| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 21
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
Mobilno marketinško komuniciranje na primeru spletne trgovine Okay.si
Špela Šilak, 2021, diplomsko delo

Opis: Mobilne naprave so vsekakor postale nepogrešljiv del našega vsakdana. Uporabljamo jih že na vseh ravnem našega življenja – torej tudi v marketingu. S pomočjo mobilnih telefonov povečujemo raven digitalizacije, razpon katere pa nam omogoča boljše in lažje življenje. V marketinških vodah pa nam mobilne naprave pomenijo relativno nov komunikacijski medij, ki sicer obstaja že nekaj desetletij, vendar ne v takšni obliki, ki ga poznamo danes. Ta se je skozi leta nadgrajeval in izboljševal. Sedaj sam mobilni telefon ni samo komunikacijski medij, preko njega imamo uporabniki dostop do še več komunikacijskih medijev kot so družbena omrežja, mobilne aplikacije, znamčene mobilne igre itd. Mobilno marketinško komunikacijo smo opredelili in analizirali pri spletni trgovini Okay.si in pri odjemalcih preverili morebitne novosti na tem področju s pomočjo anketnega vprašalnika. Rezultati slednjega so nam dali vpogled do mnenj in preferenc poznavalcev in odjemalcev spletne trgovine do še večje digitalizacije – torej do večje vpeljave mobilnega telefona v marketinško komuniciranje.
Ključne besede: mobilna naprava, marketing, komuniciranje, interaktivni medij
Objavljeno v DKUM: 08.11.2021; Ogledov: 745; Prenosov: 90
.pdf Celotno besedilo (1,22 MB)

2.
Prenova spletne strani izvajalca tehničnih pregledov
Rosana Novak, 2021, diplomsko delo

Opis: Podjetje nudi različne storitve, ki se med seboj povezujejo. Zaradi slabše predstavitve storitev in ne prilagojene spletne strani mobilnim napravam smo se odločili spletno stran posodobiti. Cilj je stranske storitve na spletni strani postaviti v ospredje in nadgraditi vsebino glavnih storitev. Potencialne stranke bi s tem na enem mestu opravile več storitev hkrati. Čakanje na opravljanje storitev se bo skrajšalo s prijavo na obveščanje s spletnim obrazcem. Obveščanje se bo samodejno poslalo na e-poštni naslov, ki je bil oddan na spletnem obrazcu, 14 dni pred potekom obveznih storitev. Obveščeni bo tako pravočasno prišel na obvezno opravljanje storitev in se tako izognil nepotrebnim stroškom. Prav tako bo na spletni strani kalkulator, s katerim pridobimo informativni izračun stroškov, da se lahko pripravimo na znesek, saj plačilo z gotovino prinaša dodaten popust. Z objektnim skriptnim programskim jezikom JavaScript sta bila izdelana spletni obrazec za obveščanje in kalkulator za informativni izračun stroškov. Celotno oblikovanje prototipa spletne strani je bilo izdelano ročno v Visual Studio Code. V sodelovanju s podjetjem načrtujemo zmanjšanje stroškov spletne strani. Tako so na spletni strani objavljene le lastne fotografije podjetja. V nadaljevanju bomo vključili članke podjetij, ki sodelujejo pri storitvah, in lokalne izvajalce, ki bi želeli promovirati svoje storitve. Do objave spletne strani v času izdelave zaključnega dela ni prišlo.
Ključne besede: spletna stran, tehnični pregled, mobilna naprava, HTML, JavaScript
Objavljeno v DKUM: 01.04.2021; Ogledov: 983; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

3.
Razvoj prenosne verižne žage : diplomsko delo
Marko Krezić Taborin, 2020, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je prikazati razvoj prenosne verižne žage z uporabo konvencionalnih metod konstruiranja. S pomočjo zahtevnika in matrik smo iskali rešitve za zadani problem. S pomočjo programa SolidWorks 2018 pa smo izvedli simulacijo po metodi končnih elementov in grafično obdelali model, ki smo ga na koncu predstavili s pomočjo fotorealistične upodobitve.
Ključne besede: razrez hlodovine, mobilna naprava, koncipiranje, zasnova, modeliranje, konstruiranje, SolidWorks 2018
Objavljeno v DKUM: 11.11.2020; Ogledov: 1047; Prenosov: 121
.pdf Celotno besedilo (3,09 MB)

4.
UPORABA MOBILNIH TEHNOLOGIJ V PROMOCIJI ZDRAVILIŠKEGA TURIZMA SLOVENIJE IN HRVAŠKE
Peter Planinc, 2016, magistrsko delo

Opis: Živimo v času, ko je žepna pametna mobilna naprava postala zmogljivo večnamensko orodje, ki nam omogoča pomembno komunikacijo preko mobilnega svetovnega spleta takoj in od koderkoli. Lahko celo zatrdimo, da mobilna tehnologija v osnovi spreminja navade in stil našega življenja, tako v načinu pridobivanja željenih informacij kot tudi v načrtovanju in izvajanju turističnega udejstvovanja. Z izvedeno raziskavo, ki je temeljila na dveh tehničnih analizah in hevrističnem ocenjevanju, smo preverili, kako so se ponudniki slovenskega zdraviliškega turizma prilagodili in integrirali rešitve, ki uporabnikom mobilnih naprav omogočajo učinkovito pridobivanje informacij preko njihovih spletnih strani. Ugotovili smo, da je večina slovenskih ponudnikov zdraviliškega turizma že optimizirala svoje spletne strani, tako da te zagotavljajo kakovostno uporabniško izkušnjo tudi koristnikom mobilnih naprav. Primerjave podatkov z nam konkurenčnim zdraviliškim turizmom na Hrvaškem kažejo, da so njihove spletne strani manj optimizirane za ustrezno mobilno uporabo, kar bi lahko ocenili kot konkurenčno prednost slovenskega zdraviliškega turizma.
Ključne besede: mobilne tehnologije, mobilna naprava, zdraviliški turizem, e-turizem, mobilni internet
Objavljeno v DKUM: 23.09.2016; Ogledov: 1614; Prenosov: 216
.pdf Celotno besedilo (3,34 MB)

5.
Načrtovanje in koncipiranje naprave za paletizacijo drv za kurjavo
Matjaž Velunšek, 2016, diplomsko delo

Opis: Naprava za paletizacijo polen je konceptna naprava, s katero zlagamo polena na paleto. S pomočjo zahtevnika smo iskali konceptne rešitve, ki bi lahko reševale zadani problem. Z različnimi metodami smo prišli do konceptne variante, ki smo jo podrobneje predstavili s pomočjo modela. Namen diplomskega dela je dokazati, da je mogoče izdelati mobilno napravo za paletizacijo polen, ki bo cenovno ugodna ter s tem dostopna širšemu trgu.
Ključne besede: drva, paletizacija, mobilna naprava, koncipiranje
Objavljeno v DKUM: 09.09.2016; Ogledov: 1419; Prenosov: 191
.pdf Celotno besedilo (3,13 MB)

6.
Varna uporaba mobilnih naprav v poslovnem okolju
Tomaž Drnovšek, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo obravnava problematiko zagotavljanja informacijske varnosti pri uporabi mobilnih naprav v poslovnem okolju. V diplomskem delu skušamo predstaviti priporočila za izbor, izvajanje in uporabo tehnologije za varno upravljanje mobilnih naprav v poslovnem okolju skozi njihov celotni življenjski cikel.
Ključne besede: Mobilna naprava, grožnja varnosti, informacijska varnost, zaščita, poslovno okolje.
Objavljeno v DKUM: 20.04.2016; Ogledov: 1093; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

7.
UPORABA MOBILNIH NAPRAV V IZOBRAŽEVANJU
Katja Starček, 2016, magistrsko delo

Opis: Število uporabnikov mobilnih naprav se iz leta v leto povečuje. Med delovno aktivnim prebivalstvom redko najdemo koga, ki ne uporablja pametnega ali pa vsaj preprostega mobilnega telefona. Mobilna naprava danes nudi skoraj vse, kar nudi stacionarni računalnik. Lahko jo povežemo z internetom in uporabljamo številne aplikacije – programe. Nekatere aplikacije so že naložene ob nakupu, druge pa lahko naložimo v obliki brezplačnih ali plačljivih različic z uporabo mobilne trgovine. Uporaba mobilnih naprav se je v družbi močno razširila, uporabljajo jih že celo otroci. Ugotavljamo pa, da v osnovnih in srednjih šolah učitelji pogosto ne dovoljujejo uporabe mobilnih telefonov ali jo celo prepovedujejo zaradi motenja pedagoškega procesa in zlorabe zasebnosti (Koložvari, 2008). V magistrskem delu smo se osredotočili na uporabo mobilnih naprav v izobraževanju. Odgovorili smo na vprašanje, ali je uporaba mobilnih naprav v pedagoškem procesu za pomoč pri učenju s pomočjo hitrega dostopa do multimedijskih gradiv, ki pripomorejo k lažjemu dojemanju snovi in nazornejši predstavi učencev, smiselna. Ugotoviti smo želeli tudi, kdaj oziroma kako mobilne naprave uporabljati, in prikazati, kako njihova uporaba izboljša pedagoški proces ter kako vpliva na učence. Cilj magistrskega dela je ugotoviti prednosti in težave uporabe pametnih mobilnih telefonov v izobraževanju, identificirati dejavnike, ki povečujejo didaktično vrednost mobilnih naprav, in na podlagi zbranih podatkov, analiz in ugotovitev pripraviti predloge za učinkovito uporabo pametnih mobilnih telefonov in ostalih mobilnih naprav v izobraževanju.
Ključne besede: Pametni mobilni telefon, mobilna naprava, izobraževanje, mobilna aplikacija.
Objavljeno v DKUM: 26.02.2016; Ogledov: 2605; Prenosov: 424
.pdf Celotno besedilo (999,02 KB)

8.
ZAVEDANJE UPORABNIKOV MOBILNIH NAPRAV O ZBIRANJU IN POSREDOVANJU PODATKOV
Rok Prah, 2014, magistrsko delo

Opis: V današnjem času se na trgu pojavlja vse več mobilnih naprav, katere za svojo učinkovito uporabo potrebujejo več kot pa le programsko opremo, ki jo zagotavlja operacijski sistem. Z naraščanjem ponudbe programske opreme pa narašča tudi število ponudnikov programske opreme. Zato je zaupanje v ponudnike vse bolj pomembna lastnost, ki vpliva na uporabo mobilne programske opreme. Cilj magistrske naloge je proučiti koncepte zaupanja ponudnikom programske opreme. Preučili smo najpomembnejše dejavnike, ki vplivajo na zaupanje ponudniku programske opreme za mobilne platforme. Opravili smo raziskavo med uporabniki mobilnih naprav v obliki ankete. Na podlagi pridobljenih podatkov smo identificirali dejavnike, ki vplivajo na zaupanje uporabnika ponudniku mobilne programske opreme.
Ključne besede: ponudnik, mobilna naprava, mobilni operacijski sistem, koncepti zaupanja, anketa
Objavljeno v DKUM: 30.10.2015; Ogledov: 948; Prenosov: 117
.pdf Celotno besedilo (2,42 MB)

9.
ZVOČNA IGRA NA MOBILNI NAPRAVI Z OPERACIJSKIM SISTEMOM ANDROID
Blagoj Soklevski, 2015, diplomsko delo

Opis: Izdelali smo igro za mobilno napravo. Igra s pomočjo mikrofonov v realnem času oceni smer in intenziteto zvoka iz okolice. S pomočjo digitalno obdelanega zvočnega posnetka igralec premika in usmerja igralni objekt na zaslonu mobilne naprave. Igra podpira dva načina interakcije z uporabnikom. V enouporabniškem načinu je cilj igre s pomočjo zvočnih ukazov čim dalj časa premikati igralni objekt in se z njegovim usmerjanjem izogibati letečim oviram, ki se premikajo proti igralnemu objektu. V dvouporabniškem načinu je cilj igre premakniti igralni objekt čim dlje na polje nasprotnika. V diplomski nalogi opisujemo dostopne načine snemanja zvoka na operacijskem sistemu Android, načine snemanja zvoka, ki smo jih uporabili v igri, logiko igre, načine igranja igre, grafične vmesnike igre ter sedem različnih scenarijev igranja igre.
Ključne besede: zvok, operacijski sistem Android, mobilna naprava, igra
Objavljeno v DKUM: 14.10.2015; Ogledov: 1904; Prenosov: 115
.pdf Celotno besedilo (1,91 MB)

10.
SPROTNA ROTACIJA 3D VIRTUALNIH OBJEKTOV S POMOČJO MOBILNEGA TELEFONA Z OPERACIJSKIM SISTEMOM ANDROID
Petar Stojkovski, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo s pomočjo ţiroskopa in pospeškometra, ki ju vsebuje vsaka mobilna naprava, izdelali mobilno aplikacijo za sprotno rotiranje navideznega 3D-objekta na zaslonu osebnega računalnika. Aplikacija je omejena na mobilne naprave z operacijskim sistemom Android ter omogoča hitro in intuitivno vzpostavitev komunikacije med njimi in streţniškim okoljem, ki skrbi za rotacijo izbranega 3D-objekta. Slednjega je mogoče poljubno spreminjati in s tem aplikacijo enostavno prilagoditi različnim poslovnim modelom, ki zahtevajo upravljanje in pregledovanje 3D-objektov (npr. ogled računalniških modelov, turističnih znamenitosti, oblek, avtomobilov, pričesk itd.).
Ključne besede: senzorji, pospeškometer, ţiroskop, mobilna naprava, Android, 3D-virtualni objekti.
Objavljeno v DKUM: 14.10.2015; Ogledov: 1454; Prenosov: 91
.pdf Celotno besedilo (1,50 MB)

Iskanje izvedeno v 3.36 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici