| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 528
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Vloga vojske pri zajezitvi epidemij/pandemij : magistrsko delo
Ljiljana Bručić, 2023, magistrsko delo

Opis: Najhujše bolezni, ki so v svetovni populaciji terjale milijonske žrtve obolelih in umrlih so bile: kuga, črne koze, španska gripa, kolera in nazadnje COVID-19. Z napredkom družbe so se sčasoma razvili in vpeljali različni mehanizmi za preprečevanje in zdravljenje okužb, hkrati pa so se bolezni zaradi povezovanja sveta razširile na več celin in se razvile v epidemije oz. pandemije. Pri zajezitvah epidemij je imela že skozi celo zgodovino pomembno vlogo vojska, ki je takrat poleg običajnih nalog vojskovanja predvsem s svojim medicinskim osebjem in sredstvi pomagala na civilni ravni. Seveda niti vojaki niso bili imuni na okužbe, saj so se te razširile tudi na frontah in še dodatno zmanjševale storilnost in številčnost vojske. Zadnja težka pandemija je bila COVID-19. Kljub izredni organiziranosti, rigoroznih zajezitvenih ukrepih po večini držav in vsemu zdravstvenemu napredku nas je presenetila in za sabo pustila visoke številke okuženih, obolelih in mrtvih ter tudi posledice v svetovnem gospodarstvu in v vsakdanjem življenju. Tudi ob izbruhu COVID-19 se je kot nepogrešljiv člen v obvladovanju pandemije spet izkazala vojska. V magistrski nalogi opisujemo zgodovino epidemij/pandemij ter vlogo vojske pri zajezitvi le-teh skozi čas, teoretične osnove COVID-19 in državne ukrepe za obvladovanje bolezni, za empirični del pa smo izvedli anketo mnenj o COVID-19, o preventivi, sprejetih ukrepih ter posledicah za duševno zdravje med vojaki Vojašnice Vincenca Repnika Slovenska Bistrica.
Ključne besede: vojska, vloga vojske, pandemije, COVID-19, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 21.09.2023; Ogledov: 35; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (1,48 MB)

2.
Vpliv izgradnje drugega bloka NEK na občutek ogroženosti prebivalcev Republike Slovenije : magistrsko delo
Primož Strajnar, 2023, magistrsko delo

Opis: Občutek ogroženosti prebivalcev Republike Slovenije zaradi izgradnje drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem je v zadnjih letih pereča tema. Poleg strahu pred morebitno nesrečo in njenimi posledicami se pojavlja predvsem bojazen pred moteno ali ogroženo oskrbo z električno energijo v prihodnosti. V Sloveniji trenutno prevladuje proizvodnja električne energije iz hidroelektrarn, sledijo termoelektrarne, šele za njimi pa jedrska elektrarna v Krškem. Obnovljivi viri energije, kot so vetrna in sončna energija, se v zadnjih letih povečujejo, vendar ne zagotavljajo dovolj zanesljive oskrbe z električno energijo. Za to so namreč potrebni različni ukrepi, vključno z ukrepi na področju proizvodnje, prenosa in distribucije ter izkoriščanja različnih virov energije. V razpravi o izgradnji drugega bloka jedrske elektrarne v Krškem se pojavljajo argumenti o zanesljivi oskrbi z električno energijo in nujnosti zmanjšanja izpustov CO2, hkrati pa se pojavljajo tudi protiargumenti o varnostnih tveganjih, onesnaževanju z jedrskimi odpadki in strahu pred morebitno nesrečo. Namen naloge je ugotoviti, kako bi izgradnja drugega bloka jedrske elektrarne vplivala na občutek ogroženosti prebivalcev ter kakšne ukrepe bi bilo smiselno predlagati za morebitno zmanjšanje tega občutka. Raziskava je pokazala, da se poleg strahu pred morebitno nesrečo in vplivom na okolje pojavlja tudi strah pred moteno ali ogroženo oskrbo z električno energijo v prihodnosti. Koristno bi bilo, da bi se čim večji del prebivalstva seznanil z delovanjem jedrskih elektrarn ter njihovimi prednostmi in slabostmi v primerjavi z drugimi vrstami elektrarn.
Ključne besede: jedrske elektrarne, občutek ogroženosti, NEK, električna energija, tveganja, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 08.09.2023; Ogledov: 45; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (1,72 MB)

3.
Zbiranje digitalnih dokazov v postopkih forenzičnih preiskav : magistrsko delo
Gregor Skerl Beronja, 2023, magistrsko delo

Opis: V dobi, v kateri se življenje vse bolj seli v digitalni svet, je forenzična preiskava zbiranja digitalnih dokazov postala nepogrešljiv del preiskovalnih postopkov tako v zasebnih, poslovnih kot tudi drugih sodnih procesih. Odkrivanje digitalnih sledi in zbiranje digitalnih dokazov sta ključna postopka za razumevanje in reševanje sodobnih izzivov, povezanih z bodisi kibernetsko varnostjo, poslovno skrivnostjo, kibernetskimi prevarami bodisi preiskavami na področju kriminalitete in terorizma. Digitalna forenzika vključuje uporabo sofisticiranih orodji in tehnik za iskanje, pridobivanje in analiziranje digitalnih dokazov, ki jih preiskovalci pridobijo v sklopu zasega digitalnih medijev. Ta orodja strokovnjakom omogočajo, da preiskujejo različne digitalne naprave, kot so računalniki, pametni telefoni, tablični računalniki in celo storitve v oblaku, z namenom, da bi lahko pridobili relevantne dokaze. Proces vključuje različne faze, kot so sprožitev preiskave, planiranje, zbiranje podatkov, analiza in predstavitev ugotovitev. Sam postopek zbiranja digitalnih dokazov je ključna faza v postopku digitalne forenzike, saj moramo vedno zagotavljati verigo skrbništva. Ta faza vključuje iskanje in pridobivanje relevantnih digitalnih podatkov iz različnih naprav in virov, postopek pa mora biti izveden previdno in strokovno. Napačni pristopi zbiranja digitalnih dokazov in uporaba napačne metodologije lahko vodijo v uničenje gradiva. Pridobljene digitalne dokaze je treba analizirati, jih pravilno interpretirati in predstaviti naročniku. Preiskovalec mora ugotoviti in prepoznati relevantne informacije, pridobljene iz metapodatkov, obnovitve izbrisanih datotek, elektronske pošte in podobno. Vsekakor pa ne moremo zanemariti dejstva, da živimo v dobi digitalizacije in dandanes v največji meri uporabljamo predvsem pametne mobilne naprave, in sicer tako za zasebne kot poslovne namene. Zaradi njihove zmogljivosti z njimi izvršujemo raznovrstne operacije – uporabljamo komunikacijska orodja, pošiljamo datoteke, dostopamo do različnih medijev in podobno, kar pametne mobilne naprave uvršča med najzanimivejše in podatkovno polne medije oziroma vire za preiskovanje digitalnih dokazov. Pomembno si je zapomniti, da ko govorimo o zbiranju digitalnih dokazov v postopkih forenzičnih preiskav, ne govorimo zgolj o delu državnih služb, vendar je na tem področju prisotnih ogromno zasebnikov, ki opravljajo izredno kakovostna dela tako za zasebna kot tudi javna naročila.
Ključne besede: forenzične preiskave, digitalni dokazi, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 08.09.2023; Ogledov: 41; Prenosov: 8
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

4.
Digitalizacija kot protagonist naprednih tehnologij v Centru za upravljanje z dovolilnicami : magistrsko delo
Marija Bregar, 2023, magistrsko delo

Opis: Koprsko pristanišče je edino slovensko mednarodno tovorno pristanišče, ki ga upravlja delniška družba Luka Koper, d. d. Je eno najmodernejših v tem delu sveta in z zaledjem povezano s cesto in železnico. Digitalizacija predstavlja v sedanjem času pomemben trend, ki prinaša številne spremembe na različnih področjih. Med ta področja spadajo tudi logistika in pristaniški sistemi. Digitalizacija se opredeljuje kot proces pretvorbe analognih podatkov v digitalno obliko. Omogoča učinkovitejše poslovanje, izboljšanje storitev in povečanje konkurenčnosti. S pomočjo digitalnih tehnologij je mogoče avtomatizirati procese, zmanjšati stroške ter hitreje in natančneje sprejemati odločitve. Digitalizacija omogoča tudi boljša povezanost in sodelovanje med podjetji ter olajša komunikacijo in izmenjavo podatkov. V pristaniščih se digitalizacija nanaša na uporabo digitalnih tehnologij za izboljšanje učinkovitosti in produktivnosti delovanja pristanišč. Lahko pripomore k izboljšanju operativne učinkovitosti in zmanjšanju časa pretovora tovora. Osrčje zaključnega dela predstavlja digitalizacija procesa izdaje dovolilnic v koprskem pristanišču. Skladno s tem je proces izdaje dovolilnic v zaključnem delu protagonist naprednih tehnologij v Centru za upravljanje z dovolilnicami. Predstavljen je tudi pereč del procesa izdaje dovolilnic – t. i. varnostno preverjanje pred izdajo dovolilnic, ki poteka na podlagi predložitve potrdil o nekaznovanosti. Glede na pomembnost koprskega pristanišča kot takega in zagotavljanja njegove varnosti in s tem tudi nacionalne varnosti, je predlog morebitne integracije podatkov o imetnikih dovolilnic z državnimi organi in implementaciji digitalizacije procesa izdaje dovolilnic obravnavan z različnimi strokovnjaki s področja varnosti in pomorstva kot tudi s številnimi predstavniki državnih organov, prav tako pa tudi z znanstvenoraziskovalnimi akademskimi predstavniki. Obravnavani so tudi primeri dobrih praks pristanišč v tujini, po katerih bi se lahko slovensko pristanišče zgledovalo. S pomočjo rezultatov raziskave in analize intervjujev je prikazana usmeritev, na kaj se je treba v prihodnosti osredotočiti, če bo koprsko pristanišče v prihodnosti nadaljevalo pot digitalizacije in uporabe naprednih tehnologij tako na področju izdaje dovolilnic kot tudi širše.
Ključne besede: pristanišča, digitalizacija, napredne tehnologije, Center za upravljanje z dovolilnicami, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 08.09.2023; Ogledov: 44; Prenosov: 0
.pdf Celotno besedilo (1,41 MB)

5.
Javna naročila in korupcija : magistrsko delo
Adriana Gjergjek, 2023, magistrsko delo

Opis: Od delovanja javnega sektorja je odvisen razvoj in zagotavljanje trajnostne gospodarske blaginje, socialne kohezije in dobrega počutja ljudi. Eno najpomembnejših področij delovanja javnega sektorja je področje javnih naročil, ki predstavlja pomemben del proračuna Evropske Unije, državnega proračuna in proračuna lokalne skupnosti, kar pomeni, da je od njega odvisna gospodarska rast ali BDP. Zato ga lahko definiramo kot ključnega akterja pri zagotavljanju države blaginje in pravne države. Zaradi pomembnosti prispevanja k razvoju gospodarstva in s tem povezane težnje po dobrem življenjskem standardu je pomembno, da delovanje sistema javnega naročanja temelji na integritetnem ravnanju javnega sektorja. Ne glede na to, da ima Slovenija vsa področja delovanja skrbno pravno regulirana in vseskozi teži k implementaciji EU standardov ter skladno s tem dopolnjuje predhodno zakonodajo, prihaja v praksi do težav pri zagotavljanju ustreznega in učinkovitega nadzora nad razpolaganjem javnih financ ter delovanju sistema javnega naročanja. Slednje potrjujejo primer nabave respiratorjev za čas vladanja pandemije COVID-19 leta 2020, neučinkovito delovanje informacijskega sistema največje slovenske zdravstvene ustanove UKC Ljubljana ter problematiko nespametnih gradenj bioplinarn po Sloveniji, še posebej delovanje bioplinarne ECOS v Lendavi. Pregled literature in opravljene študije primerov je pokazal, da je področje javnih naročil eno od ključnih žariščnih točk, ki je zaradi pomembnosti in vsebnosti visokih denarnih vrednosti zelo ranljivo in mamljivo za izvedbo koruptivnih dejanj, pri čemer je posebej ranljiva predrazpisna faza. Povezanost politike, korupcije in gospodarstva, tesne prijateljske vezi ter vplivi iz ozadja predstavljajo glavni razlog za izvedbo koruptivnih dejanj v postopkih javnega naročanja. Zaradi tega mnoga dejanja ne glede na povzročeno škodo ostanejo nekaznovana, skrita očem javnosti in po določenem času pozabljena, kot da se sploh niso zgodila, glavni akterji pa še naprej ostajajo na najvišjih državnih položajih.
Ključne besede: javna naročila, javna uprava, korupcija, zakonodaja, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 06.09.2023; Ogledov: 62; Prenosov: 16
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

6.
Ali obstaja povezava med osebnostnimi motnjami in storilci kaznivih dejanj? : magistrsko delo
Žiga Kodrič, 2023, magistrsko delo

Opis: V magistrski nalogi smo se ukvarjali z iskanjem povezave med osebnostnimi motnjami in storilci kaznivih dejanj. Cilj zaključnega dela je bil odgovoriti na raziskovalno vprašanje, ki smo si ga zastavi že v samem naslovu »Ali obstaja povezava med storilci kaznivih dejanj in osebnostnimi motnjami?« Osebnost je zgrajena iz osebnostnih značilnosti posameznika, ki se izoblikujejo že v otroštvu, nato pa se izoblikujejo skozi celotno življenje posameznika. Kadar pa so osebnostne značilnosti take, da povzročajo določene motnje v obnašanju, doživljanju in čustvovanju posameznika, govorimo o osebnostnih motnjah. Osebnostne motnje so tako nespremenljive osebnostne poteze pri ljudeh, ki povzročajo težave pri njihovem razmišljanju, čustvovanju in vedenju v interakciji z ostalimi. V priročniku DSM-V, izdanem s strani Ameriškega združenja psihiatrov, najdemo razlikovanje desetih osebnostnih motenj, uvrščenih v tri skupine A, B in C. Vsaka izmed motenj ima svoje specifične značilnosti zaradi česar so nekateri ljudje bolj podvrženi k nasilnemu in deviantnemu vedenju kot drugi. Kadar taki posamezniki storijo kaznivo dejanje, jim lahko zaradi osebnostne motnje pripišejo status neprištevnega storilca, kar pomeni, da bo njihova kazen odslužena na posebnem oddelku za prestajanje kazni – oddelku za forenzično psihiatrijo. Kazensko odgovornost in institut neprištevnosti podrobno ureja slovenski Kazenski zakonik. S pomočjo intervjuja z vodjo enote za forenzično psihiatrijo UKC Maribor, dr. Miranom Pustoslemškom in z podrobno analizo že opravljenih raziskav glede prevalence osebnostnih motenj med zaporsko populacijo v različnih državah, smo ugotovili, da obstaja povezava med antisocialno osebnostno motnjo in povečanim tveganjem za storitev kaznivega dejanja. Prav tako obstajajo povezave z mejno, narcisistično in paranoidno osebnostno motnjo in storitvijo kaznivega dejanja. Tveganje za storitev in ponovitvena nevarnost pa sta še večji, če obstajajo druga pridružena stanja kot so zloraba substanc, psihoze, shizofrenija in negativni vplivi okolja.
Ključne besede: osebnostne motnje, storilci kaznivih dejanj, antisocialna osebnostna motnja, neprištevnost, forenzična psihiatrija, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 06.09.2023; Ogledov: 49; Prenosov: 17
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

7.
Analiza načinov zagotavljanja delovanja neodvisnih nadzorstvenih institucij : magistrsko delo
Tina Sunarić, 2023, magistrsko delo

Opis: Že od nekdaj so številna področja med državami urejena z mednarodnimi pogodbami. Nekaj časa je že preteklo, odkar je Slovenija postala članica Evropske unije ter s tem predala del svoje suverenosti in s tem privolila, da bo upoštevala evropsko zakonodajo. Prav po pravu Evropske unije je zahtevano ustanavljanje neodvisnih državnih institucij na različnih, kritičnih področjih. Tako kot druge države tako tudi Slovenija izvaja svoje obveznosti in ima v državi kar nekaj neodvisnih institucij, ki morajo delovati ločeno od politike in ostalih državnih organov. Ena od zahtevanih neodvisnih institucij je tudi organ za preiskovanje nesreč in incidentov na določenem področju. Glede na to, da je v Sloveniji to edina neodvisna državna institucija, ki dejansko ni ustanovljena kot neodvisna in ločena od ostalih državnih organov, je bilo skozi magistrsko delo analizirano, kakšne so dejansko mednarodne in evropske zahteve za ustanovitev, organizacijo in delovanje takšne institucije. Pregledano je bilo tudi, kako imajo točno to področje urejeno določene države, ki so članice Evropske unije, in tudi tiste, ki še niso članice in jih zavezujejo samo mednarodne pogodbe. Pregledana je bila tudi nacionalna slovenska zakonodaja na tem področju ter opravljen pregled organizacije in delovanja naše institucije, ki pokriva preiskovanje nesreč in incidentov na področju prometa. V magistrskem delu smo ugotavljali, kakšne oblike ustanavljanja tovrstne državne institucije so najprimernejše z vidika delovanja, ter kakšno delovanje kot najprimernejše vidijo evropske institucije in tuji neodvisni preiskovalni organi.
Ključne besede: neodvisne nadzorstvene institucije, zagotavljanje neodvisnosti, neodvisno delovanje, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 01.09.2023; Ogledov: 66; Prenosov: 13
.pdf Celotno besedilo (1,40 MB)

8.
Zagotavljanje korporativne varnosti in njenega strateškega komuniciranja v zdravstvenih institucijah : magistrsko delo
Teja Lobnikar, 2023, magistrsko delo

Opis: Zagotavljanje korporativne varnosti je bistvena in kritična komponenta vsake zdravstvene ustanove za zagotavljanje varnih storitev svojim pacientom in zaposlenim. Zdravstvene ustanove morajo uporabiti različne strategije za zagotavljanje korporativne varnosti, ki pa hkrati vključuje razvoj celovitega komunikacijskega načrta, ki opredeljuje vloge in odgovornosti različnih deležnikov. Cilj zaključnega dela je predstaviti koncept korporativne varnosti v slovenskem zdravstvenem sistemu in opredeliti njen status. Za pridobitev rezultatov je bila izvedena anketa, ki je bila posredovana zdravstvenim ustanovam v Sloveniji, v kateri je sodelovalo 154 deležnikov v zdravstvu. Rezultati so pokazali, da je korporativna varnost v slovenskih zdravstvenih ustanovah prisotna, vendar so potrebni dodatni napori za njeno izboljšanje, še posebej glede na trenutne izzive, povezane z ukrepi po epidemiji COVID-19, pomanjkanjem zdravstvenega kadra ter kibernetskimi grožnjami. Pravni postopki korporativne varnosti v zdravstvenih ustanovah so v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi za zaščito interesov njihovih pacientov in zaposlenih, operativne varnostne procese pa trenutno zagotavljajo predvsem notranji ponudniki. Pravni procesi korporativne varnosti so med zaposlenimi sicer slabo poznani, hkrati pa slednji visoko vrednotijo pomembnost korporativne varnosti znotraj zdravstvenih institucij. V prihodnosti je potrebno predvsem izboljšati usposabljanje in izobraževanje osebja, ki ima najpomembnejšo vlogo pri zagotavljanju varnosti. Za učinkovito vzpostavitev celovite korporativne varnosti je bistvenega pomena strateška komunikacija z vsemi deležniki, da se zagotovi pravilno izvajanje njihovih varnostnih politik in postopkov – zagotavljanje korporativne varnosti v zdravstvenih institucijah je namreč kompleksen izziv, ki zahteva celovit in sistematičen pristop.
Ključne besede: korporativna varnost, strateško komuniciranje, zdravstvene institucije, Republika Slovenija, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 30.08.2023; Ogledov: 74; Prenosov: 27
.pdf Celotno besedilo (911,50 KB)

9.
Financiranje političnih strank in korupcija : magistrsko delo
Stiven Bozhinoski, 2023, magistrsko delo

Opis: Eden od segmentov, ki je ključen za neovirano delovanje demokratičnih sistemov, je financiranje političnih strank, ki jim zagotavlja sredstva za izvajanje kampanje, organiziranje dogodkov in izvajanje drugih političnih dejavnosti. Urejeno financiranje političnih strank je zelo pomembno pri zagotavljanju neodvisnosti strank ter ohranjanje integritete političnega sistema. Na ta način lahko učinkovito preprečimo neupravičen vpliv zasebnih donatorjev, državnih in javnih organov ter strankam omogočimo, da lahko tekmujejo v skladu z načelom enakih možnosti. Legitimnost financiranja demokratičnega procesa je nenehno obdana s tveganji, ki lahko spodkopljejo njegov namen. Čeprav so finančna sredstva nujna za učinkovito delovanje političnih strank, izkušnje kažejo, da obstaja resnična nevarnost, da se bodo nekatere stranke in kandidati, ko bodo na položaju, bolj odzivali na interese določene skupine donatorjev kot pa na interese širše javnosti. Donatorji lahko tudi pričakujejo neko vrsto povračila za donacije, dane med volitvami. Globalizacija omogoča večjo svobodo donatorjem, kar lahko vpliva na politične procese. To prinaša situacijo, kjer se multinacionalke selijo v države, ki omogočajo financiranje iz tujine, kar pa postavlja vprašanje, kdo ima vpliv na volitve in politične stranke v teh državah. Transparentno financiranje političnih strank ima ključno vlogo pri ohranjanju demokratičnih procesov in zaupanja javnosti v politični sistem. Slabo urejeno področje financiranja političnih strank pa lahko ustvari ugodne pogoje za korupcijo in zlorabo politične moči, kar resno ogroža integriteto političnega sistema in zaupanje ljudi v politične institucije. Misija za ocenjevanje volitev UDIČP, ki je bila zadolžena za oceno volitev na parlamentarnih volitvah leta 2022 v Sloveniji, je izrazila splošno zadovoljstvo z zakonodajnim okvirom za financiranje politike in volilnih kampanj v državi, kar kaže na skladnost slovenske zakonodaje s smernicami evropske zakonodaje na tem področju. Vendar nadaljevanje reform na področju financiranja političnih strank in kampanj je ključno za demokratične procese v eni državi, zato se nikoli ne smemo ustaviti v prizadevanjih za reforme na področju financiranja političnih strank in kampanj. Vlaganje v reforme bi namreč učinkovito preprečilo neustrezno vplivanje na politične kampanje in izide volitev ter prispevalo k večji preglednosti in integriteti volilnega procesa
Ključne besede: financiranje političnih strank, kampanje, korupcija, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 30.08.2023; Ogledov: 50; Prenosov: 13
.pdf Celotno besedilo (1,07 MB)

10.
Primerjava ureditev pomožne policije v različnih državah : magistrsko delo
Dejan Peršuh, 2023, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu smo raziskali in primerjali strukturo, delovanje, usposobljenost in učinkovitost pomožnih policij v različnih državah. Poudarek je na razumevanju, kako se medsebojne prakse pomožne policije razlikujejo, zlasti v primerih v ZDA, Veliki Britaniji in Sloveniji. Ta raziskava nam pokaže različne vloge nacionalnih pomožnih policijskih sil, vključno z nujno pomočjo, s preventivnimi misijami, sodelovanjem skupnosti, policijsko podporo ter z izobraževanjem in usposabljanjem. Poudarja tudi različne stopnje usposabljanja, pooblastila in omejitve, ki veljajo za pomožne policiste v zajetih državah. Ta raziskovalna naloga priznava močno odvisnost od pomožne policije pri zagotavljanju varnosti in pomoči skupnosti kljub razlikam v strukturi in pooblastilih pomožnih policijskih sil. S temi ugotovitvami ta študija poudarja pomen pomožne policije kot dragocenega dopolnila redni policiji ter izpostavlja najboljše prakse in usposabljanje za izboljšanje učinkovitosti in podpore pomožne policije pri opravljanju njenih nalog.
Ključne besede: pomožna policija, policijsko delo, delovanje pomožne policije, usposobljenost pomožne policije, učinkovitost pomožne policije, magistrska dela
Objavljeno v DKUM: 30.08.2023; Ogledov: 36; Prenosov: 10
.pdf Celotno besedilo (493,71 KB)

Iskanje izvedeno v 0.14 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici