| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
SISTEM NAČRTOVANJA IN VODENJA PROIZVODNJE V PODJETJU KOLEKTOR
Marko Vihtelič, 2009, specialistično delo

Opis: V nalogi je obravnavana problematika načrtovanja in potrjevanja izvedbenih, končnih rokov izdelkov za dobave kupcem. Obdelana je problematika na tem področju in vpeljava dodatne ravni izdelka, ki nam omogoča bolj natančno načrtovanje končnih rokov. Do sedaj so bili izdelovalni časi sicer dobro ocenjeni, vendar zaradi specifičnosti proizvodnje ne dovolj dobro. Končni rezultat nam tudi pove, da je bila smer razmišljanja prava, vendar so poleg spremembe sistema načrtovanja potrebne še dodatne tehnične rešitve kot so konstrukcija orodij za hitro menjavo le teh, kakor tudi standardizacija orodij oz. grupiranje izdelkov glede na zunanje dimenzije. Predstavljene so tudi različne metode pri vodenju proizvodnje.
Ključne besede: Informacijski sistem, Metode vodenja proizvodnje, Teoretične osnove načrtovanja, Prednostna pravila, Operativno načrtovanje, Vpeljava dodatne ravni izdelka.
Objavljeno: 18.06.2009; Ogledov: 3288; Prenosov: 300
.pdf Celotno besedilo (2,29 MB)

2.
OPTIMIZACIJA RAZVRŠČANJA NALOGOV V PROIZVODNJI PO NAROČILU
Danijel Pogorevc, 2010, diplomsko delo/naloga

Opis: Za proizvodnjo po naročilu je značilno, da naročila prihajajo v podjetje poljubno, torej brez vnaprej določenega zaporedja. Naročniki zahtevajo vedno krajše dobavne roke. Delovne naloge je treba optimalno razvrstiti, tako da zadovoljimo zahtevam naročnika (dobavni rok) in ekonomičnosti za podjetje, kar se kaže v ustrezni izkoriščenosti kapacitet. V literaturi obstaja mnogo pravil o razvrščanju delovnih nalogov, vendar vsa ne dajo enako dobrih rezultatov. Zaradi tega je pomembno izbrati pravilo, ki ustreza strategiji podjetja. V diplomskem delu smo preučili več kot dvajset metod za terminiranje in nato na podlagi zahtevnega praktičnega primera ugotovili, katera se je izkazala za najprimernejšo.
Ključne besede: metode vodenja proizvodnje, terminiranje, delovni nalog, pretočni čas, Lekin, optimiranje
Objavljeno: 01.10.2010; Ogledov: 2010; Prenosov: 342
.pdf Celotno besedilo (1,67 MB)

3.
Optimizacija razvrščanja nalogov v proizvodnji po naročilu
Bojan Leš, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga zajema pregled obstoječega stanja s področja planiranja in vodenja proizvodnje v Sistemski tehniki d.o.o. Ker je za proizvodnjo po naročilu značilno, da pogosto prihaja do nepredvidenih dogodkov, na katere se je potrebno hitro odzvati, ni smiselno vnaprej planirati daljšega urnika izvajanja naročil. Zato sem glede na delitev planiranja in vodenja proizvodnje na grobo, srednje in podrobno, v diplomski nalogi podrobneje obdelal področje dinamičnega krmiljenja operacij s pomočjo prednostnih pravil, pri čemur je ključnega pomena kako dodelimo delo ozkim grlom v proizvodnji. Na osnovi posnetka obstoječega stanja so podani predlogi in smernice za nadaljnje delo s področja planiranja in vodenja proizvodnje.
Ključne besede: pretočni čas, prehodni čas, metode vodenja proizvodnje, terminiranje, prednostna pravila
Objavljeno: 14.04.2011; Ogledov: 1854; Prenosov: 199
.pdf Celotno besedilo (3,55 MB)

4.
Analiza procesa proizvodnje zobnikov
Katja Buh, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je prikazano obstoječe stanje v proizvodnji strojnih elementov, s poudarkom na proizvodnji zobnikov in vodenju družinskega podjetja Zobniki Peternelj. V proizvodnji po naročilu, kjer je vsak izdelek unikaten, namreč na dnevni ravni prihaja do nepredvidljivih dogodkov ali zapletov, ki lahko upočasnijo proizvodnjo in tako povečajo čas čakanja s strani kupca. Analiza procesa proizvodnje zobnikov v družinskem podjetju s petdesetletno tradicijo prikazuje nekatere teoretične in praktične metode, ki so v podjetju že dobro uveljavljene in hkrati raziskuje nove, ki bi lahko celostno prispevale h kakovostnejšemu procesu proizvodnje.
Ključne besede: metode vodenja proizvodnje, pretočni čas, terminiranje, prednostna pravila, zobniki, izračun zobnikov
Objavljeno: 07.08.2012; Ogledov: 1383; Prenosov: 368
.pdf Celotno besedilo (2,37 MB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici