| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Načrtovanje in izdelava brezžičnega zvočnega sistema
Denis Plavčak, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan postopek načrtovanja brezžičnega zvočnega sistema in ocena končnega sistema glede na izmerjene rezultate. V prvem delu so bili preučeni osnovni elementi za brezžični zvočni sistem: tehnologija »modri zob« za brezžičen prenos podatkov, zvočnik in ojačevalnik. Pri zvočniku so bili izmerjeni in izračunani parametri Thiele-Small ter primerjani s podatki proizvajalca. S pomočjo programskega orodja WINISD so bile za dobljene parametre določene ustrezne dimenzije in tip ohišja za zvočnik. Analitični rezultati so bili nato še primerjani z rezultati elektroakustičnih meritev, izmerjenih v gluhi sobi.
Ključne besede: načrtovanje zvočnega sistema, brezžične tehnologije, zvočna ohišja, zvočnik.
Objavljeno: 26.11.2018; Ogledov: 720; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (3,38 MB)

2.
Oblikovanje akumulacijskega transporterja v polnilni liniji brezalkoholnih pijač
Danijel Buček, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena rekonstrukcija obstoječe transportne linije za transport PET steklenic. Namen rekonstrukcije transportne linije je ta, da se poveča akumulacijski prostor med polnilnim in etiketirnim strojem oziroma, da se poveča akumulacijski čas med polnilnim in etiketirnim strojem, ki je dandanes pomemben dejavnik v proizvodnem procesu. V uvodnih poglavjih so predstavljene vrste akumulacijskih transporterjev steklenic s katerimi dozežemo povečanje akumulacije, ter s tem tudi vrste verig. V osrednjem delu so prikazani preračuni obstoječega in rekonstrukcijskega stanja transportne linije. V zaključnem delu diplomskega dela je predstavljena ocena in vrednotenje uspešnosti učinkov.
Ključne besede: transportni sistemi, členkasti transporterji, polnilna linija, akumulacija, načrtovanje sistema, ocena in vrednotenje uspešnosti učinkov
Objavljeno: 21.11.2014; Ogledov: 1080; Prenosov: 92
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

3.
POSTOPEK NAČRTOVANJA ZVOČNIŠKEGA SISTEMA IN ELEKTROAKUSTIČNE MERITVE ZVOČNIKOV
Aljaž Kostanjevec, 2013, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomskega dela smo opisali in predstavili postopek načrtovanja zvočniškega sistema in izvedli elektroakustične meritve zvočnikov s pomočjo sodobnih programskih orodij. Postopek načrtovanja je razdeljen na več korakov, kateri si sledijo po vrstnem redu. Prvi korak so meritve parametrov TS (Thiele & Small) izbranega zvočnika s programskim orodjem LIMP in primerjava s podanimi rezultati proizvajalca zvočnika. Drugi korak je načrtovanje optimalne zvočne omarice s programom WinISD. V tretjem koraku smo določili mere in obliko za izdelavo zvočnih omaric ter jih izdelali. Zadnji korak je merjenje smerne karakteristike s programom ARTA. Na koncu podamo ugotovitve, predstavitve in komentiramo pridobljene rezultate. Diplomsko delo je napisano kot priročnik, saj lahko postopek meritev kadar koli ponovimo ali si pomagamo pri načrtovanju svojega lastnega zvočniškega sistema.
Ključne besede: Načrtovanje zvočniškega sistema, merjenje parametrov zvočnika, elektroakustične meritve zvočnikov, načrtovanje zvočne omarice, merjenje polarne karakteristike, zvočni stebri, LIMP, ARTA, WinISD.
Objavljeno: 18.09.2013; Ogledov: 1977; Prenosov: 244
.pdf Celotno besedilo (17,72 MB)

4.
IZBIRA SKLADIŠČNEGA SISTEMA NA OSNOVI TEHNOLOŠKEGA MODELA
Tina Kos, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo najprej opredelili skladiščno poslovanje, skladiščne vire, skladiščne procese ter informacijski in materialni tok skladiščnega procesa. Po vzoru del različnih avtorjev smo opredelili posamezne segmente, ki se nanašajo na oblikovanje skladiščnih sistemov. Podrobneje smo predstavili transportno-skladiščno enoto, osnove pri načrtovanju skladiščnega sistema, skladiščne tehnologije ter transportno-skladiščna sredstva. Glavni del diplomskega dela je osredotočen na metodologijo načrtovanja skladišča na osnovi tehnološkega modela. Model smo izdelali v programu Microsoft Visio in v zadnjem delu prikazali simulacijo na določenem primeru. Zadnje poglavje je namenjeno oceni učinkov, pogojem za uvedbo ter možnosti nadaljnjega razvoja. V okviru diplomskega dela smo predstavili uporabo tehnološkega modela pri načrtovanju skladišč, s katerim zadostimo problemu določanja ustreznega skladiščnega sistema, ki ustreza potrebam posameznega podjetja.
Ključne besede: načrtovanje skladiščnega sistema, transportno-skladiščna enota, transportno-skladiščna sredstva, skladiščne tehnologije, tehnološki model.
Objavljeno: 24.10.2011; Ogledov: 1615; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (2,11 MB)

5.
6.
7.
8.
Iskanje izvedeno v 0.24 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici