| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Zasnova in izdelava odrivne platforme pri skoku športnika : diplomsko delo
Klemen Vostner, 2023, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta predstavljeni idejna zasnova in izdelava odrivne platforme. Opisana je uporabljena strojna oprema in posamezne komponente same konstrukcije, od zasnove v programu za modeliranje do realizacije. Prikazani sta pritrditev in povezava merilne celice z elementi sistema za preizkus uporabe pri skoku športnika. Analizirana je tudi vzdržljivost platforme, kar pokaže trdnostni preračun. Za lažjo predstavo so grafično prikazane silnice največjih obremenitev in morebitna deformacija odrivnega sistema.
Ključne besede: odrivna platforma, strojna oprema, modeliranje, pritrditev, merilna celica, obremenitev
Objavljeno v DKUM: 27.03.2024; Ogledov: 171; Prenosov: 22
.pdf Celotno besedilo (2,95 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

2.
Sistem za merjenje in analizo odrivne sile športnika pri skoku : diplomsko delo
Miha Kavčič, 2023, diplomsko delo

Opis: V tem diplomskem delu je predstavljena zasnova programske opreme v okolju LabVIEW za merilno celico 9257A proizvajalca Kistler. Celica omogoča meritve sil v vseh treh oseh koordinatnega sistema (X, Y in Z). Zaradi visoke točnosti je najpogosteje uporabljena za meritve na CNC obdelovalnih strojih. Ker pa obstaja že veliko primerov implementacij v industriji, smo se odločili, da izkoristimo njeno visoko točnost za merjenje odrivne sile pri skoku in športnikom olajšamo analizo ter posledično izboljšamo rezultate.
Ključne besede: merilna celica, Kistler, LabVIEW, meritev, športnik, odriv, maksimalna sila.
Objavljeno v DKUM: 04.03.2024; Ogledov: 138; Prenosov: 14
.pdf Celotno besedilo (4,67 MB)
Gradivo ima več datotek! Več...

3.
Internet stvari rešitev za natančno merjenje živil : diplomsko delo
Simon Šerbetar, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je bil predstavljen proces vzpostavitve IoT rešitve za domače okolje. Izdelana in sprogramirana je bila senzorska komponenta - njene meritve so bile objavljene na oblak. Opisana je bila problematika, ki jo naša storitev rešuje. Preučevana je bila osnovna taksonomija IoT tehnologij in arhitekturna sestava modernih IoT rešitev. Podrobneje je bila spoznana strojna oprema, ki tvori našo rešitev. S pomočjo IBM-ovih spletnih storitev je bilo izdelano zaledje našega projekta. Prav tako je bila izdelana spletna aplikacija, s katero so bile meritve prikazane končnemu uporabniku.
Ključne besede: Raspberry Pi, Merilna celica, IBM Watson, IoT, nadzor porabe živil
Objavljeno v DKUM: 18.10.2021; Ogledov: 685; Prenosov: 77
.pdf Celotno besedilo (1,43 MB)

4.
Merilni sistem za merjenje viskoznosti živil : diplomsko delo
Branko Hudolin, 2021, diplomsko delo

Opis: Živimo v obdobju, ko je avtomatizacija preprostih in najzahtevnejših procesov prisotna, tako v podjetjih kot v vsakdanjem življenju. V nalogi je opisan pristop do načrtovanja natančnega merilnega sistema, ki mora vsebovati implementirano avtomatizacijo za zagotavljanje uporabnosti, kot npr. pri vseh novejših izdelkih na trgu in v industriji. Naloga temelji na izdelavi avtomatiziranega merilnega sistema s tremi postajami za tehtanje živil do 150 g, v območju natančnosti ± 0,1 g. Merilni sistem je prilagojen za namensko testiranje in omogoča shranjevanje, analizo in prikaz merilnih rezultatov. Poudarek je na izbiri primernega senzorja za prepoznavanje zunanjih vplivov, kot so temperatura, vibracije in udarna obremenitev. Pri takšnih merilnih sistemih so le-ti neizogibni. Velik del diplomskega dela predstavlja tudi programski del merilnega sistema. V delo je vključeno povezovanje teoretičnih metod z razvojem v podjetju.
Ključne besede: tehtnica, merilna celica, viskoznost, Arduino Mega, HX711, LCD zaslon
Objavljeno v DKUM: 20.09.2021; Ogledov: 900; Prenosov: 63
.pdf Celotno besedilo (2,44 MB)

5.
OBDELAVA SIGNALOV PRI ELEKTRONSKI TEHTNICI
Mladen Gašpar, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu sta predstavljena zgradba in delovanje elektronske tehtnice, ki mora omogočati implementacijo tehtanja v različne proizvodne procese ter povezavo z napravami, ki omogočajo avtomatizacijo procesov. Najprej so raziskani principi tehtanja glede na različne tipe merilnih celic. V nadaljevanju je diplomsko delo osredotočeno na merilne celice z uporovnimi lističi. Določena je zgradba merilne naprave ter implementirana ustrezna analogna in digitalna obdelava signalov oziroma filtrov.
Ključne besede: merilna celica, elektronska tehtnica, uporovni listič
Objavljeno v DKUM: 05.09.2016; Ogledov: 1724; Prenosov: 129
.pdf Celotno besedilo (3,10 MB)

6.
POSODOBITEV MERILNIKA MOMENTA HOMOKINETIČNEGA ZGLOBA S KRMILNIKOM S7-1200
Jani Koprivnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisana posodobitev merilnika momenta homokinetičnega zgloba, ki sem jo izvedel v podjetju GKN. Meritev momenta je izvedena s pomočjo BURSTER merilnika, Siemens SIWAREX modula in Siemens krmilnika S7-1200, uporabniški vmesnik pa je realiziran na zaslonu na dotik TP 700 COMFORT proizvajalca Siemens. Programi za krmilnik in uporabniški vmesnik so bili realizirani v razvojnem okolju TIA PORTAL V13. Končni program nam omogoča avtomatizacijo celotne meritve. Merilnik je bil umerjen s strani ZAG.
Ključne besede: montažna linija, SIWAREX modul, krmilnik S7-1200, merilna celica
Objavljeno v DKUM: 04.07.2016; Ogledov: 1176; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (3,64 MB)

7.
RAZVOJ TEHTNICE ZA TEHTANJE MEDU NA TERENU
Tomaž Robida, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je podrobneje predstavljen celoten razvoj daljinske tehtnice, ki bo namenjena merjenju prirastka medu v čebeljem panju. Te vrste tehtnic najpogosteje uporabljajo čebelarji, ki imajo panje postavljene na oddaljeni lokaciji. Podobna tehtnica je bila pred časom že razvita, vendar so bile težave zlasti pri oblikovanju ohišja za elektroniko, tiskano vezje je bilo veliko, pa tudi poraba tehtnice se je gibala okrog 100 mA. Osnovna ideja projekta je bila staro tehtnico posodobiti, predvsem pa zmanjšati ter poceniti. Ocenjujemo, da se mora tiskano vezje z uporabo SMD komponent poceniti, zmanjšanje porabe pa lahko dosežemo z dodatnimi programskimi triki. Prav zato smo najprej načrtali električno shemo za predstavitev delovanja. Nato je sledilo risanje ter izdelava tiskanega vezja z mikrokrmilnikom, programiranje in izvedba končnih meritev. Na zadnje je bilo potrebno elektronski modul vgraditi v primerno ohišje.
Ključne besede: daljinska tehtnica, čebelarstvo, merilna celica, Eagle, Sprint-Layout, #C
Objavljeno v DKUM: 19.09.2013; Ogledov: 2751; Prenosov: 324
.pdf Celotno besedilo (3,28 MB)

8.
Iskanje izvedeno v 0.22 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici