| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 15
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Uvajanje pristopa 6-sigma za izboljšanje kakovosti procesov v podjetju Plastika Skaza, d.o.o.
Blaž Ojsteršek, 2019, magistrsko delo

Opis: Obvladovanje kakovosti v proizvodnih in storitvenih podjetjih je zelo kompleksna naloga, saj potrebujemo celovit pristop k organizaciji, načrtovanju, vodenju in nadzoru vseh procesov. Eden od učinkovitih sodobnih pristopov k vodenju kakovosti je pristop »6-sigma«, ki je predstavljen v magistrski nalogi. Z uvedbo omenjenega pristopa smo želeli povečati učinkovitost oddelka kakovosti. Cilj magistrskega dela je prikazati, kako pristop 6-sigma vpliva na zmanjšanje neskladij, reševanje težav v proizvodnih procesih in vodenje analiz meritev. Pridobljene analitične podatke smo uporabili za spremljanje kakovosti proizvodnih procesov in strojev. S snovanjem primerne baze podatkov in uporabo pristopa 6-sigma bomo slabe vzorce odkrivali predčasno in s tem zmanjšali neskladja z zahtevami naših kupcev.
Ključne besede: 6-sigma, FMEA, DMAIC, PDCA, nadzor procesov.
Objavljeno: 06.06.2019; Ogledov: 661; Prenosov: 177
.pdf Celotno besedilo (1,69 MB)

2.
Nadzor izdelovalnih procesov v maloserijski proizvodnji
Denis Dobranić, 2017, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo obravnava nadzor kakovosti procesa izdelave izdelka hladilne plošče v podjetju z maloserijsko proizvodnjo. Na primeru izdelka je analizirana trenutna organiziranost podjetja pri nadzorovanju procesov in spremljanju stroškov kakovosti. Na podlagi te analize so podani predlogi sprememb organizacije sistema nadzora procesov v podjetju in spremljanja stroškov slabe kakovosti. Namen predlogov je izboljšanje sistema vodenja kakovosti podjetja ter ureditev spremljanja stroškov kakovosti v podjetju.
Ključne besede: kakovost, stroški kakovosti, nadzor procesa, izboljšave procesov
Objavljeno: 21.09.2017; Ogledov: 573; Prenosov: 184
.pdf Celotno besedilo (6,28 MB)

3.
Optimizacija delovnih procesov na radioloških oddelkih
Mateja Kofjač, 2016, magistrsko delo/naloga

Opis: V Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKCL) so l. 2011 začeli z uvajanjem nove informacijske tehnologije, imenovane PACS. Sistem je vezan na radiološko tehnologijo, digitalizacija diagnostičnega procesa omogoča optimizacijo procesa od napotitve bolnika na preiskavo do zaključenega izvida, slikovne priloge in arhiviranja celotnega postopka. S postopnim uvajanjem sistema so delno prešli na »brezpapirni« sistem in z digitalizacijo tudi močno pohitrili postopke. Pojavile so se težave, ker vsi ostali podporni sistemi, kot so elektronska čakalna knjiga, obračun storitev in poročanje o čakalnih dobah, v tem projektu niso bili v celoti prilagojeni temu postopku. S pomočjo sedemstopenjskega modela izboljševanja procesa smo optimizirali procese čakalne knjige, nadzora obračuna, skladiščenje in porabo sanitetnega materiala. Želeli smo doseči pregledno strokovno, finančno poslovanje diagnostičnih in slikovnih enot v UKCL, da bi bilo skladno z navodili ZZZS in IVZ. S pomočjo radiološkega informacijskega sistema, ki je bil osnova optimizacije urnikov za posamezne modalitete, smo raziskovali, kako le-te čim bolj izkoristili za boljše planiranje preiskav, preglednejšo realizacijo posegov in lažje načrtovanje posegov na različne modalitete. S tem smo želeli povečati storilnost in zmanjšati čakalne dobe, da bo proces naročanja optimiziran in stroški poslovanja nižji. Zagotovili smo popoln obračun vseh storitev, kar je zelo pomembno za vse radiološke oddelke, saj se na to realizacijo veže odobritev programa, ki ga financira ZZZS za naslednje leto. Ravno tako smo nadgradili obračun storitev, da so vse radiološke storitve korektno obračunane. Čakalnih dob v tem trenutku nismo skrajšali, vendar smo se uspeli dogovoriti z zavarovalnico o povečanju programa za dejavnosti, ki imajo najdaljšo čakalno dobo. Uvedba nove tehnologije vpliva na spremembo starih procesov in uvaja nove oblike dela, predvsem pa korenito spreminja miselnost zaposlenih in radiologijo kot diagnostične, slikovne in terapevtske metode.
Ključne besede: – optimizacija procesov, – elektronska čakalna knjiga, – nadzor obračuna, – informacijski sistem PACS, – radiološki oddelki.
Objavljeno: 03.06.2016; Ogledov: 1043; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

4.
Fault detection of an industrial heat-exchanger
Dejan Dragan, 2011, izvirni znanstveni članek

Opis: One of the key issues in modelling for fault detection is how to accommodate the level of detail of the model description in order to suit the diagnostic requirements. The paper addresses a two-stage modelling concept to an industrial heat exchanger, which is located in a tyre factory. Modelling relies on combination of prior knowledge and recorded data. During the identification procedure, the estimates of continuous model parameters are calculated by the least squares method and the state variable filters (SVF). It is shown that the estimates are largely invariant of the bandwidth of the SVFs. This greatly reduces the overall modelling effort and makes the whole concept applicable even to less experienced users. The main issues of the modelling procedure are stressed. Based on the process model a simple detection system is derived. An excerpt of the results obtained on operating records is given.
Ključne besede: industrijski prenosniki toplote, zaznavanje napak, nadzor procesov, odkrivanje napak na osnovi modela, modeliranje, identifikacija, industrial heat exchanger, fault detection, condition monitoring, model-based detection, modelling, identification
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 1006; Prenosov: 9
URL Povezava na celotno besedilo

5.
UPORABA SISTEMA SCADA ZA PRIPRAVO BAZENSKE VODE
Damjan Krulc, 2012, diplomsko delo

Opis: Sistem SCADA omogoča hitro registracijo in alarmiranje napak ter možnost arhiviranja podatkov. Vodenje je na spodnjem nivoju realizirano s pomočjo industrijskega programirljivega krmilnika, za namene vodenja na višjem nivoju pa je razvita SCADA aplikacija, ki se izvaja na osebnem računalniku. Spodnji nivo zagotavlja možnost samostojnega oziroma neodvisnega delovanja. Nadzorni sistem omogoča upravljanje in nadzor periferne opreme ter spremljanje in arhiviranje parametrov oziroma dogodkov. Aplikacija nadzornega sistema je napisana delno v skriptnem programskem jeziku VBA in pretežno z vektorskimi animacijami. Diplomsko delo je razčlenjeno na smiselne celote. Uvodnemu poglavju sledi krajši opis parametrov bazenskega sistema in merilne metode bazenskih parametrov. V tretjem poglavju je predstavljena strojna in programsko opremo, ki je uporabljena pri realizaciji vodenja sistema, v četrtem poglavju pa je opisan razvoj in pomembnejše funkcionalne zmožnosti razvite programske opreme. Ob koncu naloge je podan še sklep.
Ključne besede: Obdelava bazenske vode, Sistemi za nadzor in vodenje procesov, SCADA, Podatkovne baze, Pomnilniško programljivi krmilniki.
Objavljeno: 14.06.2012; Ogledov: 1729; Prenosov: 266
.pdf Celotno besedilo (4,14 MB)

6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.29 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici