| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Aplikacija za spreminjanje parametrov grafičnih procesnih enot : diplomsko delo
Žiga Tanacek, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo aplikacijo za spreminjanje parametrov grafičnih procesnih enot (GPE). Poleg predstavitve razvoja opišemo sorodne aplikacije in aplikacije za merjenje uspešnosti spreminjanja parametrov GPE. Na kratko povzamemo tudi vse tehnologije, ki smo jih uporabili, in njihov razvoj. Za komunikacijo z grafičnimi procesnimi enotami predstavimo novo dinamično knjižnico, ki temelji na knjižnici AMD Display Library in na programskem jeziku C++. Za praktični primer uporabe dane knjižnice predstavimo uporabniško prijazen čelni del aplikacije, kjer uporabimo tehnologijo WPF.
Ključne besede: grafične procesne enote, parametri GPE, namizna aplikacija, WPF, C#
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 125; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (2,38 MB)

2.
Razvoj grafičnega uporabniškega vmesnika z ogrodjem TornadoFX : diplomsko delo
Blaž Bogar, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili ogrodje za izdelavo grafičnih uporabniških vmesnikov TornadoFX, programski jezik Kotlin in podatkovno bazo MongoDB. Z naštetimi tehnologijami smo ustvarili namizno aplikacijo, ki uporabnikom omogoča vodenje trgovine. Aplikacija omogoča administracijo izdelkov, nabavo in prodajo izdelkov, administracijo uporabnikov z različnimi pravicami, pregled nad izdanimi računi in pregled statističnih podatkov, ki so prikazani z grafi.
Ključne besede: TornadoFX, grafični uporabniški vmesnik, Kotlin, MongoDB, namizna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 16.01.2023; Ogledov: 622; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (2,50 MB)

3.
Razvoj aplikacije za spremljanje otrokovega razvoja : diplomsko delo
Tjaša Ornik, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo načrtovali in razvili namizno aplikacijo, s pomočjo katere lahko zdravstveni delavci spremljajo otrokovo rast in razvoj. Aplikacija je implementirana v programskem jeziku C# in zasnovana s pomočjo Windows Forms. Funkcionalnosti aplikacije vključujejo spremljanje višine, teže in obsega glavice pri otrocih, starih do treh let. S temi podatki lahko uporabniki preverjajo, ali otrok dosega določene standarde v rasti glede na uveljavljene percentilne tabele mejnikov za rast in razvoj otrok, zbrane in teoretično opisane v diplomski nalogi. Prav tako aplikacija beleži nekatere druge otrokove podatke in njihovo zdravstveno stanje. Aplikacija je zdravstvenim delavcem lahko v veliko pomoč, saj jim pomaga in olajša marsikatero odločitev pri vsakodnevnem delu.
Ključne besede: namizna aplikacija, otrok, rast in razvoj, percentilne tabele, digitalizacija
Objavljeno v DKUM: 25.03.2022; Ogledov: 1414; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)

4.
Namizna aplikacija za beleženje statistike igralcev na rokometni tekmi : diplomsko delo
Timotej Friškovec, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo razvoj namizne aplikacije za vodenje statistike igralcev na rokometni tekmi. Pri tem podatke o tekmi, igralcih in uporabnikih pridobimo s pomočjo zahtevkov HTTP, temelječih na REST aplikacijskem programskem vmesniku. Na podlagi podatkov in vzorca MVVM opišemo implementacijo uporabniško prijaznega vmesnika, ki nam nato pomaga pri vnosu in spremljanju dogodkov na tekmi.
Ključne besede: namizna aplikacija, rokometna tekma, statistika igralcev, WPF, C#
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 627; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (1,59 MB)

5.
Simulacija in vizualizacija evolucije v evolucijskih algoritmih : diplomsko delo
Dmitry Leposa, 2021, diplomsko delo

Opis: Tekom diplomske naloge smo izdelali aplikacijo za izobraževalne namene, ki simulira in vizualizira naravne evolucijske procese s pomočjo evolucijskih algoritmov. S spletnim orodjem Piskel smo ustvarili statične in dinamične grafične gradnike za vizualizacijo celotnega postopka simulacije. Nato smo implementirali genetski algoritem in osnovne mehanike simulatorja v programskem jeziku C# ter integrirali celotno rešitev v okolje Unity.
Ključne besede: vizualizacija, simulator, namizna aplikacija, evolucijski algoritmi, Unity
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 651; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

6.
Mobilna aplikacija za lažje koriščenje storitev študentskih domov : diplomsko delo
Avguštin Erdelji, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljene različne spletne rešitve za lažje koriščenje storitev študentskih domov. Glavni namen diplomske naloge je prikazati razvoj mobilne in namizne aplikacije za lažje koriščenje storitev študentskih domov. V diplomskem delu so predstavljene tudi uporabljene tehnologije, ki so nam pripomogle, da aplikacije lahko med sabo komunicirajo in izmenjujejo podatke. Poleg tega smo predstavili še uporabo mobilne in namizne aplikacije.
Ključne besede: API, aplikacija, mobilna aplikacija, namizna aplikacija, podatkovna baza
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 546; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

7.
Aplikacija za statistično kontrolo izdelkov v proizvodnem procesu : diplomsko delo
Vitomil Selič, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili pomen programske podpore pri zbiranju določenih podatkov o kakovosti izdelkov in obdelavi le-teh za sprejemanje ključnih odločitev v podjetju. Med drugim smo spoznali tehnologije, s pomočjo katerih smo razvili programsko rešitev. Osrednji del diplomskega dela je bila zasnova in razvoj aplikacije za statistično kontrolo kakovosti izdelkov v proizvodnem procesu in uporaba le-te v praksi.
Ključne besede: statistična kontrola izdelkov, Six Sigma, namizna aplikacija, čitalec črtne kode, SAP, WPF
Objavljeno v DKUM: 13.11.2019; Ogledov: 817; Prenosov: 231
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

8.
Namizna aplikacija za organizacijo fotografij : diplomsko delo
Nina Kač, 2019, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela je bila izdelana namizna aplikacija za organizacijo fotografij, ki omogoča pregled fotografij iz izbrane mape in njihovih dodatnih informacij v preglednem uporabniškem vmesniku. Prav tako omogoča organizacijo fotografij z zaznavo in prepoznavo obraza, organizacijo po datumu, ko je bila fotografija ustvarjena, in organizacijo po stopnji jasnosti fotografij. V teoretičnem delu so predstavljene že obstoječe namizne aplikacije na trgu in opisane tehnologije, uporabljene pri implementaciji aplikacije. Raziskano je področje zaznave in prepoznave obraza, hkrati pa so opisane metode, uporabljene za določitev stopnje jasnosti fotografij. Prav tako je predstavljena implementacija aplikacije, njene glavne funkcionalnosti in težave, ki so se pojavile pri implementaciji.
Ključne besede: organizacija fotografij, namizna aplikacija, WPF, prepoznava obraza, EmguCV
Objavljeno v DKUM: 11.11.2019; Ogledov: 1007; Prenosov: 95
.pdf Celotno besedilo (1,42 MB)

9.
Razvoj nativnih namiznih aplikacij z ogrodjem Electron
Anže Kop, 2018, diplomsko delo

Opis: V današnjem času je konkurenca pri razvoju namiznih aplikacij velika. Razvijalci morajo pri razvoju in implementaciji slediti sodobnim tehnologijam, ki se izboljšujejo in razvijajo iz dneva v dan. Osrednji cilj diplomskega dela je preučiti ogrodje Electron, ki omogoča razvoj nativnih namiznih aplikacij, ki so prenosljive med različnimi operacijskimi sistemi. V sklopu diplomskega dela je bila implementirana aplikacija, ki omogoča interakcijo z zemljevidom, vključena pa je tudi uporaba sistemskih komponent.
Ključne besede: Electron, namizna aplikacija, Elixir
Objavljeno v DKUM: 19.10.2018; Ogledov: 1280; Prenosov: 228
.pdf Celotno besedilo (3,38 MB)

10.
Bralnik in urejevalnik kitarske tablature
Mitja Šemen, 2018, diplomsko delo

Opis: Za boljšo začetno izkušnjo igranja kitare ali igranje kitare na splošno je priporočljiva uporaba kitarske tablature. V diplomskem delu bomo predstavili kitarsko tablaturo, njen pomen, slabosti in prednosti ter njeno zgodovino. V razvojnem okolju Microsoft Visual Studio 2013 in programskem jeziku C# bomo izdelali namizno aplikacijo, ki bo uporabniku omogočala branje, prikazovanje, urejanje in shranjevanje tablatur. Za konec bomo demonstrirali testiranje aplikacije in prikazali njeno delovanje.
Ključne besede: kitarska tablatura, prikazovanje tablatur, namizna aplikacija, Visual Studio
Objavljeno v DKUM: 05.04.2018; Ogledov: 1633; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (2,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.2 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici