| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
OBREMENJENOST MEDICINSKIH SESTER V SPLOŠNI BOLNIŠNICI JESENICE
Jelena Gajić, 2012, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje problematiko obremenjenosti medicinskih sester na ginekološko-porodniškem oddelku v Splošni bolnišnici Jesenice in vzroke, zaradi katerih do obremenjenosti prihaja. Poleg velike obsežnosti svojega dela se v svojem poklicu medicinske sestre srečujejo z različnimi stresorji, ki posledično vplivajo tudi na njihovo življenje. Kot ključni problem sem izpostavila preobremenjenost medicinskih sester, ki negativno vpliva na produktivnost, učinkovitost in kakovost dela, ki ga opravljajo medicinske sestre. Zato sem poskušala predstaviti nekaj rešitev, s katerimi bi lahko preobremenjenost na delovnem mestu zmanjšali ali celo odpravili. Empirični del naloge predstavlja rezultate raziskave, ki je bila izvedena na ginekološko- porodniškem oddelku v Splošni bolnišnici Jesenice. Rezultati so pokazali, da so medicinske sestre na ginekološko-porodniškem oddelku zaradi prevelikega števila dnevnega obravnavanja pacientov na medicinsko sestro, prevelikega obsega dela ter zaradi pomanjkanja kadra preobremenjene. To se kaže tudi v povečanem številu delovnih ur, zato so potrebne izboljšave na področju organizacije dela ter izboljšave pri razporeditvi delovnih nalog in opravil med zaposlenimi. Poleg tega pa bi bilo potrebno kader bolj motivirati in s tem omogočiti boljšo učinkovitost dela.
Ključne besede: Narava dela Preobremenjenost Medicinska sestra Zdravstvena nega Izobraževanje
Objavljeno: 19.09.2012; Ogledov: 1837; Prenosov: 266
.pdf Celotno besedilo (668,12 KB)

2.
Z lutko spoznavamo naravno okolje
Monika Dugar, 2010, diplomsko delo

Ključne besede: predšolska vzgoja, lutke, okolje, narava, odpadni material, projektno delo, diplomska dela
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 819; Prenosov: 41
URL Povezava na celotno besedilo

3.
Zaposleni v digitalni dobi
2019

Opis: Znanstvena monografija razvija znanstveno področje kadrovskega managementa, ki v svojem izhodišču generira zaposlenega, posameznika, ki v pričakovanju novih rešitev, tehnologij in ciljev, prispevajo k realizaciji vsakdana organizacije in njenih strateških ciljev. Tehnologija, ki jo generira razvoj znanosti in stroke, nam je v danih okoliščinah marsikdaj v pomoč, marsikdaj pa tudi spotika na poti do rešitev. Zavedanje, da je razvoj organizacij na področju kadrovskega managementa doseglo skozi leta strateški pomen, kljub temu, da še mnogo organizacij to žal obravnava kot administrativno funkcijo organizacije, je korak bližje k uresničitvi temeljnega poslanstva kadrovskega managementa. Upravljanje ljudi, zaposlenih in poslušanje tistih, ki so glavno vodilo v doseganju postavljenih ciljev organizacije je nuja in neizogibno dejstvo. Na kakšen način organizacije dosegajo in presegajo tovrstne rezultate, je v rokah tistih, ki morajo/so vešči upravljanja z ljudmi. Človek je s svojim človeškim in socialnim kapitalom vedno in vselej gonilo razvoja in napredka organizacij.
Ključne besede: informacijska tehnologija, kadrovski management, proces zaposlovanja, CV-vizitka, digitalna doba, zaposlovanje, narava dela, nestandardne oblike zaposlitve, ekosistem, digitalizacija, komuniciranje, krizni manager, priložnosti za mlade, kriza, izobraževanje, informacijsko-komunikacijska tehnologija, digitalna transformacija, organizacijska kultura, GLOBE, športne organizacije, turistične organizacije, IKT, HRM
Objavljeno: 17.02.2020; Ogledov: 75; Prenosov: 20
URL Povezava na datoteko

Iskanje izvedeno v 0.05 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici