| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 27
Na začetekNa prejšnjo stran123Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Transport in izguba vračljivih E2 in H1 v podjetju Frigotransport Pišek&HSF d.o.o.
Jana Pivec, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi smo opisali proces v organizaciji pri transportu blaga in vračljivih virov. Ta proces je sestavljen iz več faz, ki so izrednega pomena. Veliko transportnih podjetij ne posveča dovolj pozornosti vračljivim virom in dostavi le-teh nazaj na mesto naklada. Ker so vračljivi viri v mesni industriji velik del celotnega procesa, je za podjetje, ki opravlja transporte in je vpleteno v mesno industrijo, izrednega pomena, da obvladuje evidence pri vračljivih virih. Za vzpostavite evidenc smo predlagali izboljšavo v samem procesu dela in vzpostavitev tabel v programu Microsoft Excel. Analiza delovnega procesa je pokazala, da se z obvladovanjem evidenc in preoblikovanjem delovnega procesa stroški v podjetju lahko znižajo. Potrebno je sistematično sledenje in evidentiranje stroškov.
Ključne besede: vračljivi viri, mesna industrija, evidence in sistematično sledenje
Objavljeno: 11.05.2015; Ogledov: 565; Prenosov: 79
.pdf Celotno besedilo (2,25 MB)

3.
Izbira sistema sledenja v podjetju Ledas d.o.o. z uporabo večparametrskega modela odločanja
Damir Komljen, 2012, diplomsko delo

Opis: Kupec 21. stoletja je ozaveščen o zdravi in varni hrani ter ravno zaradi njegove varnosti se zahteva, da mesna industrija vodi sledljivost svežega mesa. Osnovni namen sledljivosti je zmanjševanje stroškov in dela pri izsledovanju živil, ki so jih oddali na trg v primeru krize v prehrambeni industriji (umik, odpoklic). Zakonodaja nam ne veleva, kako naj vodimo sledljivost, temveč nam le nalaga, da smo kot izvajalci te dejavnosti kadarkoli sposobni določiti dobavitelje svežega mesa oziroma naše kupce. Sledljivost je moč voditi preko sistema HACCP in na takšen način vodijo sledljivost tudi v podjetju Ledas, d. o. o. Takšno sledenje zadostuje svojemu namenu, vendar ima tudi pomanjkljivosti, ki je moč odpraviti le z informatizacijo sistema sledenja. Ne glede na to, kakšno vrsto sledenja uporablja podjetje, mora biti to sledenje preprosto za uporabo, v skladu s pravili, stroškovno učinkovito, usmerjeno v rezultate, preverljivo, dosledno in objektivno. V diplomski nalogi analiziramo obstoječi sistem in ga kritično ovrednotimo, oblikujemo večparametrski model odločanja ter anketiramo ponudnike, da pridobimo žaljene podatke. Ta model odločanja nam bo služil le kot pomoč, navsezadnje je končna odločitev še vedno odvisna od nosilca odločitve.
Ključne besede: Sledljivost, logistika, mesna industrija, sistem HACCP, Ledas, d. o. o., večparametrski model odločanja.
Objavljeno: 07.09.2012; Ogledov: 1157; Prenosov: 168
.pdf Celotno besedilo (7,03 MB)

4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.27 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici