| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Analiza trga in uporabe ter načrtovanja mostnih žerjavov po standardu EN 13001 : diplomsko delo
Zoran Goranović, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo se navezuje na načrtovanje mostnih žerjavov po standardu SIST EN 13001. V diplomskem delu smo najprej predstavili trg žerjavov in uporabo le-teh v gospodarstvu. V vsebinskem delu smo izdelali analitični preračun dvižnega mehanizma mostnega žerjava, ki smo ga primerjali z izračunom, izdelanim v programu za načrtovanje mostnih žerjavov v programskem paketu MS Excel. Ugotovili smo, da pri konstruiranju dvižnega mehanizma mostnega žerjava ni velikih odstopanj med analitičnim preračunom ter preračunom v programskem paketu MS Excel. Prednost uporabe preračuna dvižnega mehanizma mostnega žerjava v programskem paketu MS Excel je ta, da se načrtovanje izvaja hitreje, pregledneje, hkrati pa je zagotovljena ponovljivost rezultatov.
Ključne besede: dvižna tehnika, mostni žerjav, standard EN 13001, uporabnost mostnih žerjavov, preračun mostnih žerjavov po standardu EN 13001
Objavljeno v DKUM: 26.09.2019; Ogledov: 777; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (4,00 MB)

2.
Remont dvonosilčnega mostnega žerjava : diplomsko delo
Jure Cehner, 2019, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu obravnavamo remont dvonosilčnega mostnega žerjava, ki se nahaja v elektro delavnici podjetja HTZ Velenje d.o.o.. Predstavljeni so tipi mostnih žerjavov, ki se uporabljajo v težjih delovnih procesih, stanje žerjava in njegovo delovanje pred remontom, cilji remonta, delovanje frekvenčnih pretvornikov, delovanje po remontu. Opisani so glavni deli žerjava in njegovega krmiljenja, ter postopek dela.
Ključne besede: remont, mostni žerjav, frekvenčni pretvornik
Objavljeno v DKUM: 07.06.2019; Ogledov: 1382; Prenosov: 38
.pdf Celotno besedilo (6,53 MB)

3.
Statični izračun in zasnova mostnega žerjava po standardu EN 13001
Toni Meklin, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava opis, zasnovo in opredelitev mostnih žerjavov, ki jih najdemo v industrijskih halah, po novem veljavnem evropskem standardu SIST EN 13001. V uvodnem poglavju so na kratko predstavljene vrste mostnih žerjavov ter glavne komponente, ki sestavljajo mostni žerjav. V nadaljevanju je pojasnjena zasnova glavnih komponent mostnega žerjava. Teoretičnemu delu sledi analitični preračun teh komponent za dvonosilčni mostni žerjav nosilnosti 60/10 ton.
Ključne besede: dvigalne naprave, mostni žerjav, standard SIST EN 13001, statični izračun, zasnova mostne konstrukcije
Objavljeno v DKUM: 05.10.2016; Ogledov: 2188; Prenosov: 363
.pdf Celotno besedilo (5,63 MB)

4.
NAČRTOVANJE IN IZVEDBA ELEKTROOPREME MOSTNEGA ŽERJAVA
Andrej Vidovič, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava načrtovanje in izvedbo elektroopreme mostnega žerjava. Podan je splošen opis delovanja mostnega žerjava, elektrokrmilne omarice in njenih elementov, načrtovanje in pravilna izbira elektroopreme za zanesljivo delovanje žerjava. Pri tem smo se osredotočili na primer mostnega žerjava MŽ 5 t, ki je izdelan v podjetju Insem – Atmos žerjavi in dvižna tehnika d.o.o. v Hočah. Diplomska naloga zajema tudi izvedbo elektroopreme mostnega žerjava z montažo, zagonom ter končnimi nastavitvami, s katerimi želimo preveriti in dokazati, zanesljivo in varno delovanje mostnega žerjava.
Ključne besede: mostni žerjav, elektrooprema, frekvenčni pretvornik, preizkusi
Objavljeno v DKUM: 22.05.2013; Ogledov: 2035; Prenosov: 401
.pdf Celotno besedilo (4,72 MB)

5.
6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.19 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici