| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Rekonstruiranje motorskega sklopa mešalnika B12
Jakob Drev, 2021, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je opisan postopek rekonstruiranja motorskega sklopa mešalnika B12 z razlogom odpravljanja problema izsrednosti sklopke, ko je motorski sklop sestavljen v ohišju aparata. Izsrednost sklopke je povzročala prekomerno obrabo med obratovanjem in tudi hrup. Postopek analitične raziskave se je izvajal s pomočjo meritve dimenzij, rentgena, testa trajnosti in preizkusa s padcem. S pomočjo analitične raziskave smo prišli do ustrezne rekonstrukcije nosilca motorja, s katero smo uspešno zmanjšali izsrednost sklopke v aparatu. 100-% sosrednost sklopke na motorskem sklopu ni bila dosežena, vendar smo lahko povečali tolerančno polje koncentričnosti sklopke, ker so aparati, sestavljeni na nulti seriji, ustrezno prestali test trajnosti.
Ključne besede: rekonstrukcija, izsrednost, mešalnik B12, BSH Hišni aparati, d. o. o., Nazarje
Objavljeno: 02.07.2021; Ogledov: 253; Prenosov: 109
.pdf Celotno besedilo (8,23 MB)

2.
OCENA SKLADNOSTI PALIČNEGA MEŠALNIKA
Mitja Mitnjek, 2015, magistrsko delo

Opis: Uporaba malih gospodinjskih aparatov je v današnjem času za lajšanje priprave hrane skoraj neizogibna v vsakem gospodinjstvu. Vsi aparati, ki jih je možno kupiti na trgovskih policah, morajo ustrezati ustreznim predpisom. Minimalne zahteve so določene z nizkonapetostno direktivo (LVD), direktivo o elektromagnetni skladnosti (EMC), uredbo glede zahtev za okoljsko primerno zasnovo za porabo energije (EuP), direktiva o splošni varnosti proizvodov, direktiva o odpadni električni in elektronski opremi (WEEE), direktiva o omejevanju uporabe nekaterih nevarnih snovi v električni in elektronski opremi (RoHS), registracija, ovrednotenje, avtorizacija in omejitev kemikalij (REACh) ter uredba o materialih in izdelkih, namenjenih za stik z živili. V magistrskem delu so podrobneje opisane tri točke iz postopka ocene skladnosti, na primeru paličnega mešalnika, kot zahteva standard za male gospodinjske aparate. S pomočjo merilne opreme smo opravili potrebne preizkuse po standardih EN 60335-1 in EN 60335-2-14. Aparat smo obremenjevali z različnimi bremeni (različna prehranska živila) in tako poskušali najti najvišjo možno nazivno moč (zgornjo mejo) ter ustreznost skladnosti aparata. Praktični testi so bili izvedeni v podjetju BSH v Nazarjah.
Ključne besede: palični mešalnik, standard EN 60335-1 in EN 60335-2-14, električna moč, meritev.
Objavljeno: 27.05.2015; Ogledov: 672; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (5,02 MB)

3.
MODEL DODELJEVANJA IZDELKOV REAKTORJEM V KOZMETIČNI INDUSTRIJI
Nenad Kuharič, 2011, diplomsko delo

Opis: Podjetje Henkel Slovenija d.o.o. uspešno posluje že vrsto let. K vedno večji učinkovitosti prispeva krepitev blagovnih znamk in močnejši položaj na rastočih trgih, eden izmed ključnih dejavnikov, ki vpliva na učinkovitost, pa je tudi zmanjševanje stroškov proizvodnje. V okviru diplomskega dela smo izdelali matematični model, katerega cilj je bil z računalniškim programom GAMS opraviti optimizacijo dodeljevanja produktov za reaktorje v kozmetični industriji glede na stroške proizvodnje. Pod drobnogled smo vzeli delo treh mešalnikov oz. reaktorjev, v katerih izdelujemo šampone, peneče kopeli, gele za prhanje in tekoča mila, upoštevali smo povpraševanje (oz. količino proizvodnje) in stroške proizvodnje. Prav tako smo upoštevali reaktorje različnih velikosti (5 t in 10 t), proizvodnjo izdelkov v različnih izmenah (dopoldan, popoldan, ponoči), kapaciteto reaktorjev v štirih urah in dnevno kapaciteto produktov. S podrobno analizo vseh zbranih podatkov smo preučili in ugotovili, da z ustrezno izbiro reaktorja, glede na razporeditev proizvodnje, lahko zmanjšamo stroške proizvodnje.
Ključne besede: dodeljevanje, strošek proizvodnje, mešalnik oz. reaktor, GAMS program, Henkel
Objavljeno: 22.12.2011; Ogledov: 1839; Prenosov: 190
.pdf Celotno besedilo (1,63 MB)

4.
SNOVANJE BATERIJSKE KOSILNICE NA NITKO
Krešimir Gorišek, 2011, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo opisuje postopek iskanja najprimernejše rešitve pozicioniranja motorja in prenosa moči koncepta za odrezovanje robov travnatih površin imenovanega Stampella. Z izbrano rešitvijo smo želeli vplivati tudi na zmanjšanje mase koncepta pod maso že obstoječih baterijskih kosilnic. Vrednotenje analiziranih kosilnic in iskanje rešitev pozicioniranja motorja je bilo izvedeno s QFD matriko. Ker je pozicioniranje motorja vplivalo na nekoliko novejšo obliko, smo novo nastali koncept zmodelirali s pomočjo programskega paketa SolidWorks, v katerem smo z določevanjem materiala posameznim elementov dobili maso koncepta. Rezultati so pokazali, da smo ustrezno pozicionirali motor in z izbranimi materiali uspeli zmanjšati maso Stampelle.
Ključne besede: kosilnica, stampella, odrezovanje robov, pozicioniranje motorja, palični mešalnik
Objavljeno: 04.10.2011; Ogledov: 2186; Prenosov: 175
.pdf Celotno besedilo (5,71 MB)

Iskanje izvedeno v 0.11 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici