ter vzajemno sodelovanje pri izmenjavi informacij, ki omogočata lažjo poravnavo neplačanih davčnih obveznosti. Države članice si prizadevajo za zajezitev davčne nediscipline, pri tem pa se poslužujejo različnih ukrepov. Mednarodno sodelovanje in upravna pomoč pri izmenjavi informacij med državami članicami EU sta izjemnega pomena za uspešno davčno poslovanje in na področju pobiranja davščin. Vsaka država lahko izbira sebi prilagojen davčni sistem. Vendar države z oblikovanjem direktiv, sklepov in uredb skrbijo za to, da se davčni sistemi držav razvijajo v isto smer, se harmonizirajo in omogočajo boljše sodelovanje med davčnimi upravami pri nadzoru in pobiranju davkov. V nalogi sem se posebej opredelila še do hrvaškega davčnega sistema in primerjala zakonodajo davčne izvršbe v Sloveniji in v sosednji Republiki Hrvaški.
Ključne besede: izvršba, davčni postopek, davčni nadzor, medsebojna upravna pomoč, čezmejna davčna izvršba, mednarodno sodelovanje v davčni izvršbi, obrazci v postopku medsebojne upravne pomoči
Objavljeno: 10.12.2016; Ogledov: 698; Prenosov: 120
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

Iskanje izvedeno v 0.79 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici