| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
ORGANIZACIJA KONTROLNEGA ORGANA ZA KONTROLO OPREME POD TLAKOM
Drago Vizovišek, 2009, diplomsko delo

Opis: S pričetkom veljavnosti Pravilnika o pregledovanju in preizkušanju opreme pod tlakom je aprila 2004 prešla kontrola opreme pod tlakom v obratovanju z državnih organov na Organe za periodične preglede — Kontrolne organe. Osnovni namen izvajanja periodičnih kontrol je zagotoviti varno obratovanje opreme pod tlakom tekom celotne dobe uporabe. Za izpolnjevanje teh zahtev mora imeti kontrolni organ na razpolago določene prostore in opremo. Razpolagati mora z zadostnim številom osebja, ki mora biti strokovno usposobljeno za izvajanje kontrol. Imeti mora izdelan sistem kakovosti, v katerem so predpisani organizacijski postopki, kontrolni postopki, navodila za delo z opremo ter obrazci za izdajo poročil in potrdil o kontrolah. Tema diplomske naloge je organizacija kontrolnega organa za kontrolo opreme pod tlakom v skladu z zahtevami zgoraj navedenega pravilnika in standarda SIST EN ISO/IEC 17020:2004.
Ključne besede: kontrola, kakovost, oprema pod tlakom, kontrolni organ, zakonsko meroslovje
Objavljeno: 04.12.2009; Ogledov: 1797; Prenosov: 176
.pdf Celotno besedilo (5,27 MB)

7.
PRIMERJAVA MERITEV UČINKOVITOSTI TOPLOTNE ČRPALKE PO STANDARDIH SIST-EN 255-3:2001 IN FPR-EN 16147
Marko Tement, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje vpeljavo standarda SIST-EN 16147 v prakso podjetja Gorenje, ki je nadgradnja do danes uporabljanega standarda SIST-EN 255-3. Za vpeljavo standarda je bilo potrebno preučiti oba standarda in preveriti skladnost merilne proge z zahtevami standarda SIST-EN 16147 ter izvesti meritev učinkovitosti toplotne črpalke po tem istem standardu. Potek dela je bil razdeljen v dva dela. Prvi del je obsegal študij literature, preverjanje skladnosti merilne proge z obema standardoma ter zapis modela za simulacijo meritve z računalniškim programom, ki omogoča izbiro ustreznega cikla izpustov. Drugi del sestavljajo izvajanje meritev v laboratoriju podjetja Gorenje in obdelava rezultatov ter analiza rezultatov meritve. Rezultati meritev po obeh standardih se v veliki meri razlikujejo, kar je posledica različnih zahtev obeh standardov. Tako je po SIST-EN 255-3 COP = 2,45, po SIST-EN 16147 pa COP = 4,00. Rezultati meritev narekujejo tudi potrebo po posodobitvi merilne proge, predvsem regulacija pretoka in merjenje temperatur. V sklepnem delu so podani napotki za nadaljnje delo.
Ključne besede: toplotna črpalka, meroslovje, standardizacija, merilna negotovost, COP
Objavljeno: 12.10.2011; Ogledov: 2968; Prenosov: 125
URL Povezava na celotno besedilo

8.
Analiza sposobnosti merilnega procesa v proizvodnji paličnega mešalnika
Uroš Klemše, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava analizo sposobnosti merilnega procesa na gumbu nastavitve hitrosti paličnega mešalnika v podjetju BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje. Opisani so koraki kontrole paličnega mešalnika skozi celotno proizvodnjo, nadaljuje pa se z analizo in postopki, s katerimi želimo merilni proces izboljšati ter zmanjšati pogreške merilca. Najprej je bilo potrebno prepoznati vzroke pogreškov merilca, nato pa z vpeljavo namenskih merilnih pripomočkov in kalibrov tudi v praksi izboljšati merilni proces.
Ključne besede: merilni proces, meroslovje, merilna negotovost, sposobnost procesa, kakovost
Objavljeno: 28.02.2014; Ogledov: 1044; Prenosov: 256
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)

9.
RAZVOJ APLIKACIJE ZA NAROČANJE IN SPREMLJANJE MERITEV IZDELKOV
Vito Resnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je obravnavan proces naročanja in izvajanja meritev izdelkov v laboratoriju za meroslovje. V prvem delu so predstavljeni cilji procesa in način dela v laboratoriju pred uvedbo obravnavane rešitve, v drugem delu pa so opisane programska oprema in tehnologije, uporabljene za razvoj aplikacije. Prikazana sta tudi postopek uporabe aplikacije in njena funkcionalnost. Nadzor in pregled nad delom v laboratoriju sta bila dosežena s preučitvijo načina dela in izdelavo sistema za vodenje naročil meritev, kar je omogočilo izdelavo končnega poročila ter uporabo pridobljenih podatkov za analizo dela.
Ključne besede: aplikacija, proces naročanja, laboratorij za meroslovje, sistem za vodenje
Objavljeno: 30.11.2016; Ogledov: 779; Prenosov: 60
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

10.
Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici