SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Uporaba nedovoljenih snovi v fitnes centrih : diplomsko delo
Admir Midžan, 2011, diplomsko delo

Ključne besede: šport, fitnes, droge, nedovoljene snovi, doping, diplomske naloge
Objavljeno: 04.08.2011; Ogledov: 1390; Prenosov: 408
.pdf Celotno besedilo (485,57 KB)

2.
Droge v povezavi s kriminalom - policijsko operativni zorni kot
Gregor Mavrič, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga je vsebinsko sestavljena iz šestih poglavij. Prvo poglavje je uvod. V drugem poglavju sem se osredotočil na droge kot družbeni problem, predstavil njeno klasifikacijo in opisal, katere so dovoljene in katere nedovoljene droge. V tretjem poglavju sem preučil predpise, ki urejajo kriminaliteto drog. Kriminaliteto, tihotapljenje, proizvodnjo in preprodajo drog sem proučil v četrtem poglavju. V petem poglavju sem podrobneje proučil operativne metode dela policije proti osebam oz. družbam, ki se ukvarjajo s prodajo in proizvodnjo drog. Prav tako sem v tej točki opisal oz. predstavil uživalce drog in policijo v boju proti nezakoniti trgovini z drogami. Ker je večina nelegalnih trgovin z drogami mednarodnega značaja sodi med policijske naloge tudi tesno sodelovanje z drugimi organi (carina).
Ključne besede: droge, kriminal, kriminaliteta, dovoljene droge, nedovoljene droge, zakon.
Objavljeno: 25.02.2014; Ogledov: 617; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (353,13 KB)

3.
Uporaba dovoljenih in nedovoljenih drog med mladimi
Tilen Jerebic, 2018, diplomsko delo

Opis: Teoretična izhodišča: Problematika uporabe drog je z generacijami mladih vse bolj v porastu tako pri nas, v Evropi in po svetu. Statistika uporabe dovoljenih in nedovoljenih drog je zapisana v vsakoletnem Evropskem poročilu. Med mladimi je zmeraj bolj prisotna uporaba novih psihoaktivnih snovi, za katere še ni natančne opredelitve vpliva droge na človekov organizem. Še pomembnejše je pravočasno prepoznati simptome, ko mlada oseba zaide v odvisnost. V diplomskem delu smo predstavili različne aspekte uporabe dovoljenih in nedovoljenih drog, po katerih drogah mladi najpogosteje posegajo po spolu in starosti. Raziskovalna metodologija: Uporabili smo opisno (deskriptivno) metodo dela in kvantitativno metodo raziskovanja. Anketni vprašalnik je vseboval 15 vprašanj. Raziskovalni vzorec je zajemal 100 anketiranih od tega 56 žensk in 44 moških starih do 20 let. Pridobljene rezultate smo obdelali s pomočjo računalniškega programa Excel in jih prikazali z grafi. Za potrditev hipoteze smo uporabili program SPSS verzija 23. Rezultati: Ugotovili smo, da je splošna ozaveščenost mladih o posledicah uporabe drog dobra, a je v anketnem vprašalniku kar 81 % anketiranih odgovorilo, da je že poskusilo dovoljeno ali nedovoljeno drogo. Med mladimi je med dovoljenimi drogami najbolj priljubljen kofein, sledita alkohol in tobak. Pričakovano, je konoplja, marihuana tudi v naši raziskavi najbolj uporabljena nedovoljena substanca med mladimi. Večina mladih se, po rezultatih sodeč, odloči za prepovedano substanco iz zanimanja o občutkih po zaužitju le te.
Ključne besede: bolezen odvisnosti, dovoljene droge, nedovoljene droge, psihoaktivne snovi (PAS), mladostniki, ukrepi, pomoč, zasvojenost.
Objavljeno: 14.01.2019; Ogledov: 306; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici