| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 51
Na začetekNa prejšnjo stran123456Na naslednjo stranNa konec
1.
PRIMERJALNA ANALIZA MEJNIH STANJ PODPORNEGA ZIDU
Marijan Bračič, 2016, diplomsko delo

Opis: Za preverjanje mejnih stanj nosilnosti in uporabnosti pri projektiranju podpornih konstrukcij imamo na razpolago različne računske metode. Izvedena je geotehnična analiza branaste podporne konstrukcije, sestavljene iz vertikalnih sidranih AB slopov in horizontalnih gred s kamnitimi polnili. Namen diplomske naloge je izvedba primerjalne analize med »peš« izračunom mejnih stanj nosilnosti obeh delov podporne konstrukcije in izračuni, izvedenimi s pomočjo programskega orodja GEO 5.
Ključne besede: geomehanika, podporna konstrukcija, podporni zid, mejno stanje nosilnosti, primerjalna analiza
Objavljeno: 25.03.2016; Ogledov: 1012; Prenosov: 181
.pdf Celotno besedilo (2,65 MB)

2.
Analiza podpornega konzolnega zidu na hitri cesti Jagodje - Lucija
Jani Knuplež, 2016, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je izvedena analiza podpornega konzolnega zidu, OZ – 17, ki se nahaja ob trasi hitre ceste Jagodje – Lucija. Analiza obsega preveritev vplivov zemljine na konstrukcijo ter odporov same zemljine. Preverila se bodo relevantna mejna stanja uporabnosti in nosilnosti podpornega zidu: zdrs, nosilnost temeljnih tal in konstrukcijska mejna stanja (upogib, strig). V okviru analize je v skladu s SIST EN – Evrokod izračunana potrebna količina armature.
Ključne besede: Zemeljski pritisk, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, dimenzioniranje, notranje statične količine.
Objavljeno: 16.03.2016; Ogledov: 945; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (995,13 KB)

3.
Laboratorijske preiskave temeljnih tal in analiza kamnite zložbe
Mihael Kodrič, 2015, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi so predstavljeni in opisani laboratorijski preizkusi, s katerimi smo dobili nekaj osnovnih podatkov o izbrani zemljini. Dobljene rezultate smo uporabili pri analizi kamnite zložbe, katero smo preverili glede relevantnih mejnih stanj nosilnost (MSN). Prav tako, so v projektni nalogi predstavljene masivne podporne konstrukcije in prikazane njihove možne izvedbe.
Ključne besede: gradbeništvo, laboratorijske preiskave, kamnita zložba, mejno stanje nosilnosti, masivne podporne konstrukcije
Objavljeno: 25.09.2015; Ogledov: 1151; Prenosov: 210
.pdf Celotno besedilo (2,18 MB)

4.
GEOMEHANSKE ANALIZE ZA VIKEND HIŠO
Lovro Milič, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Projektna naloga preiskuje vzroke nastanka razpok na počitniški hišici. Opisana je konstrukcijska zasnova vikenda in teoretična razlaga geotehničnih objektov, ki se nanašajo na stavbo. Opravljena je bila geomehanska analiza relevantnih mejnih stanj nosilnosti ter uporabnosti. V pomoč nam je bil konstrukcijski standard, Brinch-Hansenova teorija nosilnosti temeljnih tal in program SLIDE podjetja ROCSCIENCE. Naloga vsebuje vse potrebne izračune za nadaljnjo sanacijo, katere predlog je tudi podan v sklepu.
Ključne besede: geomehanska analiza, konstrukcijski standard, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, globalna stabilnost
Objavljeno: 10.09.2014; Ogledov: 1106; Prenosov: 325
.pdf Celotno besedilo (2,12 MB)

5.
ANALIZA PODPORNEGA ZIDU NA REGIONALNI CESTI V KRAJU DESTRNIK
Rok Murko, 2014, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: V projektni nalogi je izvedena zasnova in analiza armirano-betonskega podpornega zidu na trasi regionalne ceste R3-739/6219 v kraju Destrnik. Pričujoče delo obsega analizo vplivov in odporov na podporni zid med gradnjo in v eksploatacijski dobi ter dimenzioniranje zidu v skladu s SIST EN – Evrokod, evropskimi standardi za projektiranje gradbenih konstrukcij.
Ključne besede: geotehnika, projektiranje, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, Evrokod
Objavljeno: 09.09.2014; Ogledov: 1341; Prenosov: 413
.pdf Celotno besedilo (2,52 MB)

6.
Računska analiza jeklene garaže dimenzij 7x20x5 m
Nejc Marič, 2012, delo diplomskega projekta/projektno delo

Opis: Namen diplomskega izpita je izvesti računsko analizo in dimenzioniranje jeklene garaže dimenzij 7x20x5 m. Izvedena analiza jeklene konstrukcije iz jekla S 235. Uporabljeni so vročevaljani profili 1., 2. in 3. razreda kompaktnosti. Računska analiza in dimenzioniranje je izvedeno po EN 1990, 1, 3. Uporabili smo računalniški program OCEAN verzije 10.02.
Ključne besede: jeklene konstrukcije, dimenzioniranje, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, garaža
Objavljeno: 26.09.2012; Ogledov: 1464; Prenosov: 277
.pdf Celotno besedilo (1,18 MB)

7.
PROJEKTIRANJE MEDGENERACIJSKEGA SREDIŠČA KOPER
Anton Zadravec, 2012, diplomsko delo

Opis: Namen diplomskega dela je prikazati postopek projektiranja doma za starejše in uporabo računalniškega programa SCIA Engineer pri dimenzioniranju nosilnih elementov objekta. V diplomskem delu sta obravnavani zasnova in dimenzioniranje konstrukcij iz betona in porobetona po mejnem stanju nosilnosti in mejnem stanju uporabnosti, podane so osnovne lastnosti konstrukcij in ostalih tehničnih materialov ter osnove temeljenja. Pri dimenzioniranju smo upoštevali veljavne evropske standarde SIST EN.
Ključne besede: medgeneracijsko središče, statična analiza, obtežbe, SCIA Engineer, Evrokodi, dimenzioniranje, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, skice armature
Objavljeno: 07.05.2012; Ogledov: 2172; Prenosov: 267
.pdf Celotno besedilo (13,09 MB)

8.
ANALIZA NAKNADNO PREDNAPETEGA AB NOSILCA S PROGRAMSKO OPREMO SOFISTIK
Denis Klembas, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava teoretične osnove prednapetega betona in analizo naknadno prednapetega nosilca. Slednja je povzeta po primeru iz nemške literature vendar ponovno preračunana po danes veljavnem evropskem standardu SIST EN 1992-1-1:2005. Analiza prednapetega nosilca je bila opravljena tudi z uporabo programske opreme SOFiSTiK, njen postopek pa je skupaj z opisom programa predstavljen v diplomski nalogi. Na koncu so opisane razlike med omenjenima standardoma ter primerjava dobljenih rezultatov.
Ključne besede: prednapeti beton, naknadno prednapenjanje, evropski predstandard EC-2, SIST EN 1992-1-1:2005, kabli za prednapenjanje, mejno stanje nosilnosti, mejno stanje uporabnosti, izgube sile naknadnega prednapenjanja, modeliranje, programska oprema SOFiSTiK
Objavljeno: 13.10.2011; Ogledov: 2903; Prenosov: 497
.pdf Celotno besedilo (22,54 MB)

9.
10.
Iskanje izvedeno v 0.16 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici