| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 31
Na začetekNa prejšnjo stran1234Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Spolno nadlegovanje na delovnem mestu : diplomsko delo univerzitetnega študija
Živa Žerovnik, 2007, diplomsko delo

Ključne besede: spolnost, spolno nadlegovanje
Objavljeno: 31.03.2008; Ogledov: 1829; Prenosov: 249

3.
NEKATERI VIDIKI RAZŠIRJENOSTI MOBINGA MED UČITELJI V OSNOVNI ŠOLI
Tjaša Purgaj, 2009, diplomsko delo

Opis: V času vse večje tekmovalnosti, individualizma in skrbi za dobiček se vse bolj srečujemo s psihičnim nasiljem na delovnem mestu. Mobing je vsako neprimerno ravnanje na delovnem mestu, ki se pojavlja načrtno, sistematično in dlje časa z namenom, da se žrtev izloči iz delovne sredine. Negotova delovna mesta, stres, spremembe v načinu organizacije, slabi medsebojni odnosi so le nekateri izmed vzrokov mobinga. Posledice psihičnega nasilja za žrtev so lahko zelo hude, od psihičnih težav in obolenj do pomanjkanja socialne varnosti in slabenja socialnih odnosov. Po številnih raziskavah se mobing najpogosteje pojavlja v javni sferi. V diplomskem delu nas je zanimalo, v kolikšni meri je mobing razširjen med učitelji v osnovni šoli. Rezultati so pokazali, da je mobing med učitelji še kako prisoten, zato je potrebno veliko delati na preventivi. Ni dovolj samo zakonsko sprejetje mobinga kot kaznivega dejanja, pač pa je treba vzpostaviti javno zavest o škodljivih posledicah mobinga in razviti družbeno občutljivost za ta problem.
Ključne besede: mobing, psihično nasilje, delovno mesto, nadlegovanje, konflikt, medsebojni odnosi, psihične posledice, učitelji
Objavljeno: 06.01.2010; Ogledov: 4317; Prenosov: 482
.pdf Celotno besedilo (990,10 KB)

4.
UREDITEV SPOLNEGA NADLEGOVANJA NA DELOVNEM MESTU V REPUBLIKI SLOVENIJI
Nastja Golavšek, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena problematika spolnega nadlegovanja na delovnem mestu. Spolno nadlegovanje je nezaželeno ravnanje spolne narave ali drugo ravnanje, temelječe na spolu, ki ogroža dostojanstvo žensk in moških na delovnem mestu; vključuje nezaželeno fizično, verbalno ali neverbalno ravnanje. Teoretični del diplomske naloge obsega pojem spolnega nadlegovanja, ureditev spolnega nadlegovanja v mednarodnih aktih in aktih Evropske unije, primerjalne analize spolnega nadlegovanja ter ureditev spolnega nadlegovanja na delovnem mestu v Republiki Sloveniji. Predstavljen je tudi model celostnega pristopa k spolnemu nadlegovanju na delovnem mestu. Praktični del diplomske naloge obsega anketo (raziskavo), ki je bila izvedena z namenom, da se ugotovi, kolikšna je razširjenost spolnega nadlegovanja.
Ključne besede: Spolno nadlegovanje na delovnem mestu, nadlegovalna oseba, nadlegovana oseba, ozaveščanje.
Objavljeno: 15.12.2009; Ogledov: 2522; Prenosov: 203
.pdf Celotno besedilo (471,27 KB)

5.
SPOLNO NADLEGOVANJE NA DELOVNEM MESTU
Sonja Baraga, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavan problem spolnega nadlegovanja na delovnem mestu s ciljem opozoriti na njegove posledice. Cilj diplomskega dela je povecati osvešcenost o problemu spolnega nadlegovanja na delovnem mestu, predvsem preko obravnave razlicnih novejših teorij, ter tudi preko prikaza možnih negativnih posledic tega problema. V teoreticnem delu diplomske naloge je opredeljen pojem spolnega nadlegovanja, teorije vzrokov, pravna opredelitev spolnega nadlegovanja, kdo so nadlegovalci, in kdo so žrtve ter kakšne so posledice v spolnega nadlegovanja. V drugem delu so prikazani rezultati raziskave, ki je bila izvedena s pomocjo anketnega vprašalnika na vzorcu 100 zaposlenih v državni upravi. Skušala sem ugotoviti, kako so zaposleni seznanjeni z zakonodajo, ali vedo, ce ima njihov delodajalec sprejeto politiko za preprecevanje spolnega nadlegovanja. Raziskava je pokazala, da je spolno nadlegovanje na delovnem mestu mocno prisotno tudi v našem prostoru.
Ključne besede: - spolnost - spolno nadlegovanje na delovnem mestu
Objavljeno: 23.02.2010; Ogledov: 3083; Prenosov: 309
.pdf Celotno besedilo (430,49 KB)

6.
VARSTVO DOSTOJANSTVA DELAVCA IN JAVNEGA USLUŽBENCA NA DELU
Jasna Trstenjak, 2011, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi sem želela proučiti varstvo dostojanstva delavca in javnega uslužbenca na delu, saj menim, da je to ključen dejavnik v delovnem razmerju vsakega posameznika, prav tako ima neposreden vpliv na konkurenčno sposobnost kot tudi na stroške dela, tako v javnem kot v zasebnem sektorju.
Ključne besede: Varstvo dostojanstva, spolno nadlegovanje na delu, drugo nadlegovanje na delu, mobing
Objavljeno: 24.03.2011; Ogledov: 2812; Prenosov: 443
.pdf Celotno besedilo (906,83 KB)

7.
8.
Ženske v policiji : diplomsko delo
Maruša Šega, 2011, diplomsko delo

Ključne besede: policija, ženske, policistke, policijska subkultura, stereotipi, stres, spolno nadlegovanje, delovno mesto, diplomske naloge
Objavljeno: 27.07.2011; Ogledov: 3359; Prenosov: 478
.pdf Celotno besedilo (566,16 KB)

9.
10.
Sociološki vidiki doživljanja verbalnega nasilja zaposlenih v delovnem okolju
Jana Goriup, 2008, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Ključne besede: nasilje, mobing, žalitve, nadlegovanje, delovno okolje, sociološki vidik
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 1733; Prenosov: 113
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici