| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
PVC mehanske pene : diplomsko delo visokošolskega študijskega programa
Stojan Zazijal, 1998, diplomsko delo

Ključne besede: PVC, pene, plastisol, talne obloge
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1594; Prenosov: 0

7.
8.
RAČUNALNIŠKO PODPRTO NAČRTOVANJE IN IZDELAVA IZOLACIJSKIH OBLOG V PODJETJU ISOMAT
Domen Zaberčnik, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje proces računalniško podprtega konstruiranja izolacijskih oblog z namenom soočenja s problematiko izdelave takšnih vrst izdelkov in z namenom izdelave vzorčnih kosov na 3D obdelovalnem stroju, kar bi omogočilo pričetek proizvodnje različnih izolacijskih oblog. Najbolj pomemben rezultat te naloge pa bo, dolgoročno gledano, serijska izdelava izolacijskih oblog za prodajo na domačem in tudi na tujem trgu.
Ključne besede: računalniško podprto načrtovanje, izolacijske obloge, koleno, T-kos, plašči podnic posod, Pro/Engineer Wild Fire 4.0
Objavljeno: 02.04.2010; Ogledov: 1783; Prenosov: 131
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

9.
Vloga medicinske sestre pri oskrbi kirurše rane
Zoran Tratnjek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljene vloga in naloge medicinske sestre pri oskrbi kirurške rane. Namen diplomskega dela je podrobneje raziskati in predstaviti kirurško rano, anatomijo kože in podkožnih tkiv, potek celjenja rane in faze celjenja, dejavnike, ki vplivajo na celjenje rane, sodobno oskrbo rane ter raziskati, kako v zdravstveni negi medicinske sestre opazujejo, oskrbujejo in na kakšen način dokumentirajo kirurške rane. V prvem delu je opisana kratka zgodovina oskrbe ran, anatomija kože in podkožnih tkiv, kaj je kirurška rana, predstavljeno je celjenje ter vse štiri faze celjenja. Prav tako je predstavljeno celjenje posameznih tkiv, dejavniki, ki vplivajo na celjenje ran, pomen pravilne prehrane pri celjenju, s čim medicinska sestra podpira celjenje, ga pospešuje. Opisana je tudi bolečina, njen pomen in kako jo medicinska sestra ocenjuje ter sodobne obloge za nego rane. V drugem delu je predstavljena raziskava, ki je bila izvedena med zaposlenimi na kirurškem oddelku Splošne bolnišnice Murska Sobota. Spoznati smo želeli, na kakšen način medicinske sestre oskrbijo kirurške rane, kakšno dokumentacijo zdravstvene nege uporabljajo in na kakšen način ocenjujejo kirurške rane. V raziskavi smo ugotovili, da so anketiranci/ke dobro izobraženi in seznanjeni z oskrbo kirurške rane. Ugotovili smo, da jim obstoječa dokumentacija zadostuje in da ne potrebujejo posebnega obrazca za opazovanje in dokumentiranje kirurških ran. Tudi fotografiranje kirurških ran se jim zdi nesmiselno. Izrazili pa so željo po dodatnih izobraževanjih o oskrbi kirurških ran.
Ključne besede: kirurška rana, vloga medicinske sestre, oskrba rane, sodobne obloge, preveza rane, celjenje, standard preveze
Objavljeno: 02.07.2010; Ogledov: 6205; Prenosov: 2145
.pdf Celotno besedilo (1020,07 KB)

10.
RAČUNALNIŠKO PODPRTO KONSTRUIRANJE IN MODELIRANJE ROKE ZA ROTACIJSKI NANOS ZAŠČITNE OBLOGE
Luka Čokl, 2011, diplomsko delo

Opis: Za diplomsko nalogo sem si izbral problem, s katerim sem se seznanil med študijsko prakso v podjetju Cinkarna Celje. Ker bi radi uvedli rotacijski postopek sem se odločil v diplomskem delu skonstruirati roko, ki bi imela dvoosno vrtenje in bi bila na posebnem vozičku, s katerim bi se pomikala v peč in iz nje. Tako sem skonstruiral in pripravil vso potrebno dokumentacijo za izdelavo naprave. Določil sem posamezne konstrukcijske elemente in zaradi ekonomičnosti uporabil standardne elemente, izbral pravilne pogonske naprave, ter prenosnike moči. Izdelal sem realen računalniški model in pripravil simulacijo delovanja. Za konstruiranje sem uporabil programski paket SolidWorks.
Ključne besede: rotoliv, rotacijski nanos zaščitne obloge, SolidWorks
Objavljeno: 06.07.2011; Ogledov: 1359; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (2,76 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici