| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Razpoznavanje drevesnih značilnosti iz fotografije s pomočjo konvolucijskih nevronskih mrež : diplomsko delo
Žan Hozjan, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu implementiramo sistem za razpoznavanje drevesnih značilnosti iz fotografije. Sistem v obliki mobilne aplikacije omogoča zajem fotografije drevesa in razpoznavo drevesnih značilnosti na zajeti fotografiji. Na podlagi razpoznanih značilnosti ter podane razdalje med drevesom in mobilno napravo sistem oceni višino in biomaso drevesa ter količino ogljika, ki ga vsebuje. V mobilni aplikaciji je moč nastale zapise med seboj primerjati, ter tako spremljati rast drevesa. Tekom diplomskega dela opišemo zgradbo sistema, razložimo delovanje posameznih funkcij in podamo rezultate.
Ključne besede: razpoznavanje drevesnih značilnosti, konvolucijske nevronske mreže, računalniški vid, TensorFlow, mobilno računalništvo, postavitev strežniške arhitekture, odjemalec-strežnik
Objavljeno v DKUM: 24.10.2022; Ogledov: 621; Prenosov: 55
.pdf Celotno besedilo (6,33 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
RAZVOJ HETEROGENIH MOBILNIH APLIKACIJ S POMOČJO ORODJA XAMARIN
Vid Sečki, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskali problem izdelave aplikacije za mobilne naprave. V današnjem času je vedno večje število uporabnikov pametnih mobilnih naprav. Posamezniki in podjetja se odločajo za izdelavo aplikacij v vseh treh najbolj uporabljenih mobilnih operacijskih sistemih: iOS, Android in Windows Phone. Vsak pa ima svoj način razvoja domorodne aplikacije, tako da se med sabo ne povezujejo. Zato smo raziskali razvijalska orodja, ki omogočajo izdelavo heterogenih mobilnih aplikacij na čim bolj enostaven način. Izdelali smo domorodno in heterogeni aplikaciji, da smo jih lahko primerjali in našli razvijalsko okolje, ki rešuje problem treh vrst domorodnih mobilnih aplikacij.
Ključne besede: Xamarin, heterogene aplikacije, mobilno računalništvo, domorodne aplikacije
Objavljeno v DKUM: 28.10.2015; Ogledov: 1515; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (2,92 MB)

3.
4.
UPORABA STORITEV RAČUNALNIŠTVA V OBLAKU ZA MOBILNE NAPRAVE
Tomaž Polič, 2013, diplomsko delo

Opis: V sodobnem času se vedno pogosteje pojavljata pojma računalništvo v oblaku in mobilno računalništvo. Čeprav ideja ni nova, pridobiva na pomenu z razvojem mobilnih naprav, ki oblak izkoriščajo zaradi lastnih omejitev in dodatnih možnosti. Ponudniki spletnih storitev nam olajšajo razvoj mobilnih in spletnih aplikacij s programskimi orodji in različnimi modeli storitev. Kljub veliko prednostim je potrebno razrešiti nekatere zakonske omejitve, ki jih s sabo prinaša računalništvo v oblaku. Razvili smo tudi mobilno aplikacijo in poskušali prikazati uporabnost oblaka.
Ključne besede: računalništvo v oblaku, mobilno računalništvo, storitve v oblaku, razvoj mobilnih aplikacij
Objavljeno v DKUM: 23.09.2013; Ogledov: 2300; Prenosov: 154
.pdf Celotno besedilo (2,23 MB)

5.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA UPRAVLJANJE SLIK IN ALBUMOV NA MOBILNI PLATFORMI ANDROID
Domen Kupnik, 2012, diplomsko delo

Opis: V okviru diplomske naloge smo izdelali mobilno aplikacijo na operacijskem sistemu Android OS za upravljanje slik in albumov. V teoretičnem delu smo najprej predstavili že obstoječe podobne aplikacije. Nato smo se seznanili z arhitekturo operacijskega sistema Android OS in s kompletom za razvijanje aplikacij Android SDK. V nadaljevanju sledi še predstavitev lokacijskega podsistema Google Map ter podrobnejši opis uporabljenih funkcionalnosti. V praktičnem delu prikažemo implementacijo aplikacije za upravljanje slik in albumov. Sledi opis pridobljenih rezultatov in sklep.
Ključne besede: album slik, mobilno računalništvo, porazdeljene aplikacije, GPS, Android OS, Android SDK, GMap API
Objavljeno v DKUM: 14.11.2012; Ogledov: 1718; Prenosov: 142
.pdf Celotno besedilo (2,80 MB)

6.
PAMETNI BRSKALNIK ZA OS WINDOWS PHONE 7: RESTAVRACIJE V BLIŽINI
Andrej Šlegl, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Dandanes je na spletu na voljo iz dneva v dan več informacij, iskanje kvalitetnih virov informacij oziroma virov specifičnih, lokacijsko-odvisnih informacij pa je vedno bolj oteženo. Takšen primer je tudi iskanje restavracij s študentsko prehrano, ki je navadno vezano na neposredno bližino trenutne pozicije uporabnika. V diplomski nalogi smo izdelali mobilno aplikacijo za platformo Windows Phone 7, ki poišče bližnje restavracije in ponuja podrobnejše informacije glede cene obrokov, odpiralnega časa, telefonske številke, itd. Aplikacija ima napredno navigacijo, ki uporabniku prikaže najbolj optimalno pot do izbrane restavracije ter realnočasovno posodablja pozicijo in orientacijo na zemljevidu, kar pripomore k boljši orientaciji uporabnika in hitrejši poti do cilja.
Ključne besede: pametni brskalnik, navigacija, lokacijsko odvisne storitve, OS Windows Phone 7, mobilno računalništvo, sistemska programska oprema
Objavljeno v DKUM: 27.09.2011; Ogledov: 2559; Prenosov: 166
.pdf Celotno besedilo (3,71 MB)

7.
APLIKACIJA ZA PRIKAZ SLEDENJA VOZIL NA OPERACIJSKEM SISTEMU iOS
Tilen Mlinar, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi prikazujemo razvoj aplikacije za operacijski sistem iOS. Razvili smo aplikacijo za sledenje vozil. V teoretičnem delu se najprej seznanimo z operacijskim sistemom iOS ter njegovo arhitekturo, nato predstavimo arhitekturo aplikacij iOS. Sledi opis kompleta razvojnih orodij v iOS SDK. V nadaljevanju se seznanimo še s programskim jezikom Objective-C, lokacijsko odvisnimi storitvam, podsistemom MapKit in delovanjem aplikacije v ozadju operacijskega sistema. V praktičnem delu opišemo razvoj aplikacije za sledenje vozil na operacijskem sistemu iOS, nato opišemo še rezultate ter podamo sklep.
Ključne besede: mobilno računalništvo, distribuirane aplikacije, lokacijsko odvisne storitve, sledenje vozil, GPS, iOS, iPhone, PHP, MySQL, MapKit, KML, JSON, Core Plot
Objavljeno v DKUM: 16.09.2011; Ogledov: 2620; Prenosov: 209
.pdf Celotno besedilo (13,70 MB)

8.
9.
Iskanje izvedeno v 1.59 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici