| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 6 / 6
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Merilci hitrosti v cestnem prometu : diplomsko delo univerzitetnega študija
Aleš Brumnik, 2007, diplomsko delo

Ključne besede: cestni promet, meritev hitrosti, radarji, ceste
Objavljeno: 26.07.2007; Ogledov: 4036; Prenosov: 0

2.
VGRAJENI SISTEMI DSP/FPGA V SISTEMIH VODENJA
Milan Čurkovič, 2010, magistrsko delo

Opis: Naloga predstavlja delo na sistemu digitalnega regulatorja, zgrajenega na digitalnem signalnem procesorju TMS320C32. Digitalni signalni procesor omogoča hitro računanje tudi v formatu s plavajočo vejico, kar je posebej primerno pri razvoju novih algoritmov in pri delu s študenti. Signalnemu procesorju je dodano še programabilno logično vezje -FPGA s 40 tisoč logičnimi vrati za izvedbo tudi nekonvencionalnih perifernih vmesnikov (meritev položaja in hitrosti z inkrementalnim dajalnikom, različni trifazni pulzno širinski modulatorji, različne komunikacije (RS232, RS485, CAN) in sočasne meritve napetosti in faznih tokov). DSP-2 kartica je opremljena s terminalskim programom za prenose uporabniških programov in spremljanje izvajanja programa v tekstovni in gra.čni obliki, kot tudi sprotni prenos uporabniških podatkov na osebni računalnik za kasnejšo obdelavo. Osnovni kartici je bil dodan še vmesnik za vodenje do štiriosnega robotskega mehanizma in vmesnik za dodatno FPGA kartico Nexys ali Nexys2. Ta nam pri kapaciteti FPGA vezja do 1,2 milijona logičnih vrat omogoča tudi izvedbo algoritmov vodenja v samem FPGA vezju in ne samo perifernih vmesnikov. V okviru Inštituta je bila razvita tudi programska oprema za avtomatsko generiranje aplikacij iz MATLAB/Simulink okolja. Kartica se v vseh predstavljenih oblikah v veliki meri uporablja na našem inštitutu in tudi nekaterih drugih pri pedagoškem in raziskovalnem delu. Eden izmed zadnjih projektov je tudi laboratorij za oddaljeno izvajanje preizkusov na različnih DSP-2 sistemih, ki je dostopen preko spletnih strani Inštituta za Robotiko.
Ključne besede: DSP-digitalni signalni procesor, FPGA, mikrokrmilnik, inkrementalni dajalnik, meritev hitrosti, trifazni mostič, pulzno širinska modulacija, vektorska regulacija, vgrajeni sistemi
Objavljeno: 06.01.2011; Ogledov: 2564; Prenosov: 234
.pdf Celotno besedilo (6,73 MB)

3.
SENZORSKI MODUL ZA MERJENJE KOTNEGA ZASUKA KOLESA NA INVALIDSKEM VOZIČKU
Peter Medvešek, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo zajema razvoj in izgradnjo senzorskega modula za merjenje kotne hitrosti osi pogonskega motorja invalidskega vozička. Ta bo kompatibilen za vgradnjo v obstoječi sistem senzorskih modulov, ter bo podpiral komunikacijo preko CAN vodila. Za delovanje senzorskega modula je bilo potrebno razviti tudi pretvornik sinusnega signala inkrementalnega dajalnika v digitalno obliko. Naloga zajema tudi razvoj vmesnika CAN-RS232 za komunikacijo z osebnim računalnikom ali katero koli napravo, ki podpira to vrsto komunikacije.
Ključne besede: meritev kotne hitrosti, inkrementalni dajalnik, invalidski voziček
Objavljeno: 26.09.2011; Ogledov: 1574; Prenosov: 132
.pdf Celotno besedilo (4,37 MB)

4.
UNIVERZALNI LETALSKI MODUL ZA MERJENJE VIŠINE IN HITROSTI TER PODATKOVNO KOMUNIKACIJO
Andrej Petelin, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo si zadali cilj izdelati elektronsko vezje, ki vsebuje senzorje za merjenje višine in hitrosti ter omogoča pretvorbo podatkovne komunikacije med vodili CAN, RS-485 in RS-232. Vezje deluje ali kot vmesni člen med inštrumenti podjetij Kanardia in LX Navigation ali kot samostojni vir podatkov za prikazovalnike hitrosti in višine. Razlog za izdelavo takega vezja je interes obeh podjetij, da bi omogočili kupcem večjo izbiro izdelkov, ki so združljivi med seboj.
Ključne besede: Letalski instrumenti, CAN komunikacija, RS-485 komunikacija, RS-232 komunikacija, meritev hitrosti, meritev višine, načrtovanje tiskanega vezja
Objavljeno: 05.06.2012; Ogledov: 1345; Prenosov: 62
.pdf Celotno besedilo (5,72 MB)

5.
Merilna proga s frekvenčno reguliranim elektromotorjem za črpalne sisteme
Borut Prica, 2013, diplomsko delo

Opis: V nalogi je raziskana možnost uporabe črpalnega sistema, ki mu je na pogonski strani dodan frekvenčni pretvornik. Izgrajeno je preizkuševališče z možnostjo simulacije vklopa in izklopa različnih uporabnikov. Izmerjene so bile karakteristične vrednosti sistema pri različnih vrednostih vrtilne hitrosti pogonskega stroja in pri spreminjanju velikosti potrošnika. Meritve so bile opravljene z uporabo klasičnih merilnikov tlaka in z zveznim merilnikom tlaka za potrebe dinamičnih odzivov. Merjenje pretoka je bilo izvedeno z ultrazvočnim merilnikom pretoka. Poleg statičnih karakteristik sistema so bile izvedene meritve z simulacijo spremembe vodilne veličine in vklopa oziroma izklopa potrošnikov, kot motilne veličine. Preizkušen je bil tudi sistem točkovnega nastavljanja želene veličine in s tem možnost daljinskega diskretnega krmiljenja. Naloga je pokazala, da sodobni pristopi uporabe frekvenčno reguliranih pogonov omogočajo tudi delno obnovljenim obstoječim črpalnim sistemom dogradnjo in s tem izboljšanje učinkovitosti sistema in energetskih prihrankov.
Ključne besede: črpalka, asinhronski elektromotor, frekvenčni pretvornik, frekvenčno krmiljen asinhronski elektromotor, meritev karakteristik, ultrazvočni merilnik pretoka, črpalni sistem, regulacija tlaka, hitrosti, pretoka in vrtilna frekvenca.
Objavljeno: 24.05.2013; Ogledov: 1387; Prenosov: 173
.pdf Celotno besedilo (3,85 MB)

6.
Analizator dinamičnega obnašanja koračnih motorjev
Milan Čurkovič, Aleš Hace, 2007, strokovni članek

Opis: Prikazani analizator dinamike koračnih motorjev omogoča meritev nekaj tipičnih karakteristik koračnih motorjev, kot so odziv na stopnico, statična točnost položaja, točnost mikrokoraka in dinamična točnost položaja. Analizator lahko uporabljamo tako v razvoju izdelkov s koračnimi motorji kot tudi v sami proizvodnji koračnih motorjev.
Ključne besede: meritev hitrosti, koračni motorji, inkrementalni dajalniki
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 583; Prenosov: 39
URL Povezava na celotno besedilo

Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici