SLO | ENG

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 30
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
INFORMACIJSKA PRENOVA NABAVNEGA PODROČJA Z UVEDBO E-PODPRTEGA POSLOVANJA NA PRIMERU PODJETJA AERO
Sabina Cokan, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Magistrsko delo z naslovom Informacijska prenova nabavnega področja z uvedbo e – podprtega poslovanja na primeru podjetja Aero, smo v grobem razdelili na dva dela in sicer na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu smo s pomočjo strokovne literature različnih avtorjev opredelili poslovno modeliranje, prenovo poslovnih procesov ter e – poslovanje in informatizacijo nabavnega področja, medtem ko smo v praktičnem delu naloge, na podlagi dokumentacije in strokovne pomoči podjetja Aero iz Celja, predlagali in analizirali informatizacijo nabavnega področja v omenjenem podjetju. V drugem poglavju magistrskega dela smo podrobneje govorili o poslovnem modeliranju in pri tem pojasnili poslovni proces in procesni vidik, nekaj na splošno o modelih, poslovne modele in modele poslovnih procesov, metode, tehnike in orodja za poslovno modeliranje in nakazali, kateri so cilji poslovnega modeliranja. V tretjem poglavju smo se podrobneje dotaknili prenove poslovnih procesov in pojasnili vlogo poslovnih procesov pri prenovi poslovanja, celovito prenovo poslovanja, cilje in uspešnost prenove poslovnih procesov, informacijsko tehnologijo, zagotavljanje računalniških rešitev in poudarili uporabo informacijske tehnologije v prenavljanju procesov. V četrtem poglavju teoretičnega dela smo opisali nabavo kot poslovno funkcijo podjetja in elektronsko podprto poslovanje podjetja, pojasnili smo kaj je SCM oziroma management oskrbovalne verige, kateri so potenciali na področju SCM in kakšni so vplivi e – poslovanja na SCM. To poglavje oziroma teoretični del magistrske naloge smo zaključili z modelom e – oskrbe. V praktičnem delu magistrske naloge smo pojasnili prenovo poslovnih procesov na področju oskrbe v podjetju Aero, pri tem pa izhajali iz obstoječega stanja na nabavnem področju. V okviru tega dela smo najprej predstavili podjetje Aero, njegovo nabavno področje ter opisali potek in analizo poslovnega procesa nabavne službe. V nadaljevanju smo podrobneje pojasnili izhodišča za informacijsko prenovo procesa nabavne službe v omenjenem podjetju, ki temelji na uvedbi e – podprtega poslovanja in elektronske izmenjave podatkov, ob koncu tega poglavja oziroma praktičnega dela magistrske naloge pa smo analizirali prenovljeni proces nabave v podjetju Aero.
Ključne besede: poslovno modeliranje, prenova poslovnih procesov, informacijska tehnologija, nabava, elektronsko poslovanje, oskrbovalna veriga, management oskrbovalne verige.
Objavljeno: 02.11.2010; Ogledov: 2123; Prenosov: 454
.pdf Celotno besedilo (1,35 MB)

3.
4.
INTEGRACIJA APLIKACIJ PRI RAZVOJU KATALOGA NOVIH PLAČILNIH INSTRUMENTOV
Renato Sattler, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga proučuje povezovanje sistemov, načine povezovanja ter vpeljevanje rešitve v prakso. Cilj diplomske naloge je integracija aplikacij različnih proizvajalcev za potrebe spremljanja in vodenja podatkov novih plačilnih instrumentov v Novi KBM. Diplomska naloga je sestavljena iz teoretičnega in praktičnega dela. V teoretičnem delu so predstavljene metode za integracijo ter načini vpeljave rešitve v prakso, v praktičnem delu pa je predstavljen poslovni sistem, izvedena analiza problemskega prostora, ter implementirana praktična rešitev integracije aplikacij.
Ključne besede: Informacijski sistemi, Integracija aplikacij, modeliranje poslovnih procesov
Objavljeno: 15.07.2009; Ogledov: 1225; Prenosov: 42
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

5.
VPLIV IGRANJA POSLOVNE IGRE INNOV8 NA SPOSOBNOST MODELIRANJA POSLOVNIH PROCESOV
Jelena Šobota, 2009, diplomsko delo

Opis: Innov8 je IBM -ova 3D simulacijska poslovna igra, v kateri igralec dobi nalogo prenoviti in izboljšati poslovanje podjetja, ki je zabredlo v težave. Skozi igro se uporabnik sooča s problemi komuniciranja med oddelki, pridobivanja informacij od zaposlenih ter seveda s pravilno zasnovo novega modela poslovnega procesa. Z zanimivejšim pristopom želi IBM približati management poslovnih procesov širšemu krogu študentov poslovnih šol ter poslovnežem, da bi lažje razumeli postopke in procese, ki so potrebni za prenovo poslovnih procesov v podjetju. V diplomski nalogi smo testirali ali se je z pomočjo igre res možno naučiti zgoraj omenjenih veščin. Osredotočili smo se na testiranje vpliva ki ga ima poslovna igra Innov8 na sposobnost študentov pri modeliranju novih procesov. To smo storili tako, da smo pomerili rezultate študentov pri modeliranju ene naloge pred igranjem igre, ter nato rezultate modeliranja druge naloge po odigrani igri. Rezultate obeh nalog smo nato primerjali.
Ključne besede: management poslovnih procesov (BPM), poslovna igra, modeliranje, poslovni proces, učenje
Objavljeno: 25.09.2009; Ogledov: 1553; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (1,10 MB)

6.
POVEČANJE UČINKOVITOSTI PODJETJA Z UVEDBO POSLOVNIH PROCESOV
Marko Mergeduš, 2010, diplomsko delo

Opis: Organizacije v prihodnosti bodo procesno organizirane. Temeljile bodo na prilagodljivih medsebojno povezanih procesih in ne na funkcijsko hierarhičnih enotah. Kot se je pokazalo, je funkcijska struktura organiziranosti postala zastarela in neučinkovita. Procesna organiziranost bo temeljila na prekoračitvi mej med organizacijskimi oddelki ob upoštevanju horizontalnega toka dela preko več funkcij. Prispevala bo k izboljšanju poslovanja in bo usmerjena k zadovoljevanju kupčevih potreb. Prenova poslovnih procesov v svojih začetkih zagovarja radikalno oziroma korenito preoblikovanje organizacije in ne upošteva obstoječih struktur in postopkov, ampak se zavzema za uvajanje popolnoma novih načinov izvajanja dela. Kasnejši razvoj pa poudarja potrebo po kontinuiranih izboljšavah poslovnih procesov. Velik pomen pri prenovi poslovnih procesov ima informacijska tehnologija, ki omogoča in olajšuje udejanjanje procesnih sprememb. Če želijo podjetja kontinuirano izboljševati procese, jih morajo dobro upravljati. Upravljanje poslovnih procesov je množica aktivnosti, s katerimi predvidimo, ovrednotimo in obvladujemo zmogljivosti procesa. Pri uvajanju procesne organizacije si pomagamo z modeliranjem poslovnih procesov. Modeliranje nam olajšuje razumevanje pri sprejemanju pomembnih odločitev in nam v grafični obliki prikazuje kako potekajo procesi v organizaciji. Za modeliranje so bila razvita številna orodja (Aris) in tehnike (diagrami poteka), s katerimi modeliramo, analiziramo in vrednotimo poslovne procese.
Ključne besede: procesna organizacija, poslovni procesi, prenova poslovnih procesov, informacijska tehnologija, upravljanje poslovnih procesov, modeliranje poslovnih procesov.
Objavljeno: 12.08.2010; Ogledov: 2021; Prenosov: 472
.pdf Celotno besedilo (1,13 MB)

7.
AVTOMATIZACIJA IN MODELIRANJE POSLOVNIH PROCESOV Z ORODJI PROIZVAJALCEV EMC IN IBM
Klavdija Halimić, 2010, magistrsko delo/naloga

Opis: Podjetja se morajo pri prenovi in nakupu informacijskih rešitev zavedati svojih problemov in zahtev za informacijske rešitve ter sama raziskati vse možnosti pri ponudnikih takih informacijskih rešitev. Kot smo omenili, je na trgu veliko ponudnikov, vendar le redki ustrezajo specifičnim potrebam podjetja. Za take primere smo v tej nalogi predstavili nekatere od značilnosti takih informacijskih rešitev, ki doprinesejo podjetju največ, in nekatere probleme, ki lahko nastanejo pri uvajanju novih neprilagojenih informacijskih rešitev. Orodje za modeliranje poslovnih procesov in avtomatizacijo v podjetjih je lahko v velikih primerih projekt, ki se nikoli ne konča. Zato vsako podjetje naprej pri sebi dodela procese in s pomočjo orodij za modeliranje procesov pripomore k uspešnemu zaključku in tekočemu spremljanju verzij procesov.
Ključne besede: Modeliranje poslovnih procesov, BPM, EMC Documentum BPM, IBM Filenet BPM, Business Process Management
Objavljeno: 30.06.2010; Ogledov: 2831; Prenosov: 254
.pdf Celotno besedilo (1,89 MB)

8.
PRIMERJAVA MODELIRANJA POSLOVNIH PROCESOV V RAZLIČNI PROGRAMSKIH OKOLJIH
Gregor Jošt, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo se osredotočili na zastonjska in plačljiva orodja, ki podpirajo modeliranje v grafični notaciji za modeliranje poslovnih procesov BPMN. Na začetku smo podrobneje predstavili notacijo BPMN in si ogledali razlike med posameznimi različicami. Orodja, ki podpirajo BPMN, smo razdelili v tri skupine: 1) namenska spletna (Signavio Process Editor), 2) namenska namizna (BizAgi Process Modeler) in 3) splošna namizna (Visio 2007). Za vsako skupino smo podrobneje predstavili kandidata, kjer smo ugotavljali njegove prednosti in slabosti. Uporabnost, enostavnost uporabe in učinkovitost predstavnikov skupin smo ugotavljali pri preizkusu, kjer je sodelovalo 129 študentov. Rezultate smo analizirali in ugotovitve praktično uporabili pri vrednotenju variant v odločitvenem modelu, katerega smo izdelali za ugotavljanje najprimernejšega orodja pri skupinskem modeliranju. Na koncu smo povzeli rezultate raziskave in sprejeli oziroma zavrnili hipoteze, postavljene na začetku.
Ključne besede: Poslovni procesi, modeliranje poslovnih procesov, BPMN, odločitveni model, DEXi, Microsoft Visio, Signavio Process Editor, BizAgi Process Modeler, ISO 9126, TAM
Objavljeno: 13.09.2010; Ogledov: 1888; Prenosov: 392
.pdf Celotno besedilo (4,19 MB)

9.
MODELIRANJE POSLOVNIH PROCESOV Z ORODJEM MS OFFICE VISIO
Nina Jambrec, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Modeliranje poslovnih procesov prinaša širino pogleda na dogajanje znotraj ali zunaj podjetja. Pomembne so vse prednosti, ki jih le-to prinaša za podjetje. Ne gre le za razumevanje delovanja podjetja, ampak lahko kontinuirano spremljajo celotno dogajanje procesov, funkcije, ki se odvijajo, kako so procese izboljšali, skrajšali, pohitrili ipd. Vse to omogoča že enostavno modeliranje poslovnih procesov z orodjem, kot je Visio, in tehniko procesnih diagramov. Menimo, da nekateri že vse to uporabljajo, še več pa je tistih, ki se bodo morali soočiti z vsem tem pri vodenju podjetij. Veliko je možnosti, katera lahko podjetja uporabljajo, kot so npr. informacijske rešitve, vnaprej izdelani programi z diagrami, ki omogočajo uporabnikom, da pridejo do enostavnih, a pomembnih napredkov podjetja itd. Zato bo po našem mnenju vse to prihajalo v ospredje, saj ne nazadnje predstavlja to vodilo za uspešno in konkurenčno podjetje na trgu.
Ključne besede: diagrami, procesi, poslovni procesi, model, modeliranje, modeliranje poslovnih procesov, orodja, tehnike.
Objavljeno: 03.12.2010; Ogledov: 2228; Prenosov: 499
.pdf Celotno besedilo (1,27 MB)

10.
MODELIRANJE POSLOVNIH PROCESOV Z NOTACIJO EBIX
Mitja Krajnc, 2010, diplomsko delo

Opis: Poslovni procesi so že od nekdaj ključen del poslovanja. Za večjo konkurenčnost podjetij je potrebno poslovne procese nadzirati in izboljševati. Z modeliranjem poslovnih procesov lahko obstoječe procese zapišemo, jih analiziramo, izboljšamo in izboljšave vključimo v delovanje podjetja. EbIX uporablja modeliranje poslovnih procesov v namen poenotenja procesov in poslovnih dokumentov na področju elektro-energetskega trga v Evropi. V diplomski nalogi smo naredili pregled notacij za modeliranje poslovnih procesov. Preučili smo modeliranje z notacijo ebIX, metodologijo dela in poslovne dokumente, ki nastanejo pri modeliranju z ebIX. Notacijo ebIX smo uporabili za modeliranje izbranega primera.
Ključne besede: poslovni procesi, modeliranje poslovnih procesov, ebIX, notacije za modeliranje
Objavljeno: 20.01.2012; Ogledov: 1247; Prenosov: 86
.pdf Celotno besedilo (2,33 MB)

Iskanje izvedeno v 0.04 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici