| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 9 / 9
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
NADGRADNJA SISTEMA STALNIH IZBOLJŠAV Z METODO 20 KLJUČEV
Miodrag Soleša, 2009, diplomsko delo

Opis: V današnjem času, ko je konkurenca na vseh področjih neizprosna, se vsa podjetja soočajo z raznimi težavami kot so preživetje, povečanje produktivnosti, kakovost in zmanjšanje dobavnih časov, zmanjšanje stroškov, fleksibilnost, sprememba poslovanja podjetja, učinkovitejše izboljšave, zadovoljevanje strank, dinamiziranje organizacije in celovitost za doseganje ciljev. Vse potrebne izboljšave je mogoče upravljati z metodo dvajset ključev. V diplomski nalogi sem opisal metodo ter vseh 20 ključev, konkretne izboljšave pa sem izvedel na ključih 1 in 3, ki sta vezana na čiščenje delovnih mest in hitre spremembe.
Ključne besede: kakovost, izboljšave, metoda 20 ključev, čiščenje, hitre spremembe
Objavljeno: 15.12.2009; Ogledov: 2039; Prenosov: 199
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

5.
Motivacija zaposlenih - primer podjetja Gorenje d. d. : diplomsko delo
Tina Rehar, 2010, diplomsko delo

Opis: Motivacija je notranji proces, je zagon, akcija, moč, pripravljenost, želja, zanimanje, volja, spodbuda, katera sili ljudi, da delajo stvari, ki zadovoljujejo njihove potrebe. V diplomski nalogi smo se osredotočili na motivacijo zaposlenih v podjetju Gorenje d. d. Kaj za nas pomeni motivacija in kaj nas motivira, je odvisno od vsakega posameznika, ki se karakterno in osebno razlikuje od ostalih. Motivacijo torej prilagodimo osebi, ki jo želimo motivirati, s tem pa moramo dobro poznati njene osebne lastnosti. To pomeni, da kar je za nekoga motivacija, je lahko za drugo osebo odbijajoče. Ključni dejavnik za večjo motiviranost in učinkovitost zaposlenih dosežemo tako, da ustvarjamo okolje, v katerem zaposleni najdejo dovolj spodbud za učinkovito delo. Zadovoljstvo na delovnem mestu je ključnega pomena, saj je le zadovoljen delavec lahko učinkovit. Ena izmed hipotez, ki smo si jih zadali pred samo izdelavo diplomske naloge, je bila, da je za zaposlene v Gorenju glavni motivator pohvala in spoštovanje, in ne denarna nagrada. Žal trenutne gospodarske in socialne razmere silijo ljudi, da se čedalje bolj ozirajo za denarjem, četudi za ceno slabših delovnih razmer. Zato tudi ne čudi rezultat, ki kaže, da kljub organiziranju športnih in kulturnih aktivnosti zaposleni svoj prosti čas ne izkoriščajo za druženje s sodelavci.
Ključne besede: motivacija zaposlenih, učinkovitost, metoda 20 ključev, Gorenje d.d.
Objavljeno: 04.11.2010; Ogledov: 4485; Prenosov: 838
.pdf Celotno besedilo (685,84 KB)

6.
ANALIZA DELOVANJA DELOVNIH SKUPIN V PROGRAMU HLADILNO ZAMRZOVALNIH APARATOV, GORENJE D.D.
Aleš Meh, 2012, diplomsko delo

Opis: Izboljšave na delovnih mestih predstavljajo gonilno silo nenehnega napredka in razvoja delovnega mesta ter osebnostnega razvoja zaposlenega. Eno od orodij, ki ustvarja takšne pogoje, je metoda 20 ključev, ki je v Slovenijo in podjetje Gorenje, d. d., prišlo pred nekaj leti in se uspešno vklopilo v obstoječi sistem. Vodenje delovnih skupin in njihovo delovanje na oddelku Montaže je zaradi obsega področja in velikega števila zaposlenih vedno predstavljal velik izziv. Ker smo želeli dobiti bolj podroben vpogled v njihovo delovanje in težave, s katerimi se spopadajo, smo v začetku leta 2011 izvedli anketo, ki je pokrila vse tri glavne skupine sodelujočih v proizvodnem procesu: delavce, vodje delovnih skupin in mojstre. Rezultati ankete so pokazali, da vse tri skupine podpirajo metodo 20 ključev in vidijo sestanke delovnih skupin kot pomoč za dosego skupnih ciljev. Kljub zadostni podpori vodjam delovnih skupin, tako s strani članov delovnih skupin kot mojstrov, in njihovemu pozitivnemu prepričanju o zadostni usposobljenosti za vodenje sestankov delovnih skupin, pa delovne skupine vseeno ne delujejo najbolje. Tako še vedno ostajajo siva področja delovanja, kjer bi lahko delovne skupine bolje opravile svoje poslanstvo: vsakodnevni sestanki, dodatno usposabljanje, večja angažiranost pri reševanju zastavljenih aktivnosti na sestankih delovnih skupin. Z namenom pomoči vodjam delovnih skupin pri vodenju sestankov delovnih skupin, smo začeli z izvajanjem mesečnih sestankov, kjer z vodji preverjamo mesečne rezultate in jim nudimo pomoč pri težavah, s katerimi so se soočili v preteklem mesecu. Prav tako smo jih bolj vključili v ocenjevanje urejenosti in organiziranosti delovnih mest s pomočjo anketnega vprašalnika ključa 1. Ena od ključnih stvari, ki jih potrebuje vodja delovnih skupin za vodenje sestankov, je obnovitveno izobraževanje o vodenju sestankov s poudarkom na reševanju konfliktnih situacij.
Ključne besede: kakovost, management kakovosti, metoda 20 ključev, vodja delovne skupine, delovne skupine, anketa, vodenje sestankov
Objavljeno: 08.08.2012; Ogledov: 1380; Prenosov: 89
.pdf Celotno besedilo (3,99 MB)

7.
Uporaba koncepta vitke proizvodnje v področju vzdrževanja
Primož Filipič, 2014, diplomsko delo

Opis: Vzdrževanje strojev in naprav predstavlja eno najpomembnejših področij učinkovitega poslovanja v podjetju. Vzdrževanje je pomembno predvsem za zagotavljanje zanesljivosti proizvodnih sistemov, kar pozitivno vpliva na vrednost dovoljenih stroškov. Čeprav se držimo klasičnih metod vzdrževanja, nas gospodarska in ekonomska kriza silita v nenehne novosti in izboljšave v podjetju, kot je uporaba vitke proizvodnje in uvajanje metod vitkega vzdrževanja. Vitke metode nam omogočajo visoko nadzorovane procese z dobrim vzdrževanjem, urejenostjo in čistočo, ki v svoja načela vključujejo celoten sistem, vse zaposlene v podjetju ter nenehne izboljšave. To so napredne in izpopolnjene metode, ki izvirajo iz Japonske, kjer imajo zelo visoke standarde v podjetjih. Tudi v nekaterih slovenskih podjetjih so vitke metode že zelo uveljavljene. Veliko dejavnikov vpliva na to, katera metoda vitkega vzdrževanja je primerna za posamezno podjetje. Podjetja običajno prilagajo te metode glede na svoje edinstvene potrebe in razmere. Namen diplomske naloge je prikazati splošno uporabo vzdrževanja v industrijskem podjetju, pomembnost njene funkcije, uporabo načel vitke proizvodnje in spoznavanje metode vitkega vzdrževanja.
Ključne besede: vzdrževanje, funkcija vzdrževanja v podjetju, TPM, vitko vzdrževanje, Kaizen, 5S, metoda 20 ključev, računalniška podpora v vzdrževanju, vpliv gospodarske krize
Objavljeno: 12.11.2014; Ogledov: 1027; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (2,22 MB)

8.
Uvedba metode 20 ključev v podjetju Meteorit d.o.o.
Dejan Dobršek, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: Vsako podjetje ima cilj dolgoročno uspešno poslovanje. Za doseganje zastavljenega se planira določeno strategijo, ki pa mora doseči določen konsenz in kompromis kot so: kaj se mora, kaj se planira, kaj se trenutno zmore. Pogoj je veliko število kadrovskega potenciala, ki popolnoma verjame v končne cilje in deluje po načelih znamo, zmoremo, hočemo. V diplomskem delu smo teoretično in praktično prikazali kako v podjetju Meteorit d.o.o organizirati proizvodnje procese preko novejših konceptov kot je vitka pizvodnja. Le ta je obravnavana preko celovitega sistema 20 ključev ob upoštevanju zastavljenih strategij podjetja ter praktično uvedenim področjem dinamizacija delovnega mesta.Vse zastavljene aktivnosti po posameznih ključih so podrobneje obravnavane v skladu s predpisano metodologijo uvedbe in izpisane na ustreznih dokumentih. Izdelane so praktične naloge po ciljnih skupinah, ki bodo te naloge izvedle. Zastavljeni cilji so premosorazmerni vložku. Kljub relativno velikemu vložku skozi sistem 20 ključev v podjetje, bodo večji učinki vidni po delih in merljivi v določenih časovnih obdobjih od tretjega leta naprej. Vse zastavljene aktivnosti so prikazane kot majhni kratki koraki za vsak ključ, podskupino in posamezne točke. Posebej izpostavljamo skupino dinamizacija delovnega mesta, ki je primerljiva s sistemom gradnje hiš, saj le to pričnemo s čiščenjem (čiščenje in organiziranje), vodenjem (organizacija sistema), skupinskim delom (aktivnosti v delovni skupini) in samodisciplino (disciplina na delovnem mestu).
Ključne besede: metoda 20 ključev, dinamizacija delovnega mesta, reorganizacija, zmanjšanje stroškov, investiranje.
Objavljeno: 30.01.2015; Ogledov: 660; Prenosov: 78
.pdf Celotno besedilo (1,93 MB)

9.
Uvajanje metode 20 ključev v Orodjarni Imenšek d.o.o.
Niko Tisaj, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podrobno opisana metoda 20 ključev, s pomočjo katere sem na praktičnem primeru Orodjarne Imenšek d.o.o. poskušal opisati dejansko stanje delovnih procesov. Ker metoda v celoti govori o organizaciji podjetja in stalnih izboljšavah sem poskušal s konceptualnimi rešitvami prikazati kako bi lahko samo podjetje prešlo na višji nivo poslovanja. V praktičnem delu je opisanih sedem ključev, kjer sem v podjetju opazil pomanjkljivosti. S podajo teoretičnega opisa in slikovnega materiala so prikazane rešitve posameznega ključa.
Ključne besede: metoda 20 ključev, eksploatacija, proizvodnja, kakovost
Objavljeno: 02.06.2017; Ogledov: 555; Prenosov: 99
.pdf Celotno besedilo (12,24 MB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici