| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 17
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
DIMENZIONIRANJE MOSTU ZA PEŠCE IN KOLESARJE
Mitja Papinutti, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Predmet diplomske naloge je statična analiza in dimenzioniranje mostu za pešce in kolesarje. Bistvo diplomske naloge je dimenzioniranje že obstoječega mostu po evropskih standardih EUROCODE. Posebnost mostu je v stropu in tleh, sestavljenih iz CLT (Cross Laminated Timber) plošč in štirih lepljeih nosilcev. Nosilci in plošča delujejo kot T-nosilec. Za podrobno analizo T-nosilca je bilo potrebno modelirati linijski element v interakciji s CLT ploščo. Ker v Evropi za dimenzioniranje CLT plošč še ne obstajo veljavni standardi, je bilo potrebno izpeljati porušne mehanizme CLT plošč. Most je osrednjega razpona 35 m in visi na dveh vrveh, ki delujeta kot verižnica. Že obstoječi most smo hoteli prilagoditi slovenskim standardom. Poleg mehanske odpornosti smo navedli še nekatere rešitve za komunalno opremljenost takšnih mostov. Navajamo tudi postopek za pridobitev ustrezne dokumentacije pred izgradnjo mostu.
Ključne besede: gradbeništvo, sovprežne konstrukcije, CLT plošča, lepljen les, most za kolesarje in pešce, dimenzioniranje
Objavljeno: 24.09.2010; Ogledov: 2595; Prenosov: 427
.pdf Celotno besedilo (17,30 MB)

8.
ANALIZA CESTNO - INFRASTRUKTURNIH ELEMENTOV OB OSNOVNIH ŠOLAH LOCIRANIH OB DRŽAVNEM CESTNEM OMREŽJU
Barbara Vrtič, 2011, diplomsko delo

Opis: Problematika prometne varnosti otrok na poti v šolo in iz nje ter v njeni neposredni okolici je ena izmed pomembnejših tem, ki ji je treba nameniti veliko pozornosti, če želimo, da bi bili otroci čim manj izpostavljeni nevarnim situacijam pri vključevanju v prometni sistem. Diplomska naloga zajema konkretne primere osnovnih šol lociranih ob državni cesti in analizo cestno - infrastrukturnih elementov v njihovi okolici. Podrobno je opisana obstoječa cestna infrastruktura v bližini šol in podani predlogi izboljšav na področju varnega vključevanja osnovnošolskih otrok v cestni prometni sistem.
Ključne besede: prometna varnost, državna cesta, osnovna šola, cestna infrastruktura, prometne površine za pešce in kolesarje, avtobusno postajališče
Objavljeno: 06.04.2011; Ogledov: 2162; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (18,85 MB)

9.
Dimenzioniranje jeklenega mostu za pešce in kolesarje
Mitja Beber, 2012, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Predmet diplomske naloge je statična analiza in dimenzioniranje jeklenega mostu za pešce in kolesarje. Most smo dimenzionirali po evropskih standardih Eurocode. Obravnavan most je razpona 18 m in širine 2,5 m. Mostno konstrukcijo sestavljajo jekleni nosilci, jeklene zatege in lesena pohodna površina. Vertikalne zatege nam razpon razdelijo na tri polja, kar nam posledično zmanjša momente v vsakem polju. Glavni in prečni nosilci konstrukcije so škatlastega prereza, prerez zatege je polni pravokotni profil. Kvaliteta jekla je S355. Projekt je umeščen v mesto Maribor.
Ključne besede: gradbeništvo, most za pešce, jekleni most, dimenzioniranje
Objavljeno: 18.09.2012; Ogledov: 1632; Prenosov: 323
.pdf Celotno besedilo (2,14 MB)

10.
Jekleni most za pešce razpona 23 m
Tomaž Dobnik, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi smo izvedli statično analizo jeklenega mostu za pešce. Most ima razpon 23 metrov. Bil je analiziran in dimenzioniran v skladu z evropskimi standardi Eurocode. 3D model konstrukcije smo modelirali v programu za statično analizo Scia Engineer. V analizi smo na mostno konstrukcijo aplicirali naslednje obtežbe: lastno težo, obtežbo vetra, obtežbo snega ter prometne obtežbe. Naš glavni cilj je bila optimizacija mostne konstrukcije iz vidika oblike ter teže.
Ključne besede: gradbeništvo, most za pešce, jeklo, dimenzioniranje
Objavljeno: 07.08.2014; Ogledov: 1098; Prenosov: 153
.pdf Celotno besedilo (1,31 MB)

Iskanje izvedeno v 0.26 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici