| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
OCENJEVANJE ZAMAHA PRI GOLFU Z UPORABO INERCIJSKIH SENZORJEV V MOBILNEM TELEFONU
Rok Slamek, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo eksperimentalni postopek za ocenjevanje zamaha pri golfu s pomočjo inercijskih senzorjev v mobilnem telefonu. Podrobneje predstavimo postopek zajemanja, prevzorčenja, časovnega poravnavanja, učenja in testiranja signalov zamahov. Postopek prepoznavanja med posameznimi zamahi temelji na analizi glavnih komponent (PCA). Glavni namen naloge je razlikovanje dobrega in slabega začetnega udarca strokovnjaka. Zanesljivost zgrajenega postopka je 50 %, kar pove, da so si profili strokovnjakovih dobrih in slabih udarcev precej podobni. Postopek je 100 % zanesljiv v množici strokovnjakovih in neustreznih udarcev ter množici začetnikovih in neustreznih udarcev. Torej je primeren za razpoznavo med pravilnim in neustreznim zamahom pri golfu.
Ključne besede: razpoznavanje zamahov, inercijski senzorji, mobilni telefon, analiza glavnih komponent, interakcija človek-mobilni telefon, golf
Objavljeno: 25.02.2015; Ogledov: 634; Prenosov: 37
.pdf Celotno besedilo (5,37 MB)

2.
PRAKTIČNA UPORABA PODATKOV, PRIDOBLJENIH IZ SENZORJEV NA MOBILNIH NAPRAVAH
Boštjan Dolenc, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu, ki se nanaša na praktično uporabo podatkov, pridobljenih iz mobilnih senzorjev, smo predstavili, kako delujejo senzorji, kateri senzorji so v naših napravah in kako se odzivajo na spremembe v okolju. Pri tem smo se osredotočili na nekaj izbranih senzorjev in preučili njihovo delovanje. Teoretične ugotovitve smo podkrepili z izdelavo mobilne aplikacije, v kateri smo podatke, pridobljene iz senzorjev, uporabili za zagotavljanje funkcionalnosti spremljanja osnovne statistike smučarja. V ta namen smo v aplikaciji s pomočjo senzorjev pridobivali nekatere koristne podatke, kot so čas, orientacija naprave, višina in spremembe višine v določenem času. Na osnovi teh pridobljenih podatkov smo lahko izračunali nekaj, za smučarja zanimivih in koristnih, informacij, npr. trajanje dejanske smuke, trajanje počitka, število zavojev ipd. Na osnovi podanih informacij lahko smučar ugotavlja, kakšna je bila njegova dnevna aktivnost in se na podlagi tega lažje odloča tudi za v prihodnje (npr. izbira smučišča).
Ključne besede: mobilni senzorji, Android, žiroskop, pospeškometer, mobilna aplikacija, mobilna naprava
Objavljeno: 25.02.2015; Ogledov: 744; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

3.
Brezžični nadzor in upravljanje strojnice bazena
Nejc Arzenšek, 2016, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je predstavljena izdelava prototipa strojne in programske opreme, ki uporabniku omogoča, da z aplikacijo na mobilnem telefonu preko brezžičnega vmesnika krmili strojnico bazena ter sledi podatkom o temperaturi vode, njeni vrednosti pH in redoks potenciala. V magistrskem delu smo opisali razvoj aplikacije za mobilni telefon z operacijskim sistemom Android ter razvoj strojne in programske opreme krmilnika za upravljanje strojnice. Bistveni elementi vezja so mikrokrmilnik, modul BlueTooth in dodatna vezja za krmiljenje strojnice ter zajem podatkov o temperaturi vode, njeni vrednosti pH in vrednosti redoks potenciala.
Ključne besede: mikrokrmilnik, senzorji, komunikacija, mobilni telefon, bazen
Objavljeno: 04.07.2016; Ogledov: 807; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (3,58 MB)

4.
DOLOČITEV NAKLONA Z UPORABO SENZORJEV MOBILNE NAPRAVE V SISTEMU ANDROID
Sebastjan Marčič, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili pametne mobilne naprave in operacijske sisteme, ki jih poganjajo. Osrednji del raziskovanja smo namenili pregledu senzorjev, ki jih pametne mobilne naprave uporabljajo. Glavni poudarek smo dali senzorjem, ki zaznavajo naklon in pospešek. Opisali smo razvojno orodje za načrtovanje aplikacij na mobilnih napravah in razvili mobilno aplikacijo Naklon za operacijski sistem Android. Z eksperimenti smo potrdili pravilno delovanje razvite aplikacije in jo primerjali z drugimi podobnimi aplikacijami.
Ključne besede: android, mobilni senzorji, aplikacija, naklon
Objavljeno: 29.08.2016; Ogledov: 928; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (4,71 MB)

5.
Izdelava mobilne računalniške igre z vključitvijo različnih senzorjev telefona
Klemen Andrejc Kac, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo raziskovali različne senzorje, ki jih vsebuje mobilni telefon in jih vključili v mobilno računalniško igro. Namen diplomske naloge je predstaviti lastniku pametnega telefona čim več senzorjev, ki jih vsebuje pametni telefon. Ker je učenje najbolj uspešno skozi igro, smo izdelali mobilno računalniško igro za operacijski sistem Android, kjer mora igralec uporabiti različne senzorje mobilnega telefona, da konča stopnjo.
Ključne besede: mobilna igra, mobilni telefon, senzorji telefona, android
Objavljeno: 28.08.2018; Ogledov: 500; Prenosov: 65
.pdf Celotno besedilo (1,95 MB)

Iskanje izvedeno v 0.12 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici