| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Sistem za nadzor kvalitete v proizvodnji
Roman Gradišek, 1999, diplomsko delo

Ključne besede: komunikacija, kvaliteta, mikroprocesor
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1333; Prenosov: 0

2.
3.
4.
Izvedba vektorske regulacije AM
1990, diplomsko delo

Ključne besede: AM, programirana pulzno širinska modulacija, programsko kontroliran sistem, mikroprocesor, komunikacija
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 1700; Prenosov: 0

5.
6.
7.
AKVARIJSKI KRMILNIK
Milan Rotovnik, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje načrtovanje, izdelavo in testiranje krmilnika za akvarijske sisteme s poudarkom na izpolnjevanju zahtev pri uporabi v morski akvaristiki. Akvarijski krmilnik skrbi za avtonomno vodenje akvarijskega sistema. Predlagani in izvedeni so potrebni merilni sistemi za merjenje ključnih parametrov akvarija. Izbrane so izvršne naprave, ki so potrebne za krmiljenje in regulacijo osnovnih procesnih veličin akvarija. Pri tem smo upoštevali možnost povezave že obstoječih modulov na predlagani akvarijski krmilnik in možnost izvedbe učinkovitega daljinskega nadzora akvarija. Opisani sta izvedba krmilnika z mikroprocesorjem AVR na Arduino platformi in praktična izdelava modula za povezavo merilnih in izvršnih enot. Razviti so programi za nadzor ključnih parametrov morske vode, krmiljenje luči, krmiljenje pretočnih črpalk in ostalih enot. Rezultat diplomske naloge je naprava, ki v eni enoti poskrbi za potrebe akvarija in uporabniku omogoča daljinski nadzor akvarijskega sistema.
Ključne besede: daljinski nadzor, avtomatizacija, akvaristika, mikroprocesor
Objavljeno: 06.03.2015; Ogledov: 1054; Prenosov: 221
.pdf Celotno besedilo (2,91 MB)

8.
MERILNIK ELEKTROSTATIČNEGA POLJA Z ELEKTRIČNIM POLJSKIM MLINOM
Gregor Pahor, 2015, magistrsko delo

Opis: Na začetku magistrskega dela smo opisali zgodovino razvoja elektromagnetizma, električno zgradbo Zemeljske atmosfere, električno polje v ozračju in globalni atmosferski tokokrog. Ker naše delo temelji na merjenju jakosti električnega polja, smo opisali, kako se električno polje spreminja z vremenom in višino ter kakšni so vplivi kozmičnih žarkov na nastanek električnega polja. Sledi opis obstoječih meritev jakosti električnega polja in osnovne zgradbe mlina električne poljske jakosti. Nato smo opisali mehansko zgradbo in uporabljeno strojno opremo našega mlina. Vsak del vezja smo posebej razložili. Opisali smo tudi uporabljeno programsko opremo. Prikazali smo še rezultate laboratorijskih in okoljskih meritev.
Ključne besede: električno polje, poljska jakost, merilni sistem, električni mlin, zaslonka, mikroprocesor
Objavljeno: 30.10.2015; Ogledov: 557; Prenosov: 58
.pdf Celotno besedilo (3,14 MB)

9.
MIKROPROCESORSKA REGULACIJA SUŠILNICE S PODPORO ZA ETHERNET
Grega Močnik, 2015, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je avtomatizacija dolgotrajnega procesa sušenja mesnih izdelkov in razvoj sistema, ki bo enostaven za uporabo. Izdelali smo regulacijo sušilnice za meso s podporo za Ethernet. Razložili smo proces sušenja in njegovo uporabnost v mesni industriji. Predstavljamo princip regulacije pri sušenju, pri čemer se posebej osredotočamo na regulacijo temperature in vlage. Pri izdelavi sistema smo uporabili protokol Ethernet, vmesnik SPI in vmesnik I2C. Za komunikacijo je bil izbran modul Wiznet W5000io Ethernet, za procesiranje pa mikrokrmilnik LPC11A14. Sistem se je v domačem okolju izkazal za učinkovitega, z določenimi izboljšavami pa bo koristen pripomoček pri proizvodnji suhomesnih izdelkov.
Ključne besede: sušilnica, regulacija, mikroprocesor, ethernet
Objavljeno: 20.10.2015; Ogledov: 772; Prenosov: 144
.pdf Celotno besedilo (2,73 MB)

10.
MIKROKRMILNIŠKO NADZIRAN INDIKATOR VAROVALK
Boris Hrastnik, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje izdelavo indikatorja varovalk za jadralno letalo. Indikator varovalk je del sistema za nadzor napajanja jadralnega letala. Pri zasnovi inštrumenta je velikost določala prostor v čelni plošči jadralnega letala. Indikator mora imeti tudi hiter in zanesljiv odziv, zato smo uporabili komunikacijo CAN. Uvodno predstavimo problem in funkcionalne zahteve inštrumenta. V nadaljevanju opišemo izbrano strojno opremo in postopek izdelave prototipa, vključno s programsko opremo. V zaključku podamo rezultate testov, ki so potrdili skladnost s podanimi zahtevami.
Ključne besede: Indikator, mikroprocesor, CAN komunikacija, jadralno letalo
Objavljeno: 30.10.2015; Ogledov: 782; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (3,64 MB)

Iskanje izvedeno v 0.21 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici