| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Razvoj pametne palice za slepe in slabovidne osebe z uporabo mikrokrmilnika arm
Matija Sušec, 2021, magistrsko delo

Opis: Cilj magistrske naloge je razviti in izdelati pametno palico za slepe in slabovidne osebe z uporabo mikrokrmilnika na podlagi ARM arhitektur. Z uporabo ultrazvočne metode merjenja razdalje zaznavamo ovire pred pametno palico. Elektronski kompas omogoča lažjo orijentacijo za slepe ali slabovidne osebe v prostoru. Vgrajeni algoritem za kompenzacijo za motnje trdega in mehkega železa(angl. Hard-Iron, and Soft-Iron Effects) pa omogoča njegovo večjo natančnost. Globalni sistem pozicioniranja smo uporabili z namenom zajemanja na tistih problematičnih lokacij, pri katerih se slepa ali slabovidna oseba zaradi motenj ne more zanašati na elektronski kompas.
Ključne besede: pametna palica za slepe, ultrazvočno merjenje razdalje, globalni sistem pozicioniranja, elektronski kompas, mikrokrmilnik
Objavljeno: 13.05.2021; Ogledov: 123; Prenosov: 26
.pdf Celotno besedilo (2,97 MB)

2.
MERJENJE RASTI RASTLIN S CENOVNO UGODNEJŠIM MIKROKRMILNIKOM
Danilo Majhenič, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga opisuje sistem za nadzor rasti rastlin. Opisan sistem meri višino rastline na več lokacijah nad rastlino. Za meritev višine smo uporabili ultrazvočni (HCSR04) in infrardeča senzorja (Sharp GP2Y0A21Y in Sharp GP2Y0A02YK). Senzorje vodimo 80 cm nad rastlinami. Vodenje senzorjev in meritve smo izvedli z mikrokrmilnikom Arduino Mega. Izvedli smo 31 dni meritev in rezultate obdelali ter jih prikazali in komentirali. Predstavili smo izboljšave sistema in primernost za merjenje rasti rastlin.
Ključne besede: merjenje razdalje, ultrazvočni senzor, infrardeči senzor, obdelava signalov, mikrokrmilnik, rast rastlin
Objavljeno: 07.07.2016; Ogledov: 1031; Prenosov: 136
.pdf Celotno besedilo (4,93 MB)

3.
KRMILJENJE ULTRAZVOČNEGA SENZORJA S PLATFORMO ARDUINO
Leon Gros, 2015, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu predstavljamo razvojno okolje in način programiranja platforme Arduino. Predstavili smo delovanje ultrazvočnega senzorja. S pomočjo platforme in ultrazvočnega senzorja HC-SR04 smo sestavili in sprogramirali aplikacijo za krmiljenje, ki omogoča merjenje razdalje do ovir v prostoru.
Ključne besede: Razvojno okolje, Arduino, ultrazvočni senzor, merjenje razdalje.
Objavljeno: 16.07.2015; Ogledov: 2084; Prenosov: 396
.pdf Celotno besedilo (3,34 MB)

4.
MERJENJE RAZDALJE S STEREO VIDOM
Mitja Repinc, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljen razvoj in konstruiranje mehanizma za merjenje razdalje s pomočjo stereo vida. Za merjenje so na izdelan mehanizem pritrjene kamere. Prikazan je postopek od postavitve problema, iskanja rešitev, konstruiranja in modeliranja s programskimi orodji AutoCAD in Catia vse do izdelave mehanizma. Prikazan je razvoj direktnega kinematičnega modela mehanizma, ki je potreben za izvedbo algoritma za izračun razdalje do znanega opazovanega predmeta.
Ključne besede: robotika, stereo vid, direktni in inverzni kinematični model, on-line merjenje razdalje
Objavljeno: 01.06.2009; Ogledov: 2831; Prenosov: 157
.pdf Celotno besedilo (3,48 MB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici