| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
TEHNOLOGIJA BRIZGANEGA BETONA
Lojz Pečoler, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava kratek zgodovinski pregled razvoja, sestave in lastnosti brizganega betona. V nadaljevanju smo opisali tehnologijo mokrega in suhega postopka, opremo klasičnega in robotskega nanašanja ter predhodne postopke brizganja betona. Predstavili smo tudi mikrovlakna in njihovo uporabo v brizganem betonu. Diplomsko delo smo zaključili z opisom praktičnih primerov uporabe brizganega betona v tujini in v Sloveniji.
Ključne besede: gradbeništvo, tehnologija, brizgani beton, mikroarmirani beton
Objavljeno v DKUM: 04.09.2013; Ogledov: 2753; Prenosov: 250
.pdf Celotno besedilo (3,39 MB)

2.
Tehnološki in ekonomski vidiki uporabe mikrovlaken v betonu
Danijel Ivajnšič, 2012, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projektna naloga vsebuje opis in področja uporabe mikrovlaken v betonu. V prvem vsebinskem poglavju so predstavljene osnovne značilnosti mikrovlaken in njihova delitev. Nato smo opisali mehanske lastnosti betona, ki se z dodajanjem mikrovlaken izboljšajo. Predstavljeni so najpogostejši primeri uporabe mikroarmature in njihov način vgrajevanja. Narejena je tudi stroškovna analiza uporabe klasične armature in mikrovlaken ter vrednostna analiza glede na različne lastnosti materiala in načine vgrajevanja. V sklepu so podane glavne ugotovitve iz projektne naloge.
Ključne besede: Gradbeništvo, mikroarmatura, mikroarmirani beton, beton, armatura, mikrovlakna, jeklena vlakna, polipropilenska vlakna, steklena vlakna.
Objavljeno v DKUM: 13.12.2012; Ogledov: 2269; Prenosov: 374
.pdf Celotno besedilo (1,76 MB)

3.
Brizgani beton in njegova uporaba
Gregor Trlep, 2012, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Brizgani beton je tisti beton katerega transportiramo po tlačnih ceveh do mesta vgraditve in ga vgradimo z brizganjem. Pri tem načinu vgrajevanja betona, nanašamo beton s pomočjo stisnjenega zraka. Brizganemu betonu lahko dodamo tudi vlakna, da izboljšamo njegove lastnosti. Ideja, da v mešanico svežega betona ali malte primešamo vlakna anorganskega ali organskega izvora, se je porodila ob želji, da bi se v betonu izboljšale njegove lastnosti kot so: upogibna trdnost, žilavost in odpornost na utrujanje. S tem dosežemo zmanjšanje razpokanosti strukture. Danes za mikroarmiranje uporabljamo vlakna, ki so obstojna v alkalni cementni osnovi in bistveno izboljšajo lastnosti tako nastalega kompozitnega materiala.
Ključne besede: brizgani beton, mikroarmirani beton, kemijski dodatki betonom, vlakna za mikroarmiranje
Objavljeno v DKUM: 24.09.2012; Ogledov: 4196; Prenosov: 742
.pdf Celotno besedilo (1,11 MB)

4.
MIKROARMIRANI BETON ZA INDUSTRIJSKE TLAKE
David Polanec, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi so dane zahteve za projektiranje, gradnjo in uporabo industrijskih tlakov ter preskusne metode, ki se uporabljajo pri preiskavah tlakov na vgrajenih tlakih in v laboratoriju. V našem primeru gre za mikroarmirane betone, ki se uporabljajo za izdelavo industrijskih tlakov. Ker standarda SIST EN 206-1 in SIST 1026 ne obravnavata vseh lastnosti mikroarmiranega betona, ki so pomembne za projektiranje industrijskih tlakov, morajo biti te lastnosti natančneje obravnavane v projektu. Obravnava se torej celotna problematika projektiranja in grajenja betonskih industrijskih tlakov iz mikroarmiranih betonov ter ugotavljanje njihove ustreznosti z upoštevanjem veljavnih predpisov in pravil stroke.
Ključne besede: gradbeništvo, mikroarmirani beton za industrijske tlake, tlaki, mikroarmatura, mikroarmiran beton, beton, projekt betona
Objavljeno v DKUM: 02.02.2010; Ogledov: 5761; Prenosov: 971
.pdf Celotno besedilo (2,10 MB)

Iskanje izvedeno v 0.09 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici