| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 10
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
ANALIZA PROCESOV Z VIDIKA KONTROLE KAKOVOSTI V TEKSTILNEM PODJETJU SVILANIT D.D.
Karmen Balantič, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je predstavljena kontrola kakovosti in njena vpletenost v proizvodne procese tekstilnega podjetja Svilanit d.d. V empiričnem delu naloge je podana analiza obstoječega stanja, ki je bila izdelana na osnovi razgovorov z zaposlenimi, opazovanjem proizvodnih procesov in internim gradivom podjetja. Na podlagi analize smo izpostavili dejavnosti, na katerih je tveganje za nekakovost v proizvodnih procesih največje ter predstavili ukrepe, ki jih podjetje že izvaja za zmanjšanje omenjenih tveganj. Nadalje so podani predlogi za izboljšanje dejavnosti kontrole kakovosti ter dodatni preventivni in korektivni ukrepi za zmanjšanje oziroma odpravo identificiranih tveganj.
Ključne besede: Kontrola kakovosti, metode in tehnike kontrole kakovosti, proces proizvodnje tkanin, stalno izboljševanje, preventivni in korektivni ukrepi
Objavljeno: 17.01.2013; Ogledov: 1152; Prenosov: 248
.pdf Celotno besedilo (7,88 MB)

6.
Pregled metod in orodij za zagotavljanje kakovosti
Matjaž Ceraj, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljam metode in orodja, s katerimi organizacije izboljšujejo kakovost procesov in proizvodov, povečujejo produktivnost ter zmanjšujejo stroške, in tako dosegajo poslovno odličnost. Na začetku diplomskega dela sem splošno opredelil in predstavil kakovost, merjenje kakovosti proizvodov in storitev, sisteme kakovosti in celovito obvladovanje kakovosti. V nadaljevanju sem predstavil nekatere izmed bolj uporabljenih metod in orodij za zagotavljanje kakovosti. Opisal sem njihove prednosti, področja uporabe ter postopek izvedbe.
Ključne besede: Metode in orodja za zagotavljanje kakovosti, management kakovosti, konkurenčnost, poslovna odličnost.
Objavljeno: 11.12.2013; Ogledov: 4287; Prenosov: 1603
.pdf Celotno besedilo (5,60 MB)

7.
Sistem vodenja kakovosti z metodami zagotavljanja kakovosti
Tadeja Marko, 2013, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo predstavili sistem vodenja kakovosti v povezavi z metodami zagotavljanja kakovosti. V uvodu je opisana kakovost oziroma sistem kakovosti v avtomobilski industriji, kjer je poudarek na standardih, ter metode za izboljšanje kakovosti. Poseben del je namenjen podjetju X, v katerem se zelo veliko uporabljajo metode za izboljšanje kakovosti. Pri sistemu vodenja smo opazili, da je problem uspešnost uporabe standardov, ki so v podjetju že standardizirani. Tu gre predvsem za že pridobljeno znanje odgovornih in prenos le-tega na druge zaposlene, da delajo učinkovito. Če sistem vodenja povežemo še z metodami za obvladovanje večje in boljše kakovosti izdelkov, je potrebno stremeti k enotnemu cilju; v najkrajšem možnem času odkriti in odpraviti napako na izdelku. Problem se pojavi, ko zaradi velikega števila metod za zagotavljanje kakovosti ne vemo, katero v konkretni situaciji izbrati in uporabiti, da bo napaka učinkovito odpravljena. V empiričnem delu so predstavljeni rezultati raziskave, ki je bila izvedena v podjetju X med vsemi zaposlenimi. Želeli smo ugotoviti, kakšno je poznavanje sistema kakovosti in metod za izboljšanje le te. Bistvene ugotovitve so pokazale, da je večina zaposlenih vedela splošne lastnosti o kakovosti, metod za izboljšanje pa ne prav dosti oziroma jih poznajo, a ne vedo kje bi se lahko posamezna metoda uporabila. Ugotovili smo, da se standardi več ali manj uporabljajo, vendar so potrebna dodatna izobraževanja vseh zaposlenih o sistemu vodenja kakovosti. Metode so v podjetju vsem poznane, ustavi se pri znanju; potrebna so dodatna izobraževanja tako teoretična kot tudi praktična.
Ključne besede: Ključne besede: kakovost, sistem kakovosti, metode za zagotavljanje kakovosti, avtomobilska industrija, standardi.
Objavljeno: 12.12.2013; Ogledov: 1644; Prenosov: 266
.pdf Celotno besedilo (2,84 MB)

8.
Zagotavljanje kakovosti poslovanja v Krojaštvu Zarja, Zarja Novak s.p.
Slavica Vovčko, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Kakovost izdelkov in storitev je eden od ključnih dejavnikov, ki vplivajo na učinkovitost in uspešnost poslovanja v vsakem proizvodnem podjetju. Na voljo so različne metode in modeli s katerimi lahko dosegamo, spremljamo in preverjamo skladnost izdelkov z zahtevami in predpisi naročnika, kakor tudi kakovost izvajanja storitev. V diplomski nalogi je predstavljeno proizvodno podjetje, vloga logistike v proizvodnem procesu, predlogi izboljšav z uporabo metod in modelov zagotavljanja kakovosti.
Ključne besede: kakovost, odličnost, metode zagotavljanja kakovosti, potrošniki, podjetje.
Objavljeno: 25.08.2014; Ogledov: 948; Prenosov: 31
URL Povezava na celotno besedilo

9.
Oblikovanje smernic za izboljšanje sistema managementa kakovosti – študija primera
David Šantavec, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu se predstavlja problematika že uvedenega načina vodenja kakovosti v poliestrskem obratu podjetja Granim d.o.o., pri čemer se konkretni sistem vodenja kakovosti podrobneje obravnava tudi z vidika posameznih načel in zahtev standarda ISO 9001. Diplomsko delo uvodoma predstavlja teoretska izhodišča sistemov obvladovanja kakovosti in standarda ISO 9001, nadalje pa obravnava praktični delovni proces (izdelave izbranega izdelka) in z njim povezan konkretni sistem obvladovanja kakovosti v izbranem podjetju. V povezavi z navedenim se podrobneje osredotoča na posamezne točke v delovnem procesu, kjer se pojavlja povečano tveganje za napake na končnem izdelku. V aplikativnem delu diplomsko delo ponuja smernice, ki implementirane in realizirane lahko vodijo v izboljšanje konkretnega sistema vodenja kakovosti v obratu, hkrati pa predstavljajo tudi osnovna izhodišča, na katerih mora podjetje graditi lasten sistem vodenja kakovosti, da bo le-ta izpolnjeval zahteve standarda ISO 9001. Smernice namreč vsebinsko podrobneje opredeljujejo spremembe in zahteve, ki jih mora podjetje implementirati v lastni sistem vodenja kakovosti, če namerava pridobiti certifikat standarda ISO 9001. Diplomsko delo tako ponuja praktične in realne izboljšave proizvodnega procesa v poliestrskem obratu, tako da predlaga smernice za izboljšanje sistema vodenja kakovosti, ki kratkoročno in dolgoročno vodijo v povečano uspešnost poslovanja podjetja.
Ključne besede: - kakovost - sistem vodenja kakovosti - metode in tehnike kontrole kakovosti - standard ISO 9001 - analiza izbranega delovnega procesa
Objavljeno: 12.10.2016; Ogledov: 515; Prenosov: 85
.pdf Celotno besedilo (2,27 MB)

10.
Uporaba metod za zagotavljanje kakovosti v procesu nadzora izdelave rotorja za hlajenje žarometov
Jure Lorenc, 2017, magistrsko delo

Opis: Pomen kakovosti procesa pridobiva vse večji pomen. Zato je ključnega pomena, da se tega podjetja zavedajo in so seznanjena z metodami in orodji zagotavljanja kakovosti, s čimer lahko dosežemo višjo raven kakovosti procesa in posledično končnega produkta procesa. V ta namen so v nalogi predstavljene bistvene in najbolj razširjene metode in orodja zagotavljanja kakovosti, s pomočjo oziroma z uporabo katerih uspešno zagotavljamo želeno kakovost končnega produkta za odjemalca. Na realnem primeru predstavljen proces razvoja izdelave in same vpeljave v serijsko proizvodnjo pa prikazuje potrebne korake za odobritev prvih vzorcev ali menjavo orodja na stroju za brizganje plastične mase. Predstavljeni so vsi potrebni koraki tretje stopnje metode PPAP, ki jih je naročnik zahteval.
Ključne besede: kakovost, metode in orodja za zagotavljanje kakovosti, stroški kakovosti, nadzor procesa, odobritev prvih vzorcev
Objavljeno: 30.06.2017; Ogledov: 524; Prenosov: 75
.pdf Celotno besedilo (6,88 MB)

Iskanje izvedeno v 0.32 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici