SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 3 / 3
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Uporaba nedovoljenih snovi v fitnes centrih : diplomsko delo
Admir Midžan, 2011, undergraduate thesis

Keywords: šport, fitnes, droge, nedovoljene snovi, doping, diplomske naloge
Published: 04.08.2011; Views: 1389; Downloads: 408
.pdf Full text (485,57 KB)

2.
Droge v povezavi s kriminalom - policijsko operativni zorni kot
Gregor Mavrič, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga je vsebinsko sestavljena iz šestih poglavij. Prvo poglavje je uvod. V drugem poglavju sem se osredotočil na droge kot družbeni problem, predstavil njeno klasifikacijo in opisal, katere so dovoljene in katere nedovoljene droge. V tretjem poglavju sem preučil predpise, ki urejajo kriminaliteto drog. Kriminaliteto, tihotapljenje, proizvodnjo in preprodajo drog sem proučil v četrtem poglavju. V petem poglavju sem podrobneje proučil operativne metode dela policije proti osebam oz. družbam, ki se ukvarjajo s prodajo in proizvodnjo drog. Prav tako sem v tej točki opisal oz. predstavil uživalce drog in policijo v boju proti nezakoniti trgovini z drogami. Ker je večina nelegalnih trgovin z drogami mednarodnega značaja sodi med policijske naloge tudi tesno sodelovanje z drugimi organi (carina).
Keywords: droge, kriminal, kriminaliteta, dovoljene droge, nedovoljene droge, zakon.
Published: 25.02.2014; Views: 616; Downloads: 92
.pdf Full text (353,13 KB)

3.
Uporaba dovoljenih in nedovoljenih drog med mladimi
Tilen Jerebic, 2018, undergraduate thesis

Abstract: Teoretična izhodišča: Problematika uporabe drog je z generacijami mladih vse bolj v porastu tako pri nas, v Evropi in po svetu. Statistika uporabe dovoljenih in nedovoljenih drog je zapisana v vsakoletnem Evropskem poročilu. Med mladimi je zmeraj bolj prisotna uporaba novih psihoaktivnih snovi, za katere še ni natančne opredelitve vpliva droge na človekov organizem. Še pomembnejše je pravočasno prepoznati simptome, ko mlada oseba zaide v odvisnost. V diplomskem delu smo predstavili različne aspekte uporabe dovoljenih in nedovoljenih drog, po katerih drogah mladi najpogosteje posegajo po spolu in starosti. Raziskovalna metodologija: Uporabili smo opisno (deskriptivno) metodo dela in kvantitativno metodo raziskovanja. Anketni vprašalnik je vseboval 15 vprašanj. Raziskovalni vzorec je zajemal 100 anketiranih od tega 56 žensk in 44 moških starih do 20 let. Pridobljene rezultate smo obdelali s pomočjo računalniškega programa Excel in jih prikazali z grafi. Za potrditev hipoteze smo uporabili program SPSS verzija 23. Rezultati: Ugotovili smo, da je splošna ozaveščenost mladih o posledicah uporabe drog dobra, a je v anketnem vprašalniku kar 81 % anketiranih odgovorilo, da je že poskusilo dovoljeno ali nedovoljeno drogo. Med mladimi je med dovoljenimi drogami najbolj priljubljen kofein, sledita alkohol in tobak. Pričakovano, je konoplja, marihuana tudi v naši raziskavi najbolj uporabljena nedovoljena substanca med mladimi. Večina mladih se, po rezultatih sodeč, odloči za prepovedano substanco iz zanimanja o občutkih po zaužitju le te.
Keywords: bolezen odvisnosti, dovoljene droge, nedovoljene droge, psihoaktivne snovi (PAS), mladostniki, ukrepi, pomoč, zasvojenost.
Published: 14.01.2019; Views: 302; Downloads: 110
.pdf Full text (1,24 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica