| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
SISTEMI AKTIVNE POŽARNE ZAŠČITE ZGRADB Z DETEKCIJO NEVARNIH PLINOV
Ivo Jarc, 2010, diplomsko delo

Opis: Sistemi aktivne požarne zaščite zgradb z detekcijo nevarnih plinov so bistveni sestavni del vsakega večjega objekta. Namenjeni so zgodnji detekciji požara in nevarnih plinov, ki ogrožajo človeška življenja in materialne dobrine. V diplomskem delu smo zbrali najbolj pomembne podatke za celovito izvedbo sistema aktivne požarne zaščite objektov od predstavitve, projektiranja, izvedbe do uporabe in vzdrževanja sistemov. Upoštevali smo veljavne zakone, pravilnike, standarde in tehnične smernice za področje požarnega varovanja v Sloveniji. Naš namen je tudi, da omenjeno delo služi kot gradivo pri izobraževanju zaposlenih v podjetju na področju izvedbe sistemov aktivne požarne zaščite.
Ključne besede: aktivna požarna zaščita, avtomatsko javljanje požara, požar, dim, plin, javljalnik, varnostno-nadzorni center, predpis, standard
Objavljeno: 06.01.2011; Ogledov: 1887; Prenosov: 682
.pdf Celotno besedilo (8,00 MB)

4.
PREDLOG TEHNOLOŠKO-VARNOSTNIH UKREPOV V PREDORSKEM PARU "GOLO REBRO IN PLETOVARJE"
Daniel Štuklek, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predlaganih šest tehnološko-varnostnih ukrepov, na avtocestnem predorskem paru Golo rebro in Pletovarje ki bi še dodatno izboljšali preventivno varnost udeležencev prometa. Predlagani ukrepi bi seveda bili uporabni tudi v drugih predorih podobnih dolžin, ki so (bodo) potrebni rekonstrukcije. Za ocenjevanje in obravnavanje varnosti v predorih je zato potrebno izdelati oceno tveganja, katere namen je čimboljša optimizacija varnosti, na katero pa vplivajo številni medsebojno neodvisni dejavniki.
Ključne besede: Predori, nadzorni center, tehnološko-varnostni ukrepi
Objavljeno: 16.12.2010; Ogledov: 1692; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (2,41 MB)

5.
FUNKCIJA REGIONALNEGA CENTRA ZA NADZOR IN VODENJE PROMETA "VRANSKO" IN NJEGOV UČINEK NA VARNOST V CESTNEM PROMETU
Mitja Stojnšek, 2010, diplomsko delo

Opis: Predložena diplomska naloga obravnava analizo obstoječega regionalnega centra za nadzor in vodenje prometa "Vransko", ki predstavlja osrednji del zagotavljanja varnosti na avtocestnem odseku A1 (Arja vas — Domžale). Opisane so njegove tehnično-tehnološke značilnosti, kakor tudi njegova vloga in pomen za varnost na omenjenem avtocestnem odseku v prihodnosti. Nadaljnji razvoj obravnavanega nadzornega centra bo, s predvideno novo zgrajeno 3. razvojno osjo, ki bo povezovala Koroško in Šaleško pokrajino z avtocestnim omrežjem, nujno potreben. Glede na opravljeno analizo trenutne organiziranosti nadzornega centra in njegovega pomena za varnost v prometu, smo v diplomski nalogi predlagali tudi ustanovitev t.i. Glavnega nadzornega centra, ki bi vse t.i. Regionalne nadzorne centre povezal v integrirano celoto. Kot eden izmed glavnih rezultatov opravljenih analiz v predloženem diplomskem delu je ugotovitev, da bi bilo več kot smotrno lokacijo nadzornega centra "Vransko", z manjšimi dopolnitvami in razširitvami sistemov, obdržati na obstoječi lokaciji avtocestne baze (ACB) Vransko; in da nadzornega centra "Vransko" ni smiselno združevati ali integrirati v že obstoječe nadzorne centre za nadzor in vodenje prometa v Sloveniji.
Ključne besede: nadzor in vodenje prometa, 3. razvojna os, regionalni nadzorni center, varnost v prometu
Objavljeno: 21.12.2010; Ogledov: 2233; Prenosov: 341
.pdf Celotno besedilo (9,64 MB)

6.
TEHNIČNA SESTAVA VARNOSTNEGA NADZORNEGA CENTRA IN DELOVANJE
Bojan Herga, 2016, diplomsko delo

Opis: V podjetju Vargas-al, d. o. o. imamo nalogo, da s posodobitvijo varnostno-nadzornega centra izboljšamo konkurenčnost podjetja, zato bo v tem diplomskem delu največja pozornost namenjena analizi trga, na podlagi katere bo izbrana določena tehnološka oprema, pa tudi postavitvi infrastrukture za pošiljanje varnostnih signalov, sprejem in obdelavo teh podatkov. Predstavljena bosta delovanje takšnega centra in obdelava varnostnih signalov od varovanega objekta do prikaza tega v varnostno-nadzornem centru. Diplomsko delo bo govorilo tudi o pridobitvah s posodobitvami in nekoliko manj o splošnih pravilih ter splošnih zakonskih določilih, vendar se vse aktivnosti nahajajo znotraj standardov in zakonskih določil. S samostojnim pristopom smo znižali ceno investicije, predvsem pa pridobili znanja za nadaljnje vzdrževanje. Dodobra smo spoznali novo opremo, ki jo kot ponudnik moramo obvladovati. Hkrati smo odpravili napake in poenostavili določene procese, ki se po posodobitvi izvajajo samodejno. Vsi v podjetju smo ponosni na rezultate, ki so že vidni, s posodobitvijo pa smo resnično obogatili našo ponudbo.
Ključne besede: zasebno varovanje, varnostno-nadzorni center, sprejemniki varnostnih signalov, protivlomni sistemi
Objavljeno: 28.09.2016; Ogledov: 696; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (2,48 MB)

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici