| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
METODE KOMUNICIRANJA MESTNE OBČINE PTUJ Z LOKALNIMI JAVNOSTMI
Tanja Srečkovič, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskali, kako Mestna občina Ptuj seznanja občane o svojem delovanju. Pri tem smo se osredotočili na učinkovitost modela odnosov z javnostmi in raziskali še nove poti posredovanja informacij občanom. Preučili smo več znanstvenih teorij s področja komunikacij, nato pa z anketo pridobili mnenja o tem, kako in na kakšen način so občani in novinarji seznanjeni z delovanjem Mestne občine Ptuj in dogajanjem v njej. Raziskali smo tudi nivo zadovoljstva občanov glede posredovanja informacij. Ugotovili smo, da so anketiranci kljub svojim kritikam dovolj informirani. Na Ptuju je 8 lokalnih medijev, ki skrbi za informiranje občanov in občank.
Ključne besede: informacije, lokalne skupnosti, komunikacijski modeli, metode komuniciranja, množični mediji, Mestna občina Ptuj, odnosi z javnostmi
Objavljeno: 16.06.2011; Ogledov: 10380; Prenosov: 211
.pdf Celotno besedilo (11,41 MB)

2.
POSLOVNI POTENCIAL SOCIALNIH MREŽ
Sanije Elezi, 2011, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Trendi kažejo, da se število uporabnikov oz. njihovo vključevanje v socialna omrežja iz dneva v dan povečuje in zaenkrat še temu ni videti konca. Večanje števila uporabnikov vodi k nenehnemu izboljševanju in razvoju tovrstnih strani, kar pa prinaša s seboj vse manjšo zmožnost nadzorovanja. Vseeno pa bi ukinitev socialnih omrežij pomenila ogromno škodo tako za gospodarstvo kot seveda za nas uporabnike socialnih mrež. Vsekakor pa je ob tem potrebna previdnost, ki je doslej edina znana in najverjetneje najbolj pravilna rešitev za zmanjšanje teh tveganj in nevarnosti.
Ključne besede: Modeli naročništva, Socialna omrežja – SNS, modeli informiranja, Rappa, Facebook, modeli posredništva, Twitter, modeli trgovca, Timmers, modeli koristi, modeli proizvajalca, LinkedIn, modeli podružnice, modeli skupnosti, e-poslovanje, modeli oglaševanja.
Objavljeno: 21.11.2011; Ogledov: 1531; Prenosov: 138
.pdf Celotno besedilo (408,22 KB)

3.
Kakšen model policijske dejavnosti pričakujemo v Sloveniji
Maja Kmet, 2019, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomske naloge so predstavljeni štirje glavni modeli policijskega dela v skupnosti. Militaristično birokratski model daje velik poudarek redu in disciplini. Spada med moderne modele policijskega delovanja in je reakcija na skorumpirano družbo. Možnosti za diskrecijo ni, prav tako odgovornosti policistov, značilen pa je velik razkorak med skupnostjo in policijo. Na izvajanju prava temelječ model prav tako spada med moderne modele in temelji na strogem upoštevanju zakona. Preventivnega delovanja praktično ni, saj je policija usmerjena predvsem na sankcioniranje že zagrešenih kršitev. Model delitve med javno in zasebno policijsko dejavnostjo najlažje povežemo z vse večjo privatizacijo in s potrošništvom. S hitrim razvojem družbe in gospodarstva se mora spopadati tudi policija, ki se je morala razviti v tako imenovano hibridno policijo in začeti razvijati drugačne načine zagotavljanja miru in varnosti. Model policijskega dela v skupnosti temelji na proaktivnem pristopu, kjer je cilj zmanjšati strah pred kriminaliteto in povečati zaupanje v policijo. Vse štiri modele med seboj razlikujemo po osmih kriterijih, na katerih temelji vprašalnik, ki je podlaga za našo raziskavo in je opisan v empiričnem delu diplomske naloge. Z raziskavo ugotavljamo ali je model policijske dejavnosti, ki ga v Sloveniji imamo sprejemljiv, oz. ali je tak kot si ga želimo. Na podlagi osmih kriterijev smo raziskovali ali policija zadostuje našim pričakovanjem ali si mogoče želimo njenega drugačnega delovanja. Rezultati so pokazali, da je policijsko delo v skupnosti tako kot ga pričakujemo in da je skoraj pri vseh kriterijih model policijskega dela v skupnosti dosegel v povprečju najvišje rezultate.
Ključne besede: diplomske naloge, policija, modeli, policijska dejavnost, policijsko delo v skupnosti
Objavljeno: 15.05.2019; Ogledov: 169; Prenosov: 35
.pdf Celotno besedilo (1,82 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici