| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 304
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Poučevanje računalniških omrežij s pomočjo obogatene resničnosti
Aleš Spital, 2024, magistrsko delo

Opis: Računalniška omrežja imajo ključno vlogo v učnem načrtu srednjega tehniškega izobraževalnega programa tehnik računalništva. Današnje strategije poučevanja računalniških omrežij se pogosto osredotočajo na teoretična predavanja, kar lahko predstavlja izziv za učence pri razumevanju, kako se to znanje uporablja v praksi. Zato smo v zaključnem delu preučili možnosti vključevanja obogatene resničnosti in razvili interaktivno mobilno aplikacijo. Ta omogoča dijakom virtualno raziskovanje in konfiguriranje omrežnih komponent ter spremljanje prometa pošiljanja paketov. Na koncu smo izvedli študijo z dijaki, ki je ocenila vpliv izdelane mobilne aplikacije na razumevanje računalniških omrežij v primerjavi s tradicionalnimi metodami učenja.
Ključne besede: poučevanje, obogatena resničnost, umetna inteligenca, mobilna aplikacija, računalniška omrežja
Objavljeno v DKUM: 01.07.2024; Ogledov: 50; Prenosov: 5
.pdf Celotno besedilo (4,09 MB)

2.
Razvoj e-priročnika za sadjarstvo
Samo Miklavc, 2024, magistrsko delo

Opis: Sodobno kmetovanje je danes že visoko razvito in tehnološko podprto. Večina kmetovalcev uporablja internet in pametne telefone. Da bi pripomogli k čim bolj sonaravni in ekonomični pridelavi jabolk, smo v tej magistrski nalogi izdelali e-priročnik za sadjarje. V priročniku imajo sadjarji vse podatke o trenutno aktivnih škodljivih organizmih in potrebnih ukrepih za uspešno zatiranje škodljivcev na enem mestu. E-priročnik je na voljo kot mobilna aplikacija za pametne telefone s sistemom Android. Poleg mobilne aplikacije smo izdelali tudi spletno stran, namenjeno sadjarskim strokovnjakom, kjer lahko vnašajo podatke, ki se prikazujejo v e-priročniku na pametnem telefonu.
Ključne besede: sadjarstvo, priročnik, digitalizacija, mobilna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 22.05.2024; Ogledov: 133; Prenosov: 25
.pdf Celotno besedilo (4,36 MB)

3.
Mobilna aplikacija za pomoč ljudem v stiski : diplomsko delo
Minela Macanović, 2024, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava izdelavo mobilne aplikacije za pomoč ljudem v stiski. Aplikacija je izdelana za naprave z nameščenim operacijskim sistemom Android. Razvoj obsega uporabo različnih tehnologij pri implementaciji raziskanih metod, ki ljudem pomagajo pri njihovem obvladovanju stisk, s katerimi se ti soočajo v modernem času. Opisan je celoten potek izdelave aplikacije, razlogi za samo implementacijo pa so pojasnjeni s psihološkega stališča. Na koncu opišemo testiranja, s katerimi smo dosegli zanesljivost aplikacije, in podamo ideje za morebitne izboljšave v prihodnosti.
Ključne besede: mobilna aplikacija, stiska, pomoč, android
Objavljeno v DKUM: 26.04.2024; Ogledov: 439; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
Funkcionalna specifikacija aplikacije za preprečevanje pojava karpalnega sindroma
Blaž Žirovnik, 2024, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo pripravili funkcionalne specifikacije za aplikacijo, namenjeno preprečevanju karpalnega sindroma. Po pregledu obstoječih rešitev na trgu, ki večinoma niso ustrezale zaradi zastarelosti, omejenega nabora vaj ali omejenega dostopa, smo se odločili pripraviti specifikacije za novo rešitev. Cilj diplomskega dela je bil oblikovati funkcionalne specifikacije za izdelavo aplikacije, ki bo pomagala preprečevati pojav karpalnega sindroma. V skladu s ciljem diplomskega dela smo tako najprej predstavili mobilne aplikacije in mobilne operacijske sisteme ter orodja za razvoj aplikacij. Posebno pozornost smo namenili mobilnim aplikacijam s področja zdravstva. Na osnovi pregleda obstoječih aplikacij, njihovih prednosti in pomanjkljivosti, smo pripravili prototip aplikacije, ki ponuja vaje za preprečevanje karpalnega sindroma. Aplikacija bo vključevala podrobnejši prikaz vaj, nastavitev opomnikov za izvajanje vaj ter pošiljanje povratnih informacij o uporabnosti aplikacije.
Ključne besede: mobilna aplikacija, funkcionalne specifikacije, karpalni sindrom
Objavljeno v DKUM: 09.04.2024; Ogledov: 181; Prenosov: 15
.pdf Celotno besedilo (2,94 MB)

5.
Ocena kakovosti aplikacije za podporo delovanja gasilcev : diplomsko delo visokošolskega strokovnega študijskega programa
Mitja Mali, 2023, diplomsko delo

Opis: Digitalizacija je dandanes postala globalna in skoraj neizogibna. Vedno več različnih profitnih in neprofitnih organizacij se poskuša digitalizirati in s tem optimizirati svoje poslovanje. Željo po digitalizaciji imajo tudi številne gasilske organizacije, ki poskušajo svoje delovanje podpreti z mobilno aplikacijo. Namenske mobilne aplikacije so lahko dobra in praktična nadomestitev klasičnih pozivnikov, ki so jih gasilci uporabljali pred tem. Ker lahko na trgu najdemo velik spekter podobnih aplikacij, smo se odločili, da bomo aplikacijo podjetja FireApp, d. o. o., vzeli pod drobnogled in ocenili njeno kakovost. Kakovost aplikacije bomo ocenjevali na podlagi anketnega vprašalnika, izpolnjenega s strani uporabnikov aplikacije, in predstavili odgovore. V diplomskem delu bomo preverili, ali je s pomočjo uporabe aplikacije možno skrajšati čas izvoza gasilcev na intervencijo v primerjavi z uporabo le klasičnih pozivnikov. Diplomsko delo bo lahko pripomoglo tako razvijalcem aplikacije za nadaljnje spremembe kot tudi gasilcem glede lažje odločitve o morebitnem nakupu aplikacije oziroma za spoznavanje njenih funkcij.
Ključne besede: mobilna aplikacija, FireApp, gasilstvo, uporabniška izkušnja, anketni vprašalnik, digitalizacija, kakovost
Objavljeno v DKUM: 13.02.2024; Ogledov: 357; Prenosov: 110
.pdf Celotno besedilo (2,26 MB)

6.
Mobilna postaja za merjenje jakosti sončne obsevanosti in atmosferskih pogojev : diplomsko delo
Darija Avramović, 2023, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava izdelavo in analizo enotne mobilne postaje za merjenje sončne obsevanosti in vremenskih razmer. Glave komponente postaje so mikrokrmilnik, sončne celice ter senzor za merjenje temperature in vlažnosti zraka. Podatke o sončnem obsevanju smo pridobili z alternativno metodo merjenja, ki temelji na dejstvu, da sončna celica proizvaja napetost, ki je sorazmerna sončni obsevanosti, ki vpade nanjo. Za razliko od specializiranih meteoroloških naprav, naša merilna postaja zahteva minimalne investicijske stroške. Rezultat diplomskega dela je funkcionalna in delujoča mobilna postaja, katere delovanje lahko spreminjamo preko posebej izdelane WEB aplikacije. Aplikacija na enostaven način prikazuje merjene veličine v realnem času, v obliki tabel in grafov. Rezultate meritve smo ovrednotili s primerjavo z meritvami uradnih meteoroloških postaj.
Ključne besede: Eksperimentalna mobilna postaja, merjenje sončne obsevanosti, sončna celica, ESP32, Arduino, spletna aplikacija
Objavljeno v DKUM: 18.01.2024; Ogledov: 351; Prenosov: 29
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

7.
Mobilna aplikacija za pomoč pri izbiranju najcenejših artiklov v trgovinah : diplomsko delo
Alen Cvahte, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo postopek izdelave mobilne aplikacije, katere cilj je omogočiti uporabniku primerjavo cen izdelkov različnih trgovin in si ustvariti nakupovalni listek. Razvoj obsega uporabo različnih tehnologij in orodij. Opisan je potek izdelave aplikacije, od pridobivanja podatkov s spleta do funkcionalnosti mobilne aplikacije. Na koncu je opisano testiranje aplikacije s povratnimi informacijami testnih uporabnikov.
Ključne besede: mobilna aplikacija, primerjanje cen, pridobivanje podatkov iz spleta
Objavljeno v DKUM: 13.10.2023; Ogledov: 302; Prenosov: 50
.pdf Celotno besedilo (2,37 MB)

8.
Razvoj mobilne aplikacije za pohodnike : diplomsko delo
Alen Škorjanc, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo ustvarili mobilno aplikacijo za pohodnike. Najprej smo raziskali obstoječe rešitve in jih primerjali. Nato smo opisali tehnologije, ki smo jih uporabili za razvoj zalednega dela in mobilne aplikacije. Zatem smo opisali aplikacijo in kako smo projekt izvedli; potem smo opisali še razvoj zalednega dela in mobilne aplikacije ter njunih komponent. Na koncu smo podali ideje, kako bi aplikacijo v prihodnosti še nadgradili.
Ključne besede: mobilna aplikacija, Android, Kotlin, Java, pohodništvo
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 405; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (5,70 MB)

9.
Mobilna aplikacija za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev : diplomsko delo
Zdravko Brdarovski, 2023, diplomsko delo

Opis: Namen tega diplomskega dela je, kako razviti mobilno aplikacijo za pomoč umetnikom pri prodaji njihovih izdelkov in storitev na napravah z operacijskim sistemom Android. Med procesom razvoja je bilo izvedenih šest faz oblikovanja prototipa. Aplikacija je bila zasnovana tako, da umetnikom omogoča objavljanje, urejanje in brisanje objav, njihovim potencialnim strankam pa filtriranje objav umetnikov ter pregledovanje njihovih profilov. Ugotovljeno je bilo, da je uporaba naše mobilne aplikacije s strani umetnikov znatno povečala njihovo mesečno prodajo umetnin in število obiskovalcev njihovih galerij.
Ključne besede: mobilna aplikacija, pomoč umetnikom, android, firebase, kotlin
Objavljeno v DKUM: 05.10.2023; Ogledov: 311; Prenosov: 33
.pdf Celotno besedilo (2,42 MB)

10.
Razvoj mobilne aplikacije za pomoč pri upravljanju z loviščem : diplomsko delo
Vito Cizel, 2023, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu smo večinoma opisovali postopek izdelave mobilne aplikacije, za razvojno platformo Android, s pomočjo ogrodja Flutter in programskega jezika Dart. Preučili smo obstoječo dokumentacijo, se seznanili z ogrodjem in programskim jezikom ter izdelali lastno implementacijo rešitve za avtomatizacijo nekaterih nalog upravljanja z loviščem, kot so prikaz mej lovišča, prikaz lokacije za lažjo orientacijo, ter dodajanje in urejanje točk interesa na zemljevidu.
Ključne besede: mobilna aplikacija, Flutter, Dart, Firebase
Objavljeno v DKUM: 21.09.2023; Ogledov: 434; Prenosov: 31
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

Iskanje izvedeno v 3.43 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici