| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 3 / 3
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
TEHNOLOGIJA IN SIMULACIJE NA PODROČJU EPIDURALNE ANESTEZIJE
Urška Emeršič, 2011, diplomsko delo

Opis: POVZETEK S pomočjo simulacij smo v diplomskem delu prikazali postopek epiduralne anestezije in opisali možnosti za aplikacijo in uporabo pri izobraževanju anestezijskih medicinskih sester. Epiduralna anestezija je anestezijska tehnika, ki jo lahko uporabimo samostojno ali pa v kombinaciji s spinalno anestezijo. Simulacije smo izvajali na simulatorju Life/Form. Simulacijsko okolje smo pripravili tako, da je najbolje ustrezalo realnim razmeram v operacijski sobi. Izpostavili smo predvsem vlogo anestezijske medicinske sestre pri pripravi instrumentov, pripomočkov in pripravi polja kjer se izvaja epiduralna anestezija. Poiskali in predstavili smo medicinske pripomočke proizvajalca B.Braun, prikazali in podrobno opisali video vsebino za izobraževanje pri epiduralni anesteziji. Video vsebino smo prikazali z odseki slik, ki smo jih podrobno opisali. S simulacijo epiduralne anestezije smo dokazali, da je simulator Life/Form lahko uporaben za učenje in pridobivanje spretnosti na področju epiduralne anestezije, tako študentov kot že zaposlenega zdravstvenega osebja.
Ključne besede: Ključne besede: simulacije, epiduralna anestezija, medicinska sestra v anesteziji.
Objavljeno: 09.12.2011; Ogledov: 1952; Prenosov: 310
.pdf Celotno besedilo (1,38 MB)

2.
SIMULACIJE ZAPLETOV ANESTEZIJSKEGA APARATA V OKOLJU VAM (VIRTUAL ANESTHESIA MACHINE)
Mirko Jordan, 2011, diplomsko delo

Opis: Simulacija je postala sestavni del tako dodiplomskega, podiplomskega študija ter nadaljevanja izobraževanja v zdravstvu. V zadnjih letih so bile uvedene zlasti računalniško podprte simulacije, ki se zdaj že na široko uporabljajo. Ena od teh simulacij na spletu je simulacija anestezijskega aparata, medicinskih procesov in opreme, imenovana VAM simulacija. V tem diplomskem delu smo preučili navodila za VAM simulacije in nekaj osnov o delovanju anestezijskega aparata. Opisali smo tri simulacije Virtual Fabius GS-VAM Simulacija Dräger Fabius GS anestezijske postaje, preverjanje anestezijskega aparata, USA Food & Drug Administration (FDA) 1993 in predavateljsko Virtual Machine anestezijsko (VAM) simulacijo. Opisali smo napake, odkrivanje le teh, preverili primerno posredovanje uporabnika, pogoste napake in zmote. Preverili smo nekaj napak na realnem anestezijskem aparatu v Splošni bolnišnici Novo mesto. Ugotovili smo, da so simulacije uporaben način za učenje. Enostavno je odpravljanje napak in učenje iz njih. Odločanje postane dinamično in učinkovito. Zdravstveni delavci lahko od simulacij pridobijo veliko, zavedanje narave problema do pravilnega in hitrega posredovanja.
Ključne besede: anestezijska medicinska sestra, anestezijski aparat, simulacije v anesteziji, računalniške simulacije v medicini, VAM simulacija.
Objavljeno: 06.01.2012; Ogledov: 1950; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (2,65 MB)

3.
Zdravstvena nega pacienta pred, med in po splošni anesteziji
Sandra Vrbančič, 2013, diplomsko delo

Opis: Zdravstvena nega pacienta pred splošno anestezijo zajema psihično in fizično pripravo pacienta, predoperativni anestezijski pregled in vizito anestezijske medicinske sestre, transport ter neposredno pripravo pacienta v operacijski dvorani na splošno anestezijo. Seznanitev s potekom zdravljenja pred operacijo in anestezijo ugodno vpliva na pacienta. Idealno je, če ima pacient dovolj časa, da se na operacijo lahko pripravi. Med anestezijo skrbita za pacienta anestezijska medicinska sestra in zdravnik anesteziolog. Nadzirata in vzdržujeta njegove življenjske funkcije ter globino anestezije, ga opazujeta in zagotavljata varnost. Za kakovostno zdravstveno nego pa takoj po anesteziji in operaciji poskrbi medicinska sestra v pooperativnem nadzoru v zbujevalnici, ko pa so pacientove življenjske funkcije stabilizirane, pacient zbujen in zapleti nadzorovani, pacienta premestimo na oddelek in načrtujemo tudi že odpust. Namen diplomskega dela je bil predstaviti zdravstveno nego pacienta pred, med in po splošni anesteziji, opisati vlogo medicinske sestre pri tem ter predstaviti, kako zagotavljamo varnost pacientov pred, med in po splošni anesteziji. V diplomskem delu smo uporabili deskriptiven način pisanja. Predstavili vse vrste anestezije, zdravstveno nego pacienta pred, med in po splošni anesteziji ter opisali kako zagotavljamo varnost pacientov. V sklepu smo odgovorili na obe raziskovalni vprašanji in pri tem ugotovili kako zelo pomembna je vloga medicinske sestre, kot člana tima pred, med in po splošni anesteziji ter da mora biti za varnost pacientov dobro poskrbljeno.
Ključne besede: splošna anestezija, pacient, zagotavljanje varnosti, medicinska sestra v anesteziji, zdravstvena nega
Objavljeno: 23.01.2014; Ogledov: 2381; Prenosov: 667
.pdf Celotno besedilo (2,99 MB)

Iskanje izvedeno v 0.07 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici