| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Operativno planiranje in tehnološki procesi gradnje logističnega centra Dacar v Kranju
Martin Mlakar, 2017, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava operativno planiranje in tehnološke procese gradnje logističnega centra Dacar v Kranju. V teoretičnem delu so pojasnjeni glavni osnovni pojmi in pomeni, ki se pojavijo v diplomskem delu. Vsebina diplomskega dela so opis objekta, določitev aktivnosti, časa trajanja aktivnosti, števila in vrste resursov pri aktivnosti, določitev vrstnega reda izvajanja aktivnosti, izdelava statičnih in dinamičnih spremljajočih planov za delovno silo in mehanizacijo, ter tehnološki procesi, ki se pojavijo pri gradnji. Po teoretičnem delu sledi predstavitev objekta z arhitekturnimi in tehničnimi podatki. V obliki tabel so izdelani statični spremljajoči plani delovne sile in mehanizacije, trajanje aktivnosti, vrstni red izvajanja aktivnosti in dinamični plani količin delovne sile in mehanizacije. V analitičnem delu je predstavljen tudi postopek terminskega planiranja, opis kritične poti in trajanje časovnih rezerv. Rezultat tega sta modificirani gantogram in mrežni diagram. V naslednjem poglavju sledi dinamični spremljajoči plan, v katerem je prikazana količinska potreba resursov, za potrebni material in delovno silo. Operativnemu delu sledijo še tehnološki procesi, ki opisujejo potek montaže jeklene konstrukcije od izrisa do izvedbe konstrukcije. V zaključku so povzeti rezultati in njihova ocena.
Ključne besede: operativno planiranje, terminski plan, statični plan, dinamični plan, gantogram, mrežni diagram, tehnološki proces.
Objavljeno v DKUM: 08.05.2017; Ogledov: 2303; Prenosov: 254
.pdf Celotno besedilo (10,64 MB)

2.
Finančna analiza postavitve objekta za malo kmetijsko mehanizacijo
Marko Slomšek, 2017, magistrsko delo/naloga

Opis: V magistrskem delu je predstavljena finančna analiza postavitve objekta, kjer se bomo ukvarjali s servisiranjem male kmetijske mehanizacije (4-taktne vrtne kosilnice, motorne kose in motorne žage). Za oceno investicije smo uporabili statične in dinamične metode ocenjevanja investicij, s poudarkom na primerjalni analizi stroškov in prihodkov - CBA analiza (Cost-Benefit Analysis). Za potrebe časovnega načrtovanja analizirane investicije je bila uporabljena metoda kritične poti (Critical Path Method). Ugotovljeno je bilo, da bi podjetje v primeru servisiranja posameznega stroja poslovalo z izgubo zaradi negativnih letnih denarnih tokov. Letne izgube bi znašale – 2.002,28 € za 4-taktne vrtne kosilnice, – 4.059,40 € za motorne kose in – 4.686,52 € za motorne žage. Za pozitivno poslovanje servisa bi bilo potrebno združiti servis vseh treh strojev. Letni denarni tok bi v tem primeru dosegel vrednost 5.699,96 €. Investicija bi se po statični metodi povrnila v 2,81 letih, po dinamični metodi; z oceno neto sedanje vrednosti (NSV); pa bi se investicija povrnila v četrtem letu poslovanja. Z metodo kritične poti je bilo mogoče iz dogodkovnega mrežnega diagrama razbrati, da je najdaljša pot v diagramu znašala 64 dni.
Ključne besede: ocena investicije, statična metoda, dinamična metoda, CBA analiza, dogodkovni mrežni diagram, metoda kritične poti.
Objavljeno v DKUM: 17.02.2017; Ogledov: 1651; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (1,55 MB)

3.
NAČRTOVANJE STROŠKOV PROJEKTA
Sandra Šušnja, 2010, diplomsko delo

Opis: Velika hitrost spreminjanja poslovnega okolja predstavlja idealno okolje za številčni porast projektov. Kvalitetno in natančno načrtovanje je bistveno za vsak uspešno zastavljen in izveden projekt. S skrbnim načrtovanjem dosežemo brezhibno izvajanje projekta tako v časovnem, stroškovnem kot tudi v kakovostnem okviru. Delo diplomskega seminarja je sestavljeno iz dveh delov — iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu so opredeljene osnovne značilnosti projektov, vrste in življenjski cikel projekta. Predstavljen je potek načrtovanja projektov, s katerimi načeli in tveganji se pri srečujemo ter s katerimi metodami projekte vrednotimo. V nadaljevanju je predstavljeno mrežno načrtovanje in uporaba mrežnega diagrama, s katerim nazorneje prikažemo potek projekta. Posebno pozornost sem posvetila načrtovanju stroškov projekta, kjer sem opisala, s katerimi stroški se srečujemo, kako le-te minimizirati in kontrolirati. V praktičnem delu sem predstavila projekt izgradnje modularnih vrtcev, ki sem ga analizirala z metodami, predstavljenimi v teoretičnem delu. V tem delu sem si pomagala tudi s programom MS Project, s katerim sem prikazala potek projekta.
Ključne besede: načrtovanje, projekt, mrežni diagram, stroški
Objavljeno v DKUM: 18.11.2010; Ogledov: 4079; Prenosov: 489
Gradivo ima več datotek! Več...

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici