| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 44
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Sodobne tehnike in tehnologije skladiščenja v podjetju Codex : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Marko Horvat, 2008, diplomsko delo

Ključne besede: skladiščenje, komisioniranje, notranja logistika, informacijski sistem, črtna koda
Objavljeno: 14.11.2008; Ogledov: 3446; Prenosov: 717 
(2 glasa)
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

3.
NOTRANJA LOGISTIKA V PROIZVODNEM PODJETJU
Mitja Pikl, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu z naslovom Notranja logistika v proizvodnem podjetju, smo najprej predstavili logistiko skozi teorijo, v drugem delu pa smo na dejanskem primeru podjetja predstavili še vse faze notranje logistike od vstopa materiala v podjetje, do končnega izdelka in njegove prodaje. V teoretičnem delu smo kot prvo opredelili logistiko, kasneje pa skozi različne avtorje predstavili razvoj logistike, naloge, cilje in njen pomen za podjetje in celotno narodno gospodarstvo. Skozi vse elemente logističnega podsistema in njihove splošne opredelitve smo prišli do notranje logistike in natančnejše razdelitve njihovih prvin, ki so bile podlaga za kasnejše analiziranje le teh na dejanskem podjetju. V empiričnem delu smo se tako osredotočili na notranjo logistiko in njene prvine v izbranem proizvodnem podjetju. V tem delu smo začeli s predstavitvijo izbranega proizvodnega podjetja in dejavnostjo s katero se podjetje ukvarja, v nadaljevanju pa smo poleg možnosti racionalizacije notranje logistike, prikazali in opisali vse elemente notranje logistike od vstopa materiala v poslovni sistem do prejema proizvodov v izvozno skladišče.
Ključne besede: Logistika, elementi logističnega podsistema, notranja logistika, racionalizacija notranje logistike.
Objavljeno: 07.07.2010; Ogledov: 5001; Prenosov: 1857
.pdf Celotno besedilo (2,22 MB)

4.
Predlog prenove logistike na liniji MK22 v podjetju BSH Nazarje d.o.o. : diplomsko delo univerzitetnega programa Logistika sistemov
Adina Mlivić, 2009, diplomsko delo

Opis: V podjetjih se vedno bolj zavedajo pomena notranje logistike, predvsem je ne enačijo več samo z dobro organiziranem notranjim transportom in uspešno delujočim skladiščnim sistemom. Notranja logistika postaja pomemben konkurenčni faktor, ki podjetju poleg preživetja zagotovi tudi dobiček. V ospredje se postavlja materialni in informacijski tok, veliko pozornosti pa se namenja usmerjenosti obeh tokov. Pomembnosti smeri toka, tako materialnega, kot informacijskega, se zavedajo tudi v podjetju BSH Nazarje d.o.o., saj se največ ozkih grl v proizvodnem sistemu oblikuje zaradi materialnega toka (dostave materiala na proizvodno linijo), kjer se kaže kot največji problem neracionalna izraba prostora, namenjenega zalogam materiala. Informacijski tok, ki je usmerjen v isti smeri kakor materialni tok, kar je značilno za push princip zagotavljanja potrebnega materiala, nam tako ne zagotovi ustrezne informacije o potrebi delovnih sredstev in sile, zato poleg prostorske stiske prihaja tudi do zastojev ter kopičenja denarnih sredstev v nepotrebnih zalogah in transportnih sredstvih. Za obstoječi proizvodni sistem bi prehod na pull princip materialnega in informacijskega toka pomenil odpravljanje omenjenih ozkih grl ter številne posredne prednosti. Ustreznost pull principa za proizvodni sistem montažnih linij v podjetju BSH Nazarje d.o.o. je prikazan na primeru proizvodne linije MK22, na kateri se proizvaja kompaktni kuhinjski aparat. Kako doseči prehod s push na pull princip, pa je v veliki meri odvisno od izbora logističnih orodji in kompatibilnosti le-teh z obstoječim sistemom. Na linij MK22 bi zagotovili nasprotno usmerjen materialni in informacijski tok z logističnimi orodji, kot so supermarket, milkran in kanban.
Ključne besede: logistični sistem, prenova logističnega procesa, notranja logistika, procesna organizacija
Objavljeno: 13.06.2010; Ogledov: 2508; Prenosov: 242
.pdf Celotno besedilo (1,49 MB)

5.
LOGISTIČNI PODSISTEMI V PODJETJU KOLORADO
Tanja Volavšek Kovač, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu Logistični podsistemi v podjetju Kolorado smo v prvem delu predstavili logistiko, cilje in organiziranost logistike, ter njeno pomembnost skozi teoretično opredelitev različnih avtorjev. Osrednji del je namenjen predstavitvi proizvodnega podjetja Kolorado d.o.o. , njegovega razvoja in strategije ter podrobni predstavitvi proizvodnega programa, ki zajema zastave, drogove za zastave, reklamne napise, digitalni tisk in najem oglaševalnih površin. V zadnjem delu smo teoretično opredelili logistične podsisteme: nabavno, notranjo, distribucijsko in poprodajno logistiko in jih povezali s praktičnim delovanjem posameznega logističnega podsistema v podjetju Kolorado d.o.o.. Na področju nabavne logistike smo predstavili tudi primer nabave materiala za zastave. Na koncu smo posvetili tudi pozornost pretoku informacij, kadrom in elektronskemu poslovanju.
Ključne besede: Kolorado, logistika, logistični podsistemi, nabavna logistika, notranja logistika, distribucijska logistika, poprodajna logistika, pretok informacij, kadri, informacijska tehnologija.
Objavljeno: 12.11.2010; Ogledov: 2685; Prenosov: 414
.pdf Celotno besedilo (793,35 KB)

6.
ZAGOTAVLJANJE SLEDLJIVOSTI V PODJETJU KOZMETIKA AFRODITA D.O.O.
Jaro Zanoški, 2010, diplomsko delo

Opis: Sledljivost dobiva vsak dan na večjem pomenu in za podjetje predstavlja tudi eno izmed ključnih konkurenčnih prednosti. Tega se zavedajo tudi v podjetju Kozmetika Afrodita d. o. o. Za učinkovitejše zagotavljanje sledljivosti so logistične procese v podjetju podprli z informacijskim sistemom WMS - Elogis, ki je integriran s PIS — Largo. WMS je v logističnem poslovanju namenjen podpori primarnih logističnih procesov v podjetju. Z omenjenim poslovnim informacijskim sistemom so podprti vsi procesi, ki se odvijajo v sklopu nabavne in notranje logistike. Eden izmed glavnih ciljev v diplomskem delu je bil prav tako , da prikažemo, kako se ti procesi v podjetju odvijajo in izvajajo. Z uvedbo informacijske podpore omenjenim logističnim procesom so v podjetju dosegli zmanjšanje napak na tako rečen minimum, saj so napake, ki bi bile povezane s samim človeškim faktorjem, na ta način izključne. V podjetju se zavedajo, da je stanje vedno mogoče izboljšati. V sklepu smo navedli, kje vidimo za podjetje izzive in možnosti izboljšav. Za izvajanje popolne sledljivosti je potrebno poskrbeti že pri samem vstopu surovin s strani dobavitelja v podjetje. Samo zaokrožitev celotne naloge pa predstavlja poročilo o sledljivosti, na podlagi katerega lahko pojasnimo, kaj je sploh pomen sledljivosti, komu služi in kako poteka.
Ključne besede: sledljivost, GS1 standard, PIS, WMS, RF tehnologija, TSE, notranja logistika, nabavna logistika.
Objavljeno: 13.12.2010; Ogledov: 1943; Prenosov: 243
.pdf Celotno besedilo (1,25 MB)

7.
DOBAVA "JUST IN TIME" PROIZVAJALCU AVTOMOBILOV RENAULT
Marjana Nemanič, 2010, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo je sestavljeno iz uvoda, teoretičnega in praktičnega dela. V uvodu je opredeljeno področje, ki je predmet raziskave, namen in cilji, osnovne trditve, predpostavke, omejitve raziskave in predvidene metode raziskovanja. Teoretični del opisuje logistične procese, dobavo »just in time«, elektronsko izmenjavo podatkov (EDI), logistične procese v SAP. V ožjem pomenu pomeni dobava »just in time« dobavo ravno ob pravem času. Širše pa pomeni obvladovanje poslovnih procesov v vsakem trenutku z namenom obvladovanja stroškov in zagotavljanja dobička. To pa je možno ob dobri informacijski podpori in dobri izobraženosti končnih uporabnikov ter njihovem zavedanju o pomenu pravočasnosti in pravilnosti vnosa podatkov v informacijski sistem. V praktičnem delu je za izdelek Nosilec armaturne plošče prikazan celoten postopek dobave »just in time« proizvajalcu avtomobilov Revoz skozi sistem SAP. Od obdelave elektronskega sporočila (Idoc), do pregleda odpoklicev preko terminskih sporazumov, do medobratnega poslovanja med tremi proizvodnimi lokacijam in do izdelave končnega izdelka ter njegove odpreme z elektronsko dobavnico. Praktično je prikazan tudi primer sledljivosti, ki je v avtomobilski industriji izrednega pomena.
Ključne besede: Proizvajalec avtomobilov (OEM), konkurenčna prednost, podjetje TPV, poslovni procesi, SAP R3P – paket za avtomobilsko industrijo, logistični procesi, notranja logistika, medobratna logistika, MPR planiranje, dobava »justi in time«, EDI povezovanje, EDIFACT, DELFOR, DELJIT, elektronsko sporočilo (Idoc), medpodjetno poslovanje, KTL zaščita, sledljivost, šarža, terminski sporazum.
Objavljeno: 23.11.2010; Ogledov: 2941; Prenosov: 591
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

8.
IZBOLJŠANJE ORGANIZACIJE LOGISTIKE V PODJETJU PLINARNA MARIBOR D.O.O.
Blaž Tavčar, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo v teoretičnem delu zajema opredelitev logistike, in sicer: značilnosti logistike, njen pomen, cilje, outsoucing in elemente logističnega sistema ter stroške, ki nastanejo pri logistiki . V empiričnem delu je predstavljena Plinarna Maribor d.o.o. Bolj podrobno je opisana dejavnost podjetja, lastniška struktura, organiziranost podjetja. V nadaljevanju je razdelana organiziranost logistike v podjetju in sicer na nabavno logistiko, notranjo logistiko, distribucijsko logistiko in poprodajno logistiko Delo diplomskega seminarja je zaključeno s predlogi za izboljšanje organizacije na področju logistike v podjetju, saj je to eno izmed vse večjih in pomembnejših področij, na katerih se podjetje ne sme zadovoljiti le s povprečnimi rezultati.
Ključne besede: logistika, organizacija, distribucijska logistika, nabavna logistika, zaloge, outsourcing, poprodajna logistika, notranja logistika.
Objavljeno: 25.01.2011; Ogledov: 2465; Prenosov: 23

9.
Prenova procesa realizacije kupčevega naročila : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa Gospodarska in tehniška logistika
Karel Božič, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Osnovni namen diplomske naloge je postavitev nove strategije izvedbe poslovanja v segmentu poslovnega procesa realizacije kupčevega naročila, predlog premembe v logistiki procesa, ter postavitev osnov za nov posodobljen poslovno logistični pristop v konkretnem primeru. Za pripravo teoretičnih izhodišč je bila preučena domača in tuja strokovna literatura iz navedenih področij in interni viri podjetja, zbrani v obliki organizacijskih predpisov in delovnih navodil, v okviru sistema kakovosti ISO 9001. Poleg tega so bili opravljeni pogovori z odgovornimi ljudmi v podjetju in uporabljene lastne izkušnje avtorja, ki že dlje časa aktivno sodeluje pri podpori obravnavanega procesa. V okviru implementacije se delo omejuje na načrtovanje potrebnih sprememb obstoječega procesa. Pri uporabi modela smo zajeli vse za poslovne pogoje bistvene pogoje ali omejitve, ki opredeljujejo načine izvajanja poslovnega procesa. Hkrati pa smo iskali pot, da izmed zamišljenih in obstoječih rešitev izberemo najbolj optimalno rešitev.
Ključne besede: realizacija kupčevega naročila, organizacija procesa, prenova procesa, vrednotenje idejnih konceptov, notranja logistika
Objavljeno: 17.05.2011; Ogledov: 1010; Prenosov: 146
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

10.
PROJEKT ZAMENJAVE LOGISTIČNEGA INFORMACIJSKEGA SISTEMA V JOHNSON CONTROLS - NTU
Miodrag Kralj, 2011, diplomsko delo

Opis: V današnjem hitrem razvoju na celotnem področju gospodarstva in negospodarstva je za obstoj in razvoj podjetij ena od zelo pomembnih dejavnosti spremljanje in nadzor poslovnih dogodkov in prav tako vseh logističnih dogodkov. V našem podjetju zagotavljamo elektronsko spremljanje poslovnih dogodkov s pomočjo operacijskega sistema UNIX in podatkovno bazo Ingres. V podjetju imamo oddelek Informatika, ki nam izdeluje in vzdržuje uporabne aplikacije. Znotraj koncerna veliko različnih operacijskih sistemov in podatkovnih baz. Z razvojem informacijske tehnologije se pojavljajo tudi želje po njenem poenotenju in s tem zmanjšanju stroškov – licenc za njeno uporabo. Prav tako bo s tem omogočeno poenotenje informacijske tehnologije, s tem pa poslovno poročanje in primerjava podjetij med seboj na področju Evrope. Znotraj teh sprememb se je znašlo tudi naše podjetje. Po predvidenih terminskih planih smo tudi mi zamenjali obstoječ informacijski sistem z novim, kar opisuje ta naloga.
Ključne besede: elektronsko spremljanje, notranja logistika, informacijski tok
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 1399; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

Iskanje izvedeno v 0.3 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici