| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 13
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
S PLATFORMO ANDROID DO BREZPLAČNEGA INTERNETNEGA DOSTOPA
Jernej Huber, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo predstavili vizijo vseprisotnega računalništva, opisali razvoj mobilnih platform in predstavili platformo Android. Predstavili smo tudi REST spletne storitve, preučili delovanje avtentikacijskega protokola OAuth in opisali spletne strani ProgrammableWeb, Qype ter JiWire. Zgradili smo REST spletno storitev za upravljanje z bazo Wi-Fi brezžičnih točk, izdelali spletno stran za dodajanje Wi-Fi točk in implementirali aplikacijo za platformo Android, ki v naši okolici poišče najbližje Wi-Fi brezžične točke in druge lokacije, kot so hoteli, restavracije in muzeji in nam kaže smer ter oddaljenost do izbrane točke, medtem ko s pametnim telefonom, z nameščenim operacijskim sistemom Android, hodimo do nje.
Ključne besede: platforma Android, mobilne platforme, pametni telefoni, vseprisotno računalništvo, REST spletne storitve, odprti programski vmesniki, ProgrammableWeb, OAuth, Qype, JiWire
Objavljeno: 05.10.2009; Ogledov: 2230; Prenosov: 370
.pdf Celotno besedilo (3,76 MB)

2.
PRIMERJAVA MOBILNIH PLATFORM ZA RAZVOJ POSLOVNIH APLIKACIJ
Rok Arnuš, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo pregledali obstoječe mobilne platforme za razvoj aplikacij. Te se uporabljajo na pametnih telefonih, kot tudi na srednje zmogljivih mobilnih telefonih. Razložili smo, kaj je pameten telefon in kakšne so njegove značilnosti. Podrobneje smo predstavili platformi Windows Mobile in Andorid, saj smo ju uporabili v praktičnem delu diplomske naloge. Predstavili smo področja, na katera naleti razvijalec poslovnih aplikacij za mobilne platforme. Nato smo pregledali mehanizme, ki so na voljo za obvladovanje teh konceptov. To so razvojno okolje, shranjevanje podatkov, grafični vmesniki, procesi v ozadju, povezovanje s strojno opremo in drugi. Razvili smo tudi prototip aplikacije za informatizacijo potnih nalogov na obeh platformah. Po predstavitvi same aplikacije smo pripravili še poglavji z implementacijo. V zadnjem poglavju smo zbrali rezultate primerjave.
Ključne besede: mobilne platforme, lokacijsko naravnane storitve, .NET Compact Framework, Android Application Framework
Objavljeno: 04.03.2010; Ogledov: 2501; Prenosov: 296
.pdf Celotno besedilo (3,43 MB)

3.
SPLETNE STORITVE NA WINDOWS MOBILE IN ANDROID
Marko Čulibrk, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo pregledali uporabo spletnih storitev na mobilnih telefonih. Osredotočili smo se na telefone z operacijskim sistemom Windows Mobile in Android. Slednja smo vzeli pod drobnogled in raziskali zmožnosti za povezovanje s spletnimi storitvami. V okviru tega smo raziskali povezovanje s spletnimi storitvami SOAP in REST. Prav tako smo raziskali, kako lahko vzpostavimo varno povezavo preko obeh. V praktičnem delu diplomske naloge smo prikazali, kako implementirati povezovanje na spletne storitve. Pri tem smo tudi pokazali, kako bi lahko to zmogljivost uporabili za bolj praktično aplikacijo, ki izkorišča GPS na telefonu.
Ključne besede: spletne storitve, SOAP, REST, mobilne platforme, Windows Mobile, Android, kSOAP, .Net Compact Framework, WSDL
Objavljeno: 26.07.2010; Ogledov: 2432; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (2,13 MB)

4.
PRIMERJAVA RAZVOJA APLIKACIJE ZAPRAVLJIVEC ZA MOBILNI PLATFORMI ANDROID IN WINDOWS PHONE 7
Primož Koletnik, 2011, diplomsko delo

Opis: V obdobju razcveta pametnih naprav se na trgu pojavljajo potrebe po razvoju velike količine aplikacij za različne mobilne platforme. Poleg uporabnosti aplikacij je pomemben tudi vidik s strani razvijalcev. V ta namen smo v diplomski nalogi naredili primerjavo in predstavili prednosti ter slabosti za različne platforme. Osredotočili smo se na dve platformi, Android ter Windows Phone OS, za kateri smo razvili aplikacijo Zapravljivec. Zapravljivec je aplikacija, ki nam omogoča beleženje stroškov, njihov pregled po obdobjih in kategorijah ter grafični prikaz porabe. Implementirali smo možnost sinhronizacije podatkov s pomočjo spletne storitve do katere dostopamo iz obeh platform.
Ključne besede: mobilne aplikacije, mobilne platforme, Android, Windows Phone, primerjava razvoja, razvoj aplikacije, nadzor nad stroški, vodenje stroškov
Objavljeno: 27.01.2012; Ogledov: 1910; Prenosov: 223
.pdf Celotno besedilo (3,99 MB)

5.
RAZVOJ MOBILNIH APLIKACIJ NA PLATFORMI ANDROID
Damjan Ternar, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo najbolj pogosto uporabljane mobilne platforme. Med njimi se še posebej posvetimo platformi Android, pri čemer smo izpostavili njegove prednosti, uporabo in arhitekturo. Nadalje predstavljamo tudi razvojno okolje Eclipse in uporabo le-tega pri razvoju mobilnih aplikacij za platformo Android. Nalogo zaokrožujemo z mobilno aplikacijo za obveščanje o športnih rezultatih, ki smo jo za platformo Android razvili v razvojnem okolju Eclipse.
Ključne besede: mobilne platforme, platforma Android, Android aplikacije, razvojno okolje Eclipse
Objavljeno: 04.06.2012; Ogledov: 1557; Prenosov: 394
.pdf Celotno besedilo (2,56 MB)

6.
PRIMERJAVA RAZVOJA APLIKACIJ ZA MOBILNI PLATFORMI ANDROID IN WINDOWS PHONE 7
Zedin Salkanović, 2012, diplomsko delo

Opis: V kratkem času od vstopa na trg mobilnih platform je Android postal najbolj razširjena mobilna platform. Ko je na trg prišel še Windows Phone 7, so mu mnogi napovedovali svetlo prihodnost. Tako se je zdelo tudi nam, zato smo v diplomskem delu želeli predstaviti obe platformi in na praktičnem primeru prikazati razvoj aplikacij zanji. Najprej smo tako predstavili arhitekturo platform, zgodovino razvoja in tržni delež. Za tem sledi podroben opis programskih jezikov, razvijalnih orodij in priporočil za razvijanje dobrih aplikacij. za obe platformi. Za praktični del je predstavljen razvoj aplikacije Vreme, ki uporabniku omogoča pregled vremena (temperature, veter, padavine) po Sloveniji in več vremenskih napovedi za Slovenijo. V zaključnem delu diplomskega dela smo naredili pregled rezultatov primerjave in napovedali možnosti in smernice za nadaljnji razvoj aplikacije.
Ključne besede: mobilne platforme, Windows Phone 7, Android, razvoj aplikacij, vreme
Objavljeno: 26.11.2012; Ogledov: 1447; Prenosov: 97
.pdf Celotno besedilo (3,21 MB)

7.
MOBILNE PLATFORME ZA RAZVOJ APLIKACIJ
Peter Okorn, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi sem predstavil zgodovino razvoja brezžične telefonije. Povzel sem značilnosti sodobnih mobilnih operacijskih sistemov in njihovih sistemskih arhitektur. Podrobno sem opisal zgradbo platforme Android in predstavil knjižnice, ki so namenjene razvoju aplikacij. Opisal sem operacijski sistem iOS ter različne arhitekturne nivoje, pomembne za razvijalce aplikacij. Predstavil sem večplatformni način razvoja aplikacij ter lastnosti tega pristopa. V praktičnem delu naloge sem prikazal sodoben način gradnje aplikacije za pregled delovnih mest. Najprej sem aplikacijo razvil na domorodnem orodju za razvoj Android aplikacije. Enako nalogo sem opravil še skozi vidik večplatformnega razvoja aplikacij v ogrodju Titanium. Identificiral sem izzive, s katerimi se srečajo razvijalci aplikacij, in poskusil ugotoviti, kdaj je kateri pristop k razvoju aplikacij bolj primeren.
Ključne besede: Android, iOS, iPhone, mobilne platforme, večplatformni razvoj, BlackBerry OS, Titanium, mobilna aplikacija
Objavljeno: 12.06.2014; Ogledov: 1038; Prenosov: 147
.pdf Celotno besedilo (3,60 MB)

8.
ANALIZA IN PRIMERJAVA MOBILNIH PLATFORM IZ VIDIKA RAZVIJALCA
Nejc Kokol, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi se ukvarjamo s platformami Android, iOS in Windows Phone. Predstavili smo sam začetek pametnih telefonov in prelomnico, ki so jo povzročili na globalnem trgu. Predvsem pa smo se osredotočili na vodilne mobilne platforme Android, Windows Phone in iOS. Opisali smo njihovo zgodovino razvoja in strukturo. Izpostavili smo tudi njihove prednosti in slabosti, ki so še danes prisotne. Velik poudarek smo namenili vidiku razvijalca, kateremu so danes ponujene različne priložnosti za razvoj mobilnih aplikacij. Predstavili in opisali smo razvojna orodja Eclipse, Visual Studio in Xcode. Orodja spadajo med uradno podprta razvojna orodja za mobilne aplikacije, ki so na razpolago razvijalcem. Izpostavili smo razvojne pakete in razširitve, ki so nujno potrebne znotraj posameznih orodji. Na koncu diplomskega naloge pa smo direktno primerjali vse omenjene platforme in razvojna orodja ter s tem prikazali vidne razlike med njimi. Na koncu smo še dodali praktični primer gradnje identične mobilne aplikacij v razvojnih orodjih Eclipse in Visual Studio.
Ključne besede: Android, iOS, Windows Phone, mobilni operacijski sistem, mobilne platforme, Xcode, Eclipse, Visual Studio
Objavljeno: 10.12.2014; Ogledov: 1171; Prenosov: 239
.pdf Celotno besedilo (2,34 MB)

9.
RAZVOJNA ORODJA ZA HETEROGENE MOBILNE PLATFORME
Matej Notersberg, 2014, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljena orodja, ki omogočajo razvoj aplikacij za heterogene mobilne platforme. Ta orodja omogočajo razvoj mobilnih aplikacij v univerzalni programski kodi (HTML5, CSS3 ter JavaScript), iz katere je nato aplikacije možno namestiti na več različnih mobilnih platform. Predstavljenih je več različnih orodij, orodji z največ posvečene pozornosti pa se imenujeta PhoneGap in Appcelerator ter omogočata pretvorbo napisane kode v aplikacije, ki jih je možno namestiti na največ različnih mobilnih platform.
Ključne besede: razvojna orodja, mobilne platforme, PhoneGap, Appcelerator, Android, iOS
Objavljeno: 10.12.2014; Ogledov: 642; Prenosov: 98
.pdf Celotno besedilo (3,53 MB)

10.
Mobilna aplikacija za osebno evidenco ocen dijakov/študentov na platformi Android
Matej Lajh, 2015, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomske naloge je spoznati se s trenutno popularnimi mobilnimi platformami, podrobneje raziskati in preučiti mobilno platformo Android ter zanjo napisati aplikacijo. V prvem delu so predstavljene mobilne naprave, njihove funkcionalnosti ter operacijski sistemi, ki jih poganjajo. V nadaljevanju je predstavljen mobilni operacijski sistem Android ter razvoj mobilne aplikacije za osebno evidenco ocen dijakov/študentov, kjer začnemo z načrtovanjem aplikacije, nadaljujemo z implementacijo, in zaključimo s testiranjem ter uporabo aplikacije.
Ključne besede: mobilne platforme, Android, oblak, emulator, Material Design, JSON, Android Studio, spletne storitve
Objavljeno: 16.10.2015; Ogledov: 725; Prenosov: 100
.pdf Celotno besedilo (3,16 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici