| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Slovenski ornament v interierju - Zasnova kavarne ob Slovenskem ljudskem gledališču Celje
Ana Žugelj, 2016, diplomsko delo

Opis: Predmet raziskave diplomskega dela je obravnava slovenskega ornamenta, njegova pojavnost v oblikovanju in aplikacija v prostoru. Z analizo obstoječega stanja in z željo po ustrezni uporabi ornamenta v prostoru je predstavljena idejna zasnova kavarne ob Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Gledališka in dekorativna umetnost tako soustvarita ambient nove mestne kavarne.
Ključne besede: interier, slovenski ornament, notranje oblikovanje, grafična podoba, kavarna
Objavljeno: 26.09.2016; Ogledov: 880; Prenosov: 143
.pdf Celotno besedilo (47,79 MB)

2.
ZUNANJE IN NOTRANJE OBLIKOVANJE SODOBNIH NEMŠKIH AVTOMOBILOV
Ana Cepec, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava zunanjo in notranjo oblikovanje nemških prestižnih in ne prestižnih avtomobilskih znamk točno določenih modelov. Na začetku je predstavljen razvoj avtomobila in kako je prišlo do oblikovanja avtomobila, kot ga poznamo danes. Skozi leta, ko se je razvijalo oblikovanje, so se tudi razvijali različni stili oblikovanja, ki so prav tako predstavljeni. Osrednji del diplomske naloge obravnava predstavitev zunanjega in notranjega oblikovanja sodobnih prestižnih in ne prestižnih izbranih modelov nemških avtomobilov. Med sodobne prestižne nemške avtomobilske znamke prištevamo Audi, BMW, Porsche in Mercedes-Benz. Pri izbranih modelih prestižnih nemških avtomobilov sem izbrala Audi A4, BMW 3, Porsche Panamera in Mercedes-Benz C-razred. Med sodobne ne prestižne nemške avtomobile pa prištevamo Volkswagen ter Opel, kjer sem izbrala Volkswagen Passat in Opel Insignia za nadaljnjo obravnavo.
Ključne besede: postopek oblikovanja avtomobilov, zunanje oblikovanje nemških avtomobilov, notranje oblikovanje nemških avtomobilov, Audi, BMW, Porsche, Mercedes-Benz, Volkswagen, Opel
Objavljeno: 21.09.2016; Ogledov: 608; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (12,68 MB)

3.
ANALIZA METOD ISKANJA STRATEŠKIH PRILOŽNOSTI IN PREDLOG NAJPRIMERNEJŠIH S PRIKAZOM PRAKTIČNEGA PRIMERA
Tjaša Milošič, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Okolje podjetja je vedno bolj nepredvidljivo in podjetja ga morajo za doseganje uspešnega poslovanja nenehno spremljati in proučevati. Najprej morajo razviti boljše razumevanje sedanjega in prihodnjega okolja v katerem delujejo. V okolju morajo zaznavati dane priložnosti in jih izkoriščati ter hkrati zmanjšati vplive slabosti v podjetju in se zaščititi pred nevarnostmi. Podjetja se morajo zavedati, kako uporabiti zunanje okolje za strateško prednost in s tem opredeliti, kakšne strateške možnosti imajo na voljo. Na podlagi tega si morajo oblikovati strateško fleksibilnost, saj nenehno spreminjanje in prilagajanje vodi do uspešnih podjetij. Spremljanje okolja podjetja je temeljni del modelov strateškega managementa, ki jih predstavljamo na samem začetku teoretičnega dela analize. Izhajali smo iz dveh modelov in sicer iz ameriškega modela po Hungerju in Wheelenu ter slovenskega modela strateškega managementa po Pučku. V okviru teh modelov smo se osredotočili na spremljanje zunanjega in notranjega okolja. Tako v teoretičnem delu naloge proučujemo različne metode iskanja strateških priložnosti in za odkrivanje nevarnosti, kar je prvi korak, da lahko podjetje oblikuje strategije. V aplikativnem delu smo prikazali celoten proces iskanja priložnosti na primeru gradbenega podjetja Zdravko Gradim s. p. Začeli smo s PESTE analizo zunanjega okolja za odkrivanje priložnosti in nevarnosti, ki lahko vplivajo na podjetje. Proučili smo privlačnost panoge na podlagi Porterjevih petih silnic. Prednosti in slabosti notranjega okolja podjetja smo ocenili na podlagi posameznih podstruktur. Ugotovljene strateške dejavnike smo ocenili z EFAS in IFAS matriko, v okviru tega pa, kako se nanje odziva. Le-ti so bili podlaga za oblikovanje alternativnih strategij, ki jih mora podjetje uresničiti za uspešno poslovanje. Proces proučevanju, ki smo ga uporabili je eden izmed mnogih, kar pomeni, da lahko uporabimo različen vrstni red proučevanja okolja.
Ključne besede: strateški management, modeli strateškega managementa, spremljanje okolja, zunanje in notranje okolje podjetja, metode iskanja priložnosti, strateški dejavniki, EFAS, IFAS, TOWS, oblikovanje strategij.
Objavljeno: 10.05.2011; Ogledov: 2689; Prenosov: 522
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici