| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 166
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj osebne mobilne aplikacije za spremljanje sladkorne bolezni
Bojana Simović, 2022, diplomsko delo

Opis: Kronične bolezni so zelo zahtevne in zahtevajo veliko mero previdnosti in odgovornosti, kar lahko predstavlja težavo, predvsem za otroka. Včasih je zelo težko spremljati zahteve glede bolezni naših najmlajših, ko ti še niso dovolj stari za prilagajanje obveznostim. Iz tega se je razvila ideja za mobilno aplikacijo, ki pomaga pri boljši organizaciji staršev in njihovih otrok. Osrednji predmet diplomskega dela je bil izdelati osebno mobilno aplikacijo za spremljanje sladkorne bolezni. Skozi razvoj smo spoznali tehnologijo Flutter, obdelali najbolj pomembne dejavnosti za pacienta in jih implementirali. V ospredju je bilo ustvarjanje dobro oblikovanega urnika, ki omogoča organiziranje aktivnosti pacienta. Z razvojem lastne mobilne aplikacije smo želeli zagotoviti boljši nadzor nad otrokom, ki trpi za to boleznijo.
Ključne besede: sladkorna bolezen, spremljanje, mobilna aplikacija, Flutter
Objavljeno v DKUM: 28.06.2022; Ogledov: 53; Prenosov: 20
.pdf Celotno besedilo (1,47 MB)

2.
Primerjava ogrodij za domorodne in hibridne mobilne aplikacije Kotlin za Android in Apache Cordova
Marija Milikjevikj, 2022, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo primerjali ogrodji Kotlin za Android in Apache Cordova, tako, da smo naredili primerjavo v hitrosti delovanja, uporabi pomnilnika in odzivnosti grafičnega vmesnika med domorodno ter hibridno mobilno aplikacijo na več enostavnih praktičnih primerih. Z implementacijo in primerjavo mobilnih aplikacij z enakim delovanjem v obeh ogrodjih smo dokazali, da aplikacije implementirane v Kotlinu za Android delujejo hitreje, so bolj odzivne in porabijo manj pomnilnika od hibridnih aplikacij, implementiranih v ogrodju Apache Cordova.
Ključne besede: Cordova, Android, Kotlin, domorodna mobilna aplikacija, hibridna mobilna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 28.06.2022; Ogledov: 66; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (1,84 MB)

3.
Sledenje aktivnosti na kolesu s pomočjo mikrokrmilnika ESP32 : diplomsko delo
Alen Granda, 2022, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bila predstavitev energijsko varčne, a vseeno natančne alternative signalom globalnega pozicioniranja GPS, ki se ponavadi uporabljajo za sledenje aktivnosti na kolesu z uporabo mobilne aplikacije. Najprej smo predstavili trenutno stanje na trgu in opisali, zakaj smo se odločili poiskati alternativo. Implementacija naše rešitve je zasnovana s pomočjo magnetnega senzorja, ki na vsak vrtljaj kolesa pošlje signal mikrokrmilniku ESP32. Le‐ta filtrira, obdela in periodično pošilja pridobljene podatke uporabniški aplikaciji, kjer se vizualizirajo. Prav tako je na mikrokrmilnik povezan senzor za temperaturo, vlago in pritisk, ki nam omogoča izračun trenutne nadmorske višine s pomočjo barometrične enačbe. Omenjeno rešitev smo testirali z vožnjo kolesa po cesti ter analizirali pridobljene rezultate. Odstopanje med referenčnimi vrednostmi in našimi meritvami je do 5 % oziroma do 10 % v primeru izračuna nadmorske višine, medtem ko je poraba energije vsaj 3‐krat manjša v primerjavi s konkurenco na trgu.
Ključne besede: internet stvari, kolesarstvo, ESP32, mobilna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 14.06.2022; Ogledov: 140; Prenosov: 54
.pdf Celotno besedilo (22,61 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
Razvoj mobilne aplikacije za sporočanje dogodkov z uporabo razvojnega ogrodja Flutter : diplomsko delo
Bojana Markova, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je prikazan razvoj mobilne aplikacije za poročanje o dogodkih z uporabo razvojnega ogrodja Flutter. Namen mobilne aplikacije je pošiljanje in prikazovanje dogodkov, ki predstavljajo tveganje ali priložnost za neko podjetje. Predstavili smo osnovne značilnosti ogrodja Flutter. V praktičnem delu smo načrtovali mobilno aplikacijo, potem pa smo začeli z implementacijo. Po izdelavi mobilne aplikacije smo predstavili ocene in izkušnje testnih uporabnikov.
Ključne besede: Flutter, mobilna aplikacija, Android, dogodki, Dart
Objavljeno v DKUM: 24.12.2021; Ogledov: 596; Prenosov: 160
.pdf Celotno besedilo (1,83 MB)

5.
Geografski informacijski sistem za beleženje opazovanih ptic : zaključno delo
Jan Breznar, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavimo izdelan geografski informacijski sistem za beleženje opazovanj ptic in analiziranje statistike njihovih pojavitev. V prvem delu analiziramo obstoječa sorodna orodja z vidika njihovih prednosti in slabosti, kar je osnova za naše delo. Slednje predstavimo v nadaljevanju, kjer podrobneje opišemo osnovne komponente sistema, njihovo delovanje in ključne funkcionalnosti, ki izhajajo iz njih. Z rezultati pokažemo učinkovitost razvitega GIS, diplomsko nalogo pa zaključimo z navedbo možnih razširitve in nadgraditve sistema.
Ključne besede: geografski informacijski sistem, spletna aplikacija, mobilna aplikacija, geoprostorski podatki
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 266; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (1,99 MB)

6.
Mobilna aplikacija za oddaljeno upravljanje vozila s kamero na platformi Raspberry Pi : diplomsko delo
Anže Ferčec, 2021, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega dela je bil pripraviti vozilo z vrtljivo kamero, na katerem je računalnik Raspberry Pi, in narediti aplikacijo za Android mobilno napravo, s katero bi lahko upravljali vozilo na daljavo preko brezžičnega internetnega omrežja. V diplomskem delu je najprej opisana zasnova celotnega projekta, uporabljena strojna in programska oprema. Nato je bolj podrobno predstavljena implementacija naše rešitve, kjer se predstavi kalibracija uporabljenih senzorjev, izračun orientacije s pomočjo algoritma Madgwick, zajem slike na vozilu in potek komunikacije med vozilom ter mobilno napravo. Na koncu diplomskega dela je opis testiranja, predstavitev dobljenih rezultatov in predlogi za možne izboljšave trenutne rešitve.
Ključne besede: Raspberry pi, mobilna aplikacija, obdelava senzorskih signalov, internet stvari, oddaljeno upravljanje vozila
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 257; Prenosov: 39
.pdf Celotno besedilo (1,98 MB)

7.
Razvoj hibridne mobilne aplikacije za vizualizacijo statistike športnih treningov : diplomsko delo
Jan Liber, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izdelali mobilno aplikacijo za vizualizacijo statistike športnih treningov. Aplikacija omogoča ogled in izvajanje treningov, ki so gostovali na spletni platformi Fitcrea, in pripomore k preprostejši uporabi platforme ter boljšemu pregledu uporabnikove statistike. V sklopu tega dela predstavimo spletno platformo, ogrodje Flutter in njegove alternative, načine vizualizacije ter opišemo potek razvoja mobilne aplikacije.
Ključne besede: hibridna mobilna aplikacija, vizualizacija statistike, spletni tečaji, Flutter
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 234; Prenosov: 26  (1 glas)
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

8.
Razvoj mobilne aplikacije Numizmatik : diplomsko delo
tamara Zavec, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo si zastavili izdelati mobilno aplikacijo Numizmatik, ki bo pomagala zbirateljem kovancev. Za izdelavo aplikacije bomo najprej preučili obstoječe rešitve in njihove najpogostejše funkcionalnosti. Aplikacijo bomo razvili s pomočjo testno vodenega pristopa v integriranem razvojnem okolju Android Studio. Aplikacija bo omogočala dodajanje kovancev s pomočjo kamere na mobilni napravi in shranjevanje kovancev v spletno bazo podatkov. Ob dodajanju bo možno preveriti ali kovanec že imamo s pomočjo slikovne analize.
Ključne besede: mobilna aplikacija, Android, razvoj aplikacij
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 240; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (1,34 MB)

9.
Razvoj mobilne aplikacije Orbita®Mobile s tehnologijo Flutter : diplomsko delo
Marcel Mumel, 2021, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je bil razvoj mobilne aplikacije Orbita®Mobile, v sodelovanju s podjetjem Epi Spektrum d. o. o. Za razvoj smo izbrali tehnologijo za hkratni razvoj aplikacij za več platform Flutter. V delu smo najprej na kratko predstavili ogrodje Flutter, nato pa smo si pogledali razloge za razvoj aplikacije. Glavni del diplomskega dela zajema opis izdelane testne različice aplikacije Orbita®Mobile in dele njenega razvoja. Za konec smo analizirali rezultate in ocenili izbiro ogrodja Flutter za razvoj.
Ključne besede: Flutter, Orbita, mobilna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 165; Prenosov: 16
.pdf Celotno besedilo (1,81 MB)

10.
Mobilna aplikacija za lažje koriščenje storitev študentskih domov : diplomsko delo
Avguštin Erdelji, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so predstavljene različne spletne rešitve za lažje koriščenje storitev študentskih domov. Glavni namen diplomske naloge je prikazati razvoj mobilne in namizne aplikacije za lažje koriščenje storitev študentskih domov. V diplomskem delu so predstavljene tudi uporabljene tehnologije, ki so nam pripomogle, da aplikacije lahko med sabo komunicirajo in izmenjujejo podatke. Poleg tega smo predstavili še uporabo mobilne in namizne aplikacije.
Ključne besede: API, aplikacija, mobilna aplikacija, namizna aplikacija, podatkovna baza
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 196; Prenosov: 40
.pdf Celotno besedilo (1,75 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici