| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
INTERVJU KOT METODA ZA PRIDOBITEV NOVOZAPOSLENIH
Vesna Zorko, 2009, diplomsko delo

Opis: Podjetja se dandanes srečujejo na trgu z veliko konkurenco. Neprestano se borijo za prodor in obstoj izdelkov in storitev, ki jih ponujajo. Skoraj popolnoma enake stvari ponuja konkurenčno podjetje, zato se morajo truditi biti boljši, inovativni ter se morajo hitro prilagajati spreminjajočim tržnim razmeram. Za podjetja pomeni velika konkurenčna prednost pravilno izbran kader, ki izpolnjuje njihove zahteve, ki je fleksibilen in inovativen. Organizacije, ki razpisujejo nova delovna mesta, morajo poznati kadrovski proces, s pomočjo katerega bodo pridobile nove delavce, in metode, ki jim bodo pri tem v pomoč. Nov kader pomeni za podjetje nov veter, ki prinaša nove, sveže ideje, katerih v podjetju do sedaj še ni bilo. S tem se odpirajo za podjetje nove možnosti na trgu in možnosti novih dohodkov, ki jih bodo ustvarjali novo zaposleni s svojimi novostmi. Ljudje so v podjetju ključni dejavnik uspeha, so gonilna sila in razlog za obstoj, zato jim je potrebno posvetiti dovolj pozornosti, jih načrtovati in planirati ter povezovati z dolgoročnim razvojem ter vizijo podjetja v prihodnosti. Podjetja naj nikar ne pozabljajo na svoje zaposlene, saj so vir idej in s tem vir dobička.
Ključne besede: kadrovanje, planiranje kadrov, metode pridobivanja kadrov, metode izbire kadrov, intervju
Objavljeno: 13.07.2009; Ogledov: 2690; Prenosov: 787
.pdf Celotno besedilo (629,04 KB)

2.
UPORABA METOD ZA IZBIRO NOVEGA SODELAVCA NA PRIMERU PODJETJA UNIOR D.D.
Nina Lukavečki, 2010, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo želeli poudariti pomen pridobivanja in selekcije kadrov ter seznaniti bralca s široko paleto različnih metod in tehnik izbire novih sodelavcev. Teoretičen del diplomske naloge je razdeljen v tri poglavja. V prvem poglavju smo opredelili problem, namen, cilje, trditve, predpostavke, omejitve diplomske naloge ter metode dela, ki smo jih uporabili. V drugem poglavju smo predstavili tri temeljne aktivnosti, povezane z zagotavljanjem ustreznih kadrov: analiza dela, pridobivanje in selekcija kadrov. Osrednje, tretje poglavje, je osredotočeno na opis različnih metod selekcije. Predstavili smo tako konvencionalne kot nekonvencionalne metode ter navedli prednosti in slabosti vsake izmed obravnavanih metod. Teoretični del smo zaključili s pregledom metod selekcije, ki jih uporabljajo organizacije v Sloveniji in nekaterih drugih državah članicah Evropske unije. V praktičnem delu diplomske naloge (poglavje štiri in pet) smo opisali podjetje Unior d. d. Navedli smo osnovne informacije podjetja, njihovo dejavnost, poslanstvo, vizijo in cilje ter predstavili organizacijsko strukturo podjetja. Peto poglavje je posvečeno procesu pridobivanja in selekcije v izbranem podjetju. Osredotočeni smo bili na metode in tehnike, ki jih organizacija uporablja pri izbiri novih sodelavcev, prav tako pa smo, na podlagi proučene literature, podali nekaj predlogov za izboljšavo, ki jih lahko podjetje aplicira v prakso. Pridobivanje in selekcija kadrov je časovno zahteven postopek, ki zahteva veliko dragocenega časa in sredstev. Nanj se je potrebno dobro pripraviti in mu nameniti ustrezno pozornost, če želimo, da se nam bo obrestovalo. Samo »pravi ljudje, na pravih mestih, ob pravem času«, lahko prispevajo k uspehu organizacije, zato mora organizacija izbrati kreativne in visoko motivirane delavce, z dobrimi osebnimi lastnostmi, ki se bodo dobro ujeli z delovnim mestom, timom in organizacijo. Napačne odločitve vodijo do različnih težav, za majhne organizacija pa so takšne napake lahko celo usodne. Boljše strategije pridobivanja in selekcije kadrov, vodijo do boljših poslovnih rezultatov. Bolj uspešne kot so organizacije pri pridobivanju in selekciji kandidatov, večja je verjetnost, da zaposlijo in zadržijo zadovoljne kadre. Uspešnost selekcijskega sistema vpliva na produktivnost in finančni uspeh organizacije, zato se organizaciji investicija v razvoj obširnega in veljavnega sistema selekcije močno obrestuje.
Ključne besede: analiza dela, opis dela, pridobivanje kadrov, izbira kadrov, metode pridobivanja kadrov, metode in tehnike izbire kadrov.
Objavljeno: 06.08.2010; Ogledov: 2314; Prenosov: 403
.pdf Celotno besedilo (4,06 MB)

3.
PRIDOBIVANJE KADROV V PODJETJU X
Nina Kelenc, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga Pridobivanje kadrov v podjetju X je sestavljena iz teoretičnega in raziskovalnega (aplikativnega) dela. V uvodnem delu je opredeljeno področje problema in opis le-tega; namen, cilji, hipoteze in raziskovalna metodologija, na kateri temelji teoretični del naloge, in temeljne omejitve raziskave. V teoretičnem delu je predstavljeno planiranje kadrov, zlasti nosilci, ki vplivajo na planiranje kadrov, proces in načela, ki jih je potrebno upoštevati pri planiranju kadrov. Poglavji o pridobivanju in izbiri novih kadrov obravnavata najustreznejše metode, ki se jih podjetja poslužujejo pri pridobivanju in izbiri novih kadrov. Teoretični del zaključuje predstavitev podjetja X: njegov zgodovinski razvoj, ključne dejavnosti, poslanstvo, vizije in poslovne cilje, organizacijsko, kadrovsko, starostno ter izobrazbeno strukturo. V analizi razvoja zaposlenih v podjetju X je posebna pozornost posvečena metodam pridobivanja in izbiranja ustreznih kadrov. Raziskovalni del naloge temelji na anketnem vprašalniku, izvedenem med 30 zaposlenimi v podjetju X. Dobljeni rezultati so pokazali stopnjo zadovoljnosti zaposlenih s kadrovsko politiko podjetja. Rezultati so prikazani v grafični in numerični (odstotkovni) obliki, komentarjem dobljenih rezultatov pa sledijo predlogi za dopolnitev in izboljšavo obstoječe kadrovske politike podjetja X.
Ključne besede: - kadri, - kadrovski proces, - kadrovska politika, - metode pridobivanja kadrov - metode izbiranja kadrov
Objavljeno: 22.12.2011; Ogledov: 1253; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (1,37 MB)

4.
NOVE METODE ZA IZBIRO SODELAVCEV
Tadeja Želimorski, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem seminarju smo želeli predstaviti pomen in postopek pridobivanja kadrov, predvsem pa predstaviti metode ter tehnike izbire novih sodelavcev. Osredotočili smo se predvsem na nove metode, ki so bolj učinkovite in racionalnejše od starih.
Ključne besede: Pridobivanje kadrov, izbira kadrov, metode pridobivanja kadrov, tehnike izbire kadrov, analiza dela.
Objavljeno: 20.10.2015; Ogledov: 417; Prenosov: 52
.pdf Celotno besedilo (369,68 KB)

Iskanje izvedeno v 0.06 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici