| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Konstruiranje in numerična analiza nadstreška za teraso
Jan Marin, 2020, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela je prikazan potek konstruiranja aluminijastega nadstreška za teraso. Najprej je opisan problem, ki ga obravnavamo in postavljen zahtevnik. Naslednji korak je konstruiranje nadstreška, ki zadovolji zahtevniku in opis poteka montaže. Za tem sledi preračun obremenitev, opis postopka numerične analize po metodi končnih elementov in v zaključku vrednotenje rezultatov.
Ključne besede: nadstrešek, terasa, konstruiranje, Evrokod, numerična analiza
Objavljeno: 24.09.2020; Ogledov: 271; Prenosov: 119
.pdf Celotno besedilo (1,90 MB)

2.
Dimenzioniranje jeklenega nadstreška in njegova konkurenčnost na trgu
Nika Pokeržnik, 2020, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Namen zaključnega dela je prikaz izvedbe gradbene konstrukcije s pozicioniranjem izdelka na trgu. V projektni nalogi je v računalniškem programu Scia Engineer 19.1 prikazan postopek dimenzioniranja jeklenega nadstreška za osebna vozila, vključno z izbiro ustreznega materiala in izračunom obremenitev po evropskem standardu Eurocode. Zasnovan nadstrešek zadosti kriterijem tako po mejnem stanju nosilnosti (MSN), kot tudi po mejnem stanju uporabnosti (MSU). Za produkt je izdelan tudi popis del, ki je osnova za pripravo ponudbe. S pomočjo različnih ponudnikov in primerjavo njihovih ponudb je zagotovljena konkurenčnost izdelka na trgu.
Ključne besede: gradbeništvo, jeklo, statika, nadstrešek, ekonomija, trg, konkurenca
Objavljeno: 01.09.2020; Ogledov: 343; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (3,62 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Prenova skladiščnega poslovanja v podjetju šumi bonboni d.o.o.
Mateja Kramar, 2017, diplomsko delo/naloga

Opis: Skladiščno poslovanje je ključnega pomena za nemoteno delovanje podjetja. V diplomskem delu smo podrobneje opisali obstoječe stanje le-tega v obravnavanem podjetju in pri tem zasledili problem. Ker proizvodnja poteka v dveh delih stavbe, ki sta medsebojno ločena, se v času slabega vremena celotni delovni proces ustavi, saj bi se sicer blago lahko poškodovalo ali celo uničilo. Zato smo se odločili, da bomo problem rešili z izgradnjo nadstreška in obenem pridobili dodaten prostor, ki bo pripomogel pri nakladanju in razkladanju blaga. Ker pa v podjetju manjka tudi nakladna ploščad, bomo tako rešili dva problema hkrati. Za obstoječi problem smo uporabili dve rešitvi. Prva je izgradnja nakladne ploščadi, s katero bi pridobili prostor za prevzem blaga in večji prostor za odpremo blaga. Druga predlagana rešitev je izgradnja nadstreška nad nakladno ploščadjo ter celotnim dvoriščem. S to investicijo bi pridobili proizvodni čas, ki se trenutno izgublja ob slabem vremenu zaradi obstoječega stanja objekta.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, skladiščenje, skladiščni procesi, nakladna ploščad, skladiščni nadstrešek
Objavljeno: 23.08.2017; Ogledov: 766; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (1,42 MB)

4.
Tehnologija izgradnje strehe
Matic Prepelič, 2016, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je predstavljena tehnologija izgradnje strehe in nadstrešnic ter opisana sanacija oziroma menjava strehe. K temu spada opis različnih strešnih kritin ter drugih elementov, ki so potrebni pri izdelavi ali funkcionalnosti strehe. Pri vsakem opisu so, za boljše razumevanje, dodane slike elementov pred in po montaži. Na koncu je napisano mnenje glede strešnih kritin za različne tipe ostrešja.
Ključne besede: Streha, ostrešje, kritina, kleparski izdelki, nadstrešek, sanacija strehe …
Objavljeno: 30.09.2016; Ogledov: 825; Prenosov: 214
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

5.
Snovanje in konstruiranje nadstreška za lahka gospodarska vozila
Sebastijan Čirić, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje primer snovanja in konstruiranja nadstreška za lahka gospodarska vozila. Naloga vsebuje statični preračun nadstreška sprogramom Scia Engineer 2011.1 in izdelavo modela nadstreška ter tehnično dokumentacijo v programu Pro Engineer 5.0. Rezultati statičnega preračuna so analizirane vrednosti povesa in napetosti.
Ključne besede: nadstrešek, konstruiranje, lahke konstrukcije
Objavljeno: 27.10.2015; Ogledov: 1613; Prenosov: 510
.pdf Celotno besedilo (1,85 MB)

6.
Zasnova statično nedoločene konstrukcije strešnika
Petar Belčić, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je bila dimenzionirana konstrukcija statično nedoločenega nadstrešnika po standardu Evrokod 3. Konstrukcija je palična, uporabljena pa sta bila standardna jeklena profila: IPE 240 in U 140. Jeklo, iz katerega sta narejena uporabljena profila, je S235 in se lahko vari. Kotni spoji med profiloma so varjeni, kar zagotavlja dodatno togost konstrukcije. Konstrukcija je sidrana z vijaki v betonske temelje. Iz končnih rezultatov je razvidno, da je konstrukcija varna in uporabna.
Ključne besede: jeklena konstrukcija, dimenzioniranje, nadstrešek
Objavljeno: 12.11.2014; Ogledov: 1019; Prenosov: 260
.pdf Celotno besedilo (3,46 MB)

7.
Statična analiza in izboljšava konzolno vpete nadstrešne konstrukcije
Klemen Arlič, 2014, diplomsko delo

Opis: Stanje zunanjih delov jeklenih konjičkov je v dobri meri odvisno od pogojev, v katerih jih vozimo in kako so shranjeni. Nadstreški za vozila so odličen način shranjevanja za relativno nizko ceno, vendar so zaradi nižanja proizvodnih stroškov pogosto usmerjeni k najpreprostejši obliki. V diplomskem delu je predstavljena ideja oblikovno zanimive nadstrešne konstrukcije, postopek modeliranja, uporaba različnih profilov in statična analiza za snežno obtežbo le-te z metodo končnih elementov v programu Abaqus/CAE. Rezultati pokažejo, da je z vidika napetosti nadstrešek več kot spremenljiv, možnosti izboljšav pa bi lahko bile v zmanjšanju profilov, dodatnih ojačitvah in pomiku vpetja bližje k težišču.
Ključne besede: nadstrešek, konstrukcija, metoda končnih elementov, analiza, Abaqus, Catia, snežna obremenitev, Evrokod, napetosti.
Objavljeno: 23.09.2014; Ogledov: 1506; Prenosov: 277
.pdf Celotno besedilo (3,44 MB)

8.
DIMENZIONIRANJE LESENEGA NADSTREŠKA
Primož Harnik, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi diplomskega izpita sem izvedel statično analizo in dimenzioniranje konstrukcijskih elementov lesenega nadstreška tlorisnih dimenzij 5.99 m × 6.36 m, ter preveril nosilnost temeljnih tal in odpornost točkovnih temeljev na zdrs. Vsi koraki izračuna so izvedeni po evropskih standardih SIST EN – EVROKOD standardih. Vse vrednosti NSK za MSN in MSU so bile dobljene s pomočjo programa Tower 6.
Ključne besede: gradbeništvo, lesene konstrukcije, leseni nadstrešek, statična analiza, dimenzioniranje, točkovni temelj, temeljenje
Objavljeno: 02.09.2014; Ogledov: 2982; Prenosov: 1131
.pdf Celotno besedilo (1,63 MB)

9.
Dimenzioniranje jeklene nadstrešnice
Andrej Suvalj, 2014, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bil dimenzionirati in statično preračunati jekleno nadstrešnico. Nadstrešnica je namenjena skladiščenju aluminijastih bram, drogov in pločevine. Prikazali smo splošen pristop k dimenzioniranju in statičnem preračunu jeklenih konstrukcij. Na podlagi podanih dimenzij in obtežb konstrukcije smo izvedli preračun s pomočjo programskega paketa SCIA Engineer 2010. Na podlagi dobljenih rezultatov preračuna smo izbrali ustrezne nosilne prereze. V diplomskem delu smo prikazali analizo in rezultate, ki dokazujejo nosilnost in uporabnost jeklene nadstrešnice.
Ključne besede: jeklene konstrukcije, jekleni nadstrešek, določevanje obtežb, dimenzioniranje
Objavljeno: 01.07.2014; Ogledov: 1776; Prenosov: 543
.pdf Celotno besedilo (3,25 MB)

10.
ANALIZA IN IZBOLJŠAVA KONSTRUKCIJE NADSTREŠKA ZA VOZILA
Matej Zatler, 2011, diplomsko delo

Opis: V razvitem svetu je pomemben napredek, konkurenčnost, inovativnost če želimo držati korak s konkurenco. Področje računalniško podprtega inženirstva ni nobena izjema. Na tem področju je v zadnjih petnajstih letih prišlo do precejšnjega napredka zahvaljujoč hitremu razvoju računalniške tehnologije. Računalniško inženirstvo z metodo končnih elementov je danes ena od vodilnih smeri tehniških analiz. V diplomskem delu bo prikazana uporaba komercialnega mednarodno priznanega programa Abaqus/CAE in programa Stak. Analiza v obeh programih bo opravljena na področju statike kovinskega nadstreška za vozila pri snežni obremenitvi. Prikazano bo, da je Stak uporaben program, ki daje ustrezne rezultate. Prav tako bo določeno kaj bi še lahko izboljšali, da bi postal novost na trgu
Ključne besede: Metoda končnih elementov, inovacija, Stak, Abaqus, SWOT, primerjava, nadstrešek, snežna obremenitev, analiza.
Objavljeno: 27.02.2012; Ogledov: 3486; Prenosov: 559
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici