| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 44
Na začetekNa prejšnjo stran12345Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Kmetija kot logistično podjetje : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Katja Kašnik, 2009, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi z naslovom Kmetija kot logistično podjetje bomo prikazali, da lahko tudi kmetija deluje kot logistično podjetje, ki ga spremljajo nabavna, notranja, distribucijska in razbremenilna logistika. Pri vseh teh logističnih procesih je pomembno tudi pravilno skladiščenje nabavnega blaga in končno ravnanje z dobičkom, ki ga podjetje ustvari. Tudi kmetija ustvarja prihodek s svojimi proizvodi. Primerjali bomo konvencionalno kmetijo, ki se je nato preoblikovala v ekološko kmetijo in s tem pridobila veliko novih logističnih sprememb. Spremembe se nanašajo na čas opravil, na manjšo potrebo po delovni sili, mehanizacijo, lažje delo … Vsako novo spremembo spremljajo tudi določene pomanjkljivosti. Na ekološki kmetiji se prav tako srečujejo s stroški in z obremenjevanjem okolja, ki pa vseeno ni tako veliko, da bi imelo gromozanske posledice za okolje, saj ekološka kmetija ne deluje samo z namenom, da pridobi prihodek, ampak tudi z namenom, da živi z naravo. V diplomski nalogi bomo skušali prikazati, da je bilo delo pred prehodom v biopridelavo brez tehnologije težje, ampak dosti bolj naravno, saj se ni toliko obremenjevalo površin s težkimi stroji kot danes.
Ključne besede: logistika, kmetija, nabava, proizvodnja, lokacija, prodaja, prihodek
Objavljeno: 13.06.2010; Ogledov: 1989; Prenosov: 294
.pdf Celotno besedilo (4,46 MB)

8.
Izbira lokacije za deponijo komunalnih odpadkov v Posavju : diplomsko delo univerzitetnega študijskega programa Logistika sistemov
Dušan Šiško, 2009, diplomsko delo

Opis: Okolje, v katerem živimo, smo nasledili od naših prednikov. Današnja generacija ga onesnažuje preko razumnih meja in posledice tega so v naravi vedno bolj opazne, zato se postavlja vprašanje, kako ohraniti okolje v čim boljšem stanju za naše zanamce. Poleg države, ki skrbi za ustrezno zakonodajo in nadzor izvajanja ukrepov za varstvo okolja, imajo pomembno vlogo na tem področju lokalne skupnosti. V diplomski nalogi smo obravnavali problem izbire lokacije za regionalno odlagališče komunalnih odpadkov na območju Posavja. Občine Brežice, Krško in Sevnica so dosegle soglasje, da bodo skupno rešile vedno bolj pereče vprašanje odlaganja komunalnih odpadkov. Na celotnem prostoru Posavja so poiskale potencialne lokacije, izmed katerih bi izbrali najustreznejšo za izgradnjo regionalne deponije oziroma regijskega centra za ravnanje s komunalnimi odpadki. Predstavljen je način izbiranja primerne lokacije, ki je potekal v treh stopnjah, izmed katerih je vsaka predstavljala postopno oženje problematike z upoštevanjem različnih kriterijev. Prvi izločitvenem kriterij za predlagane lokacije so bili naravni geografski dejavniki. Zadnjo fazo so predstavljale geološko-tehnične analize dveh izbranih lokacij na terenu. Pred odločitvijo o najprimernejši lokaciji je prišlo do predloga oziroma zahteve države za sodelovanje Posavja v skupnem projektu gradnje odlagališča komunalnih odpadkov z Dolenjsko, zato smo v nalogi podali tudi primerjalno analizo obeh variant.
Ključne besede: odpadki, komunalni odpadki, deponija, regijski center za ravnanje z odpadki, lokacija
Objavljeno: 13.06.2010; Ogledov: 2144; Prenosov: 126
.pdf Celotno besedilo (5,16 MB)

9.
ANALIZA POSLOVNEGA OKOLJA FAKULTETE ZA KMETIJSTVO IN BIOSISTEMSKE VEDE
Alenka Kolar, 2010, delo diplomskega seminarja/zaključno seminarsko delo/naloga

Opis: Vodenje podjetja danes ne pomeni več samo ukvarjanja s trenutnimi poslovnimi problemi in reševanje le-teh. Uspeh sodobnega vodenja je predvsem v pravočasnem prepoznavanju morebitnih nevarnosti, ki lahko ogrozijo poslovanje podjetja oziroma organizacije. Veliko konkurenčno prednost lahko prispeva tudi prepoznavanje priložnosti, ki se podjetju ali organizaciji ponujajo, in seveda hiter odziv nanje. Pri tem so odločilne sposobnosti poslovodstva, da v pravem trenutku prepoznajo najustreznejšo priložnost in jo kar najbolje izkoristijo podjetju v prid. V pomoč pri ugotavljanju vseh vplivov okolja na podjetje in stanja v podjetju samem imamo na voljo različne analitične metode. Najpogosteje uporabljena je analiza prednosti in slabosti ter poslovnih priložnosti in nevarnosti podjetij in organizacij ali SWOT analiza. Na primeru fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede sem s pomočjo omenjene analize ugotovila, da ima fakulteta določene prednosti in priložnosti, ki jih lahko izkoristi na področju vpisovanja študentov na fakulteto. Tako ugoden in primeren geografski položaj nove in sodobno opremljene fakultete na lokaciji Pivole v Mariboru kot posestvo fakultete, ki se nahaja v neposredni bližini same fakultete, sta le začetek, da lahko študenti povežejo bogato pridobljeno teorijo s prakso na posestvu UKC. Za uspešnost FKBV v okviru storitvene dejavnosti je pomembno, da si tako pedagoški kot nepedagoški del osebja skupaj uspešno prizadevata ustvariti in razvijati študijske programe, ki bodo temeljili na področju varnosti hrane v prehrambni verigi, ekološkega kmetijstva, področja okrasnih rastlin ter krajinske arhitekture, kot tudi področje menedžmenta v agroživilstvu in razvoju podeželja, saj se je za te študijske programe v zadnjem času povečalo zanimanje. Konkurenčno prednost fakultete in njene priložnosti je torej potrebno dodobra izkoristiti, saj je od njih odvisno karierno odločanje mladih in bodočih študentov na FKBV.
Ključne besede: management, SWOT analiza, Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, priložnost, lokacija, novi študijski program
Objavljeno: 21.01.2011; Ogledov: 2335; Prenosov: 150
.pdf Celotno besedilo (671,45 KB)

10.
SKLADIŠČNO POSLOVANJE CENTRALNEGA SKLADIŠČA POŠTE SLOVENIJE D.O.O.
Mojca Potočnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Diplomski seminar smo razdelili v dva dela in sicer teoretičnega in praktičnega. V teoretičnem delu smo opisali pojem logistike, katera ima velik vpliv na življenjski standard ljudi v sodobni družbi. Tega se zavedajo tudi organizacije, kajti logistika postaja veliko strateško področje, pomembno za uspešno vodenje podjetja. Tukaj smo opredelili tudi osnovne pojme in postopke, brez katerih si skladiščne dejavnosti ne moremo niti zamisliti. V praktičnem delu pa smo opisali podjetje Pošta Slovenije d.o.o. in dela, ki potekajo v centralnem skladišču Pošte Slovenije. Opisali in prikazali smo pomanjkljivosti sedanjega poslovanja v centralnem skladišču in primerjali z paketnim ekspeditom, ki je že informacijsko podprt. Opisali smo tudi pomanjkljivosti, ki lahko pripeljejo podjetje Pošta Slovenije d.o.o. v obdobje upadanja rasti, če se ne bodo začeli ukvarjati z odpravljanjem napak in pomanjkljivosti, katere so trenutno prisotne v njihovem poslovanju.
Ključne besede: logistika, skladiščenje, lokacija, informacijska podpora, pismarnice, kontrolno pakirno mesto
Objavljeno: 15.10.2013; Ogledov: 1198; Prenosov: 125
.pdf Celotno besedilo (181,31 KB)

Iskanje izvedeno v 0.17 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici