| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Interdisciplinarna uporaba vremenske postaje v osnovni šoli
Marko Podpečan, 2018, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu je predstavljena interdisciplinarna uporaba vremenske postaje v osnovni šoli. Interdisciplinarna uporaba povezuje učitelje predmetov tehnike in tehnologije, fizike, matematike in geografije. Učni primer medpredmetnega povezovanja je naprava za merjenje hitrosti vetra. V prvem delu sem predstavil lastno izdelano vremensko postajo. Opisal sem sestavne dele in njeno obrazložitev. Osrednji del vremenske postaje je mikroračunalnik Arduino UNO. Na mikroračunalnik so priključeni senzorji za merjenje količin. Vremenska postaja ima lastno napajanje preko baterije katero napaja solarni modul, ki polni baterijo. Baterija skrbi za nemoteno napajanje mikroračunalnika. Podatki merjenih količin se pošiljalo na spletno mesto s pomočjo brezžičnega modula. V drugem delu sem prikazal medpredmetno uporabo vremenske postaje pri različnih predmetih v osnovni šoli.
Ključne besede: Interdisciplinarna uporaba, vremenska postaja, medpredmetno povezovanje, mikroračunalnik Arduino Uno, brezžični modul, solarni modul
Objavljeno v DKUM: 21.09.2018; Ogledov: 681; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (2,35 MB)

2.
Samodejno zaznavanje in vodenje prehrambenega cikla goveda z vmesnikom RFID
Simon Stiplovšek, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisana izdelava avtomata, s katerim govedu avtomatizirano doziramo močna krmila. Doziranje je individualno in prilagojeno posamezni živali. Zaznavanje in detekcija živali se izvaja z RFID tehnologijo. Najprej smo izdelali načrte za izdelavo vezja in ožičenje, nato smo vse komponente sestavili. Celotno napravo upravlja mikrokrmilnik ARM32F407, katerega smo sprogramirali, da deluje kar se da avtonomno. Upravljanje avtomata je omogočeno prek tipkovnice in LCD ekrana, preko katerih uporabnik vnaša podatke in pridobiva informacije o stanju naprave in črede. Izračun potrebne količine krmil za določeno žival je avtomatiziran, tako da vsaka žival dobi zadostno količino hranil glede na njeno težo in mlečnost. Ni mogoče, da bi žival ob obisku avtomata dobila preveč krmil za en obrok, če pa napravo obiskuje neredno, avtomat o tem obvesti uporabnika.
Ključne besede: RFID, mikroračunalnik, avtomat, avtomatizacija v govedoreji
Objavljeno v DKUM: 06.10.2017; Ogledov: 678; Prenosov: 128
.pdf Celotno besedilo (5,63 MB)

3.
EMULATOR BRALNEGA POMNILNIKA ZA AVTOMOBILSKI MIKRORAČUNALNIK
Robert Bizjak, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo izdelali emulator bralnega pomnilnika za emulacijo ROM-ov v realnem času. Tipična uporaba takega emulatorja je posnemanje ROM-a v avtomobilskem mikroračunalniku, ki krmili delovanje motorja z notranjim zgorevanjem. Parametre (vrednosti v ROM-u) se spreminja z osebnim računalnikom med delovanjem avtomobilskega motorja, tako da se lahko spremlja odziv na narejene spremembe. Predstavljeno je načrtovanje ROM emulatorja z izbiro posameznih sestavnih delov, njegova izdelava s konstruiranjem tiskanega vezja ter izdelava programske opreme za mikrokrmilnik in osebni računalnik.
Ključne besede: avtomobilski mikroračunalnik, ROM emulator, mikrokrmilnik
Objavljeno v DKUM: 02.06.2016; Ogledov: 1162; Prenosov: 83
.pdf Celotno besedilo (4,55 MB)

4.
KRMILJENJE SOBNE RAZSVETLJAVE IN ŽALUZIJ
Iztok Špindler, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljena praktična izvedba krmiljenja razsvetljave in žaluzij s pomočjo mikrokrmilnika Arduino MEGA 2560, pametnega telefona z operacijskim sistemom Android in komunikacijo med njima z vmesnikom bluetooth. Opisane in naštete so vse potrebne komponente za realizacijo, to so mikrokrmilnik, program, ki ga za komunikacijo in vizualizacijo uporabljamo na telefonu, adapter bluetooth in relejna plošča. Predstavljene so vezalne sheme krmilnika in tudi povezava v obstoječo hišno inštalacijo. Na koncu diplomskega dela je ocena stroškov posameznih komponent.
Ključne besede: inteligentna hiša, krmilni sistemi, mikroračunalnik, pametni telefon, bluetooth
Objavljeno v DKUM: 10.04.2013; Ogledov: 2076; Prenosov: 552
.pdf Celotno besedilo (3,56 MB)

5.
6.
Filtri in merjenje hitrosti
1991, diplomsko delo

Ključne besede: digitalni filtri, mikroračunalnik
Objavljeno v DKUM: 26.07.2007; Ogledov: 1734; Prenosov: 0

7.
8.
Iskanje izvedeno v 0.13 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici