| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 127
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Zasnova senzorskega omrežja za zaznavanje aktivnosti dnevnega življenja
Jan Cokan, 2024, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo opisali čedalje večjo problematiko glede ohranjanja zdravja in kakovosti življenja starejših oseb ter predstavili potrebo po zaznavanju aktivnosti dnevnega življenja. V ta namen smo zasnovali dva različna sistema senzorskih omrežij. K obema sistemoma smo dodali podatkovno bazo na oddaljenem računalniku za zajemanje podatkov. Eden od sistemov senzorskega omrežja deluje na komunikaciji RF, medtem ko drugi na komunikaciji WiFi. Njuno delovanje smo preverili v testnem okolju. Ker sta omrežji napajani z baterijo, smo opravili meritve porabe toka ter napajalne napetosti. Rezultate smo predstavili v zaključku magistrskega dela.
Ključne besede: senzorsko omrežje, aktivnosti dnevnega življenja, modul RF, modul WiFi, protokol MQTT
Objavljeno v DKUM: 01.03.2024; Ogledov: 22; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (3,33 MB)

2.
Razvoj modula za obravnavo reklamacij na storitve carinskega posredovanja
Lara Pičman, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga obravnava razvoj in implementacijo specifične programske rešitve – aplikacije za obravnavo reklamacij na storitve carinskega poslovanja. Izdelana je specifikacija zahtev končnega naročnika - Pošte Slovenije, in analizirana zakonodaja ter obstoječi sistem, s katerim bo povezana nova aplikacija za vnos in evidenco reklamacij. Procesi in podatki so modelirani. Razvit in testiran je bil modul, ki podpira reševanje reklamacij, vezanih na poštne storitve preko aplikacije. Rezultati testiranja so pokazali učinkovitost same aplikacije, ki zaradi prehoda na avtomatski postopek sam proces reklamacij pospeši ter skrajša čas, ki bi bil v nasprotnem primeru potreben za ročno izpolnjevanje obrazcev, zmanjša pa se tudi možnost napak pri samem vnosu. Programska oprema je bila uspešno izdelana, povezana in preizkušena.
Ključne besede: Programski inženiring, specifikacija zahtevanih lastnosti, modul CBR, testiranje programske opreme
Objavljeno v DKUM: 01.02.2024; Ogledov: 82; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

3.
Analiza uporabe modulov kadrovsko informacijskega sistema v Splošni bolnišnici Jesenice
Sabina Mubi, 2023, magistrsko delo

Opis: V Službi za organizacijo in kadre Splošne bolnišnice Jesenice (v nadaljevanju: SBJ) si kot v drugih organizacijah prizadevajo, da bi čim več kadrovskih procesov, postopkov in načinov dela digitalizirali oz. jih izvajali v obstoječem kadrovskem sistemu KADRIS 4 ponudnika Četrta pot, d. o. o. Z namenom ugotavljanja učinkovitosti digitalizacije procesov je v pričujoči nalogi kritično ovrednotena obstoječa digitalizacija programske rešitve, ki jo uporablja SBJ za namen kadrovske službe. V ta namen je bila izvedena analiza uporabe modulov kadrovsko informacijskih sistemov v SBJ in narejena primerjava z najpogosteje uporabljenimi moduli kadrovsko informacijskih sistemov na splošno (v nadaljevanju: KIS). Analizirali je bilo tudi, v kolikšnem obsegu te module uporabljajo v SBJ ter kako bi lahko uporabo le-teh še izboljšali oz. povečali. Pri pripravi magistrske naloge smo na celoten sistem gledali celovito ter z ustreznimi metodami in tehnikami skušali analizirati, kaj vse bi sistem lahko ponudil, kje so priložnosti za izboljšave ter kaj so prioritete. Eden od rezultatov analize so priporočila za izboljšavo in uvedbo smiselnih modulov glede na pričakovane učinke in stroške uvedbe.
Ključne besede: kadrovski management, kadrovsko informacijski sistem, modul, zaposlovanje, kadri
Objavljeno v DKUM: 24.11.2023; Ogledov: 214; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (4,00 MB)

4.
Vpeljava poslovne analitike v prodajno podjetje
Katja Hrovatič, 2023, magistrsko delo

Opis: Vedno več podatkov postaja vsakdanje dejstvo za podjetja. To prinaša tako priložnosti kot izzive. Podjetja, ki so sposobna učinkovito upravljati in analizirati svoje podatke, bodo lažje sprejemala premišljene odločitve in ostala konkurenčna v današnjem hitrem poslovnem okolju. Z vlaganjem v prava orodja in tehnologije lahko podjetja svoje podatke spremenijo v dragoceno sredstvo, ki lahko spodbuja rast in uspeh. Te tehnologije so orodja za poslovno inteligenco in poslovno analitiko. Ta orodja podjetjem omogočajo vizualizacijo in analizo podatkov v realnem času, kar olajša prepoznavanje vzorcev in trendov, ki so lahko podlaga za poslovne odločitve. Eno od teh orodji je tudi Qlik Sense. V magistrskem delu smo za prodajno podjetje z orodjem Qlik Sense razvili prodajni modul. Prodajni modul smo ustvarili po načrtu razvoja: (1) Pregled razpoložljivih podatkovnih virov prodajnega podjetja ter urejanje podatkov s procesom integracije podatkov, z upoštevanjem navodil in zahtev naročnika; (2) Razvoj osnovnih vizualizacij za prikaz KPI-jev prodajnega podjetja in testiranja povezav tabel in polj; (3) Razvoj vizualnega dela podajnega modula; (4) Analiza podatkov prodajnega modela s pomočjo vizualizacij in kreiranjem vpogledov. V fazi razvoja smo podatke podjetja z metodologijo ETL ekstrahirali, preoblikovali in naložili v orodje poslovne analitike. Nato smo po metodi DAR predstavili podatke podjetja. V modulu smo pripravili različne vizualizacije, ki omogočajo preprosto analizo poslovanja podjetja. Modul vsebuje sedem zavihkov, ki s pomočjo objektov tabel, grafikonov in KPI predstavljajo prodajne podatke podjetja. Prodajni modul in njegovo analizo smo na koncu predstavili naročniku. Sledi integracija podatkov, testiranje in implementacija prodajnega modula ter izobraževanje zaposlenih.
Ključne besede: poslovna analitika, vizualizacija, modul, ETL proces, DAR metodologija
Objavljeno v DKUM: 23.11.2023; Ogledov: 174; Prenosov: 26
.pdf Celotno besedilo (3,13 MB)

5.
Krmiljenje in integracija dvižnega modula z avtonomnim mobilnim robotom : diplomsko delo
Niko Hojnik, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen namen vrhnjih modulov, ki avtomatsko vodenim vozilom in avtonomnim mobilnim robotom dajejo funkcijo in praktičnost uporabe. Na začetku je predstavljenih nekaj na trgu dostopnih sistemov, ki se v avtomatizaciji že uporabljajo, kasneje pa je podrobno opisan potek izdelave krmilja za lasten vrhnji modul in povezave le-tega z avtonomnim mobilnim robotom MiR100. Glavna funkcija lastnega vrhnjega(dvižnega) modula je prijemanje in dvigovanje logističnih škatel, medtem ko za prevoz, iz proizvodnih mest do skladiščne police, poskrbi avtonomni mobilni robot. Pri izdelavi krmilja je bilo potrebno iz dvižnega modula izkoristiti čim večjo praktično uporabnost, pri tem pa paziti na varnost ljudi in okolice, kot tudi same naprave.
Ključne besede: AMR, AGV, MiR Software, TIA Portal, dvižni modul, avtomatizacija
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 148; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (4,07 MB)

6.
Načrtovanje in izdelava dvižnega modula za avtonomni mobilni robot MiR100 : diplomsko delo
David Peršak, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je prikazana zasnova in izdelava dvižnega modula za avtonomni mobilni robot MiR100. Osrednji del zajema proces načrtovanja ohišja, dvižnega modula in zaklepnega modula v programskem paketu SolidWorks ter postopek izdelave. Prikazan je preračun sestavnih komponent in pogona. V zaključnih poglavjih diplomskega dela so prikazane ugotovitve, stroškovna analiza in dobljeni rezultati. V diplomskem delu smo uspešno realizirali vse zadane cilje, saj smo izdelali delujoč dvižni modul, ki je v skladu z varnostnimi predpisi in je primeren za logistično uporabo v proizvodnji.
Ključne besede: Dvižni modul, SolidWorks, AMR, MiR100, modeliranje
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 237; Prenosov: 19
.pdf Celotno besedilo (3,90 MB)

7.
Programiranje kavnega aparata preko wi-fi povezave : diplomsko delo
Urban Dobnik, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan proces programiranja glavnega sistemskega modula preko Wi-Fi-povezave. Cilj novega načina programiranja je pridobiti prostor na proizvodnji liniji ter s tem skrajšati procesni čas izdelave kavnega aparata. Testiranje programiranja je potekalo v laboratoriju ter na proizvodni liniji, kjer še letos pričakujemo dodelavo naprave za programiranje. Glavni sistemski modul je strojni modul, mini računalnik za uporabo v povezljivih gospodinjskih aparatih. V prihodnje je načrt implementacija Wi-Fi-programiranja tako na obstoječe kot nove proizvodne linije.
Ključne besede: glavni sistemski modul, kavni aparat, Wi-Fi-programiranje, MES, FOTA.
Objavljeno v DKUM: 17.08.2023; Ogledov: 445; Prenosov: 0

8.
Standardizacija modula za prijavo v podjetju Inel : diplomsko delo
Žak Paradižnik, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo predstavili, kako potekata izdelava modula in standardizacija prijave znotraj podjetja Inel. Standardizacija modula je bila narejena s pomočjo tehnologije Microsoft Visual Studio, tehnologije za namizne aplikacije WPF in Dependency injection, ReactiveX. V diplomskem delu so opisane vse tehnologije, ki so se uporabile pri razvoju, in postopek same izdelave modula ter reševanje problemov, ki so nastali ob tem. Opisano je tudi testiranje delovanja modula s pomočjo tehnologije enotskih testov, s strani programerjev, ki so zadolženi za testiranje, ter validacijskih inženirjev.
Ključne besede: modul, standardizacija, prijava, WPF, dependency injection, reactiveX, enotsko testiranje
Objavljeno v DKUM: 21.10.2022; Ogledov: 505; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (2,66 MB)

9.
Personalizacija kartic SAM v ceremoniji ključev HSM na primeru : diplomsko delo
Matic Bobnar, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavano področje varnostnih sistemov za pametne kartice v javnem potniškem prometu. Predstavljena sta delovanje in koristna uporaba strojnih varnostnih modulov ter modulov za varen dostop. Po predstavitvi naprav so opisani tudi varnostni standardi ter komunikacijski protokoli pametnih kartic. Rezultat diplomskega dela je namizna aplikacija, Personalizator, s pomočjo katere je ponazorjen proces ceremonije ključev strojnega varnostnega modula. Prav tako je z uporabo izdelanega grafičnega vmesnika prikazana personalizacija modulov za varen dostop. Diplomsko delo se lahko uporabi kot primer ceremonije ključev in personalizacije modulov za varen dostop.
Ključne besede: Strojni varnostni modul, Modul za varen dostop, Personalizacija, Personalizator, Ceremonija ključev
Objavljeno v DKUM: 20.10.2022; Ogledov: 485; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (1,32 MB)

10.
Konstruiranje ohišja za baterijski modul : diplomsko delo
Dean Šumnik, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno konstruiranje ohišja baterijskega modula, katerega glavna naloga je zaščita baterijskih celic, hkrati pa deluje kot njihov nosilni element. Ohišje baterijskega modula je bilo razvito za izdelavo v podjetju TAB. Skupaj s podjetjem smo kot najprimernejši koncept izbrali kombinacijo vijačenega in varjenega ohišja. V diplomskem delu so predstavljeni vsi sestavni deli baterijskega modula, postopki njihove izdelave, materiali, iz katerih je posamezen del izdelan, in njihove glavne funkcije
Ključne besede: baterijski modul, konstruiranje, 3D model
Objavljeno v DKUM: 05.09.2022; Ogledov: 412; Prenosov: 80
.pdf Celotno besedilo (2,51 MB)

Iskanje izvedeno v 2.29 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici