| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Numerična analiza pretočne zmogljivosti tračnega transporterja z uporabo metode DEM
Luka Končan, 2019, diplomsko delo

Opis: Tračni transporterji predstavljajo enega najbolj osnovnih in razširjenih načinov transportiranja materiala. Zaradi njihove vsestanskosti se uporabljajo tudi za transport različnih sipkih materialov. Z razvojem računalnikov pa so se pojavili različni numerični programi, ki omogočajo simulacijo transporta materiala in lažje ter hitrejše analize v relativno kratkem času. Diplomsko delo tako predstavlja izdelavo in sestavo več tračnih transporterjev v programskem paketu Solidworks in nato analizo transporta gramoza na izbranem transporterju. Poudarek je na numeričnih simulacijah v programu EDEM, na parametrih za izvedbo simulacije in robnimi pogoji le-te. Simulacijo smo izvedli na enem transporterju pri različnih naklonih in hitrostih traka, na koncu pa smo rezultate primerjali z analitičnimi izračuni.  
Ključne besede: transportni sistemi, tračni transporter, metoda diskretnih elementov, numerične simulacije
Objavljeno: 19.09.2019; Ogledov: 337; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (2,21 MB)

2.
Numerična analiza procesa oblaganja tablet z uporabo sklopljene CFD-DEM simulacije
Petar Crnčec, 2017, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo zajema računalniški pristop k modeliranju procesa oblaganja tablet. Interakcije med delci so simulirane s pomočjo metode diskretnih elementov (DEM). Tok zraka znotraj obravnavanega območja je simuliran s pomočjo metode računalniške dinamike tekočin (CFD). Cilj dela je bil izvesti CFD-DEM sklopljeno simulacijo, analizirati vpliv vhodnih parametrov na rezultate simulacije in analizirati vpliv procesnih parametrov na učinkovitost procesa oblaganja tablet . Skupno je izdelano 9 DEM in 8 sklopljenih CFD-DEM simulacij na podlagi katerih so bili analizirani rezultati. Rezultati simulacij so pokazali, da zrak in njegove lastnosti imajo pomemben vpliv na učinkovitost procesa, pri čemer povečevanje hitrosti zraka na vstopu povzroča spremembo oblike razprševalne tekočine in hitreje segrevanje tablet. Iz tega je ugotovljeno, da je vloga zraka ključnega pomena v procesu oblaganja tablet, in je sklopljeni pristop simuliranja pomemben za natančen opis takšnih procesov.
Ključne besede: računalniška dinamika tekočin, metoda diskretnih elementov, sklopljena CFD-DEM simulacija, proces oblaganja tablet
Objavljeno: 09.01.2018; Ogledov: 887; Prenosov: 211
.pdf Celotno besedilo (6,01 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Numerična analiza transporta sipkega materiala v procesu suhe granulacije
Neven Martinčević, 2017, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo predstavlja izvedbo numeričnih simulacij sipkega materiala med procesom suhe granulacije v odprtokodnem programskem paketu LIGGGHTS-PUBLIC 3.6.0. Poudarek je na izdelavi numeričnega modela, nastavitvah, predpostavkah in uporabi primernih robnih pogojev, ki omogočajo izvedbo numerične simulacije. S pomočjo laboratorijskega eksperimenta ter numeričnih simulacij, ki temeljijo na metodi diskretnih elementov, so določene materialne lastnosti ter interakcijski parametri za mešanico prahov in ostalih materialov, ki pridejo v kontakt z prahom. Izvedeno je veliko število numeričnih simulacij procesa suhe granulacije, kjer smo spreminjali razmik med valji, število vrtljajev polža in število vrtljajev valjev. Na podlagi izmerjenih predkompakcijskih gostot, so bile pridobljene enačbe, s katerimi se lahko izračunajo relativne predkompakcijske gostote za željene obratovalne parametre naprave za suho granulacijo.
Ključne besede: numerična simulacija, metoda diskretnih elementov, suha granulacija, sipki material
Objavljeno: 14.12.2017; Ogledov: 727; Prenosov: 133
.pdf Celotno besedilo (24,39 MB)

4.
Določitev in validacija snovskih lastnosti materialov za peskanje in njihova uporaba v numeričnih simulacijah na podlagi metode diskretnih elementov
Jernej Falnoga, 2017, magistrsko delo

Opis: Delo je osredotočeno na zbiranje materialnih podatkov sipkih materialov za numerične simulacije na podlagi metode diskretnih elementov. Materialne lastnosti se pridobijo na podlagi eksperimenta in so nato uporabljene pri validaciji teh lastnosti v metodi diskretnih elementov. Rezultati simulacije stroja za peskanje se uporabijo za primerjavo numerične ter eksperimentalne metode določevanja profila gostote abraziva v stroju za peskanje. Z numerično analizo parametrov procesa peskanja, lahko izboljšamo proces peskanja ter geometrijo stroja za peskanje.
Ključne besede: abraziv, sipek material, metoda diskretnih elementov, materialne lastnosti, peskanje, stroj za peskanje, numerične simulacije, EDEM
Objavljeno: 03.10.2017; Ogledov: 756; Prenosov: 104
.pdf Celotno besedilo (3,39 MB)

5.
Numerična analiza zmogljivosti polžastega transporterja z uporabo metode DEM
Anže Ribič, 2015, diplomsko delo

Opis: Polžasti transporterji predstavljajo pomemben del transportnih naprav. Uporabljajo se za transport sipkega materiala na krajših razdaljah. Z razvojem računalniških zmogljivosti se je razvila metoda diskretnih elementov, s katero si lahko pomagamo pri načrtovanju transportnih naprav. Diplomsko delo tako predstavlja pristop in izvedbo numerične simulacije transportiranja granuliranega zeolita s polžastim transporterjem v programskem paketu EDEM. Poudarek je na nastavitvah in primernih robnih pogojih, ki so potrebne za izvedbo numerične simulacije. Numerično simulacijo smo izvedli pri različnih vrtljajih in pri različnem naklonu. Dobljene rezultate numerične analize zmogljivosti polžastega transporterja smo na koncu primerjali z analitičnimi izračuni.
Ključne besede: polžasti transporterji, metoda diskretnih elementov, numerične simulacije
Objavljeno: 14.04.2015; Ogledov: 1302; Prenosov: 225
.pdf Celotno besedilo (2,19 MB)

6.
Numerična analiza mešanja sipkega materiala
Blaž Orešnik, 2014, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo predstavlja pristop in izvedbo numerične simulacije sipkega materiala med procesom mešanja. Poudarek je na uporabi primernih robnih pogojev, nastavitvah in predpostavkah, ki so za izvedbo numeričnih simulacij potrebne. S pomočjo metode diskretnih elementov so določeni simulacijski parametri za granulirani zeolit s premerom delcev od 2 do 4 mm. Izvedena je numerična simulacija razmer, pri mešanju delcev granuliranega zeolita s sidrnim mešalom pri različnem številu vrtljajev. Izračuni so izvedeni pri 50, 100, 150 in 200 vrtljajih na minuto. Vrednosti navora dobljene z numerično simulacijo so primerjane z znanimi eksperimentalnimi vrednostmi. Primerjava je pokazala dobro ujemanje, kar pomeni, da so simulacijski parametri, določeni s kalibracijo ustrezni in veljajo za granulirani zeolit.
Ključne besede: numerična simulacija, metoda diskretnih elementov, mešanje, sipki material
Objavljeno: 29.10.2014; Ogledov: 1130; Prenosov: 178
.pdf Celotno besedilo (2,87 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici