| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 5 / 5
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Tridimenzionalna ponazoritev gibanja modela izdelka z uporabo inercijske merilne enote
Gašper Košak Pevec, 2018, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo razvili sistem za določanje orientacije tridimenzionalnega modela v navideznem okolju. Temelji na principu delovanja inercijske merilne enote, ki zaznava svojo orientacijo v prostoru. Slednjo v našem primeru predstavlja razvojna plošča STM32L476 Discovery Board z vgrajenim žiroskopom in merilnikom pospeška. Razvojno ploščo smo povezali z računalnikom, kjer smo s tridimenzionalnim modelom prikazovali orientacijo inercijske merilne enote v realnem času.
Ključne besede: tridimenzionalni model, merilnik pospeška, žiroskop, inercijska merilna enota
Objavljeno: 07.11.2018; Ogledov: 590; Prenosov: 69
.pdf Celotno besedilo (4,49 MB)

2.
VGRAJEN SISTEM ZA BELEŽENJE LINEARNIH POSPEŠKOV V TREH PROSTOSTNIH STOPNJAH
Robert Šprah, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisana zasnova in izvedba vgrajenega sistema za beleženje linearnih pospeškov v treh prostostnih stopnjah. Izdelani vgrajeni sistem je mobilna naprava, ki odvisno od izbranega načina delovanja omogoča samodejno shranjevanje izmerjenih podatkov o pospešku na spominsko kartico. Podprta sta dva načina delovanja. Prvi način je neprekinjeno beleženje pospeškov z nastavljivo frekvenco vzorčenja, ki ga sprožimo ročno s pritiskom na tipko. Drugi način delovanja je prekinitveni način, kjer se beleži podatke o času, ko pospešek preseže v naprej določen prag. Obdelovanje in urejanje meritev je možno s klasičnim programskim orodjem v okolju Windows, kot je recimo MS Excel.
Ključne besede: vgrajen sistem, mikrokrmilnik, MEMS, merilnik pospeška, spominska kartica
Objavljeno: 06.05.2016; Ogledov: 901; Prenosov: 61
.pdf Celotno besedilo (3,34 MB)

3.
Doprinos aktivne poti v šolo k celostni gibalni/športni aktivnosti otrok in mladostnikov
Tanja Jerina, Rado Pišot, 2014, pregledni znanstveni članek

Opis: Vsakodnevna aktivna pot v šolo oziroma iz šole je lahko pomemben vir gibalne/športne aktivnosti otrok in mladostnikov, nujno potrebne za njihov celostni razvoj in ohranjanje zdravja. Vendar pa je odnos med aktivno potjo v šolo oziroma iz šole ter gibalno/športno aktivnostjo otrok in mladostnikov še vedno nejasen. Namen članka je ugotoviti, ali aktivna pot v šolo oziroma iz šole vpliva na dvig gibalne/športne aktivnosti otrok. S sistematičnim pregledom elektronskih baz podatkov, kot so MEDLINE, Google Scholar, ScienceDirect in Springerlink, smo v maju 2012 poiskali potencialno primerne članke in jih 18 vključili v pregled. Študije zajemajo otroke in mladostnike, stare od 5 do 16 let, in kvantitativno analizirajo odnos med aktivno potjo in gibalno/športno aktivnostjo otrok. Kar 14 študij poroča, da so otroci in mladostniki, ki so na poti v šolo oziroma iz šole aktivni, bolj gibalno/športno aktivni kot tisti, ki se v šolo oziroma iz šole vozijo. Osem študij ugotavlja tudi pozitivne povezave med aktivno potjo in zmerno do visoko intenzivno gibalno/športno aktivnostjo otrok. Za podrobnejši vpogled na povezavo med aktivno potjo in gibalno/športno aktivnostjo otrok bi bilo potrebnih več longitudinalnih študij. Določitev enotnih kriterijev za spremljanje aktivne poti in gibalne/športne aktivnosti otrok ter spremljanje dejavnikov, ki vplivajo na odločitev za aktivno pot, bi pripomogla k medsebojni primerljivosti rezultatov posameznih študij in omogočila oblikovanje učinkovitih intervencijskih programov za spodbujanje aktivne poti med otroki in mladostniki.
Ključne besede: gibanje, športna aktivnost, otroci, mladostniki, merilnik pospeška
Objavljeno: 21.12.2015; Ogledov: 1311; Prenosov: 107
.pdf Celotno besedilo (187,48 KB)
Gradivo ima več datotek! Več...

4.
VGRAJEN SISTEM ZA ZAJEM GIBANJA IN BIOMETRIČNIH PODATKOV
Jernej Ženko, 2015, magistrsko delo/naloga

Opis: Današnja sodobna informacijska družba je prepletena z najrazličnejšimi senzorji in vgrajenimi sistemi, ki beležijo, nadzirajo in vrednotijo svet okrog nas. Preko spletnih storitev so ti podatki dostopni praktično povsod. Ob poplavi tovrstnih podatkov, ki nas obdajajo, smo se osredotočili na zajemanje gibanja in biometričnih podatkov subjekta z namenom kasnejše analize zajetih podatkov na osnovi iskanja korelacij med aktivnostjo subjekta v obliki gibanja in biometričnih podatkov, kot so temperatura, srčni utrip in koncentracija kisika v krvi. Cilj magistrskega dela je izdelati baterijsko napajano nosljivo napravo, ki bo omogočala digitalno zajemanje teh podatkov. Identificirali smo primerne elektronske komponente in senzorje za pretvorbo iskanih fizikalnih veličin v električne ter jih primerno prilagodili za pretvorbo v digitalno obliko. Pri tem ločimo senzorje za zajemanje gibanja, ki morajo omogočati hitro zajemanje vzorcev, od biometričnih senzorjev za zajemanje temperature, srčnega utripa in oksidacije krvi, pri katerih ni potrebe po visoki vzorčni hitrosti zajemanja podatkov. Pri zajemanju gibanja smo se osredotočili na 6 prostostnih stopenj, ki vključujejo 3 linearne (translacijske) osi pomikov in 3 kotne (rotacijske) osi pomikov. Zajete podatke smo lokalno shranili in implementirali njihov prenos na osebni računalnik ali mobilno napravo za kasnejšo analizo. Tovrstne podatke lahko uporabimo v športne ali rehabilitacijske namene, za pomoč starejšim v smislu poziva pravočasne pomoči in podobno. Nabor njihovih aplikacij pa bo nedvomno sovpadal z njihovim razvojem in dostopnostjo.
Ključne besede: vgrajen sistem, biometrični podatki, merilnik linearnega pospeška, merilnik rotacijskega pospeška, srčni utrip, oksidacija krvi, temperatura
Objavljeno: 22.05.2015; Ogledov: 1163; Prenosov: 149
.pdf Celotno besedilo (3,88 MB)

5.
Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici