| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Logistični sistem v halal industriji
Amela Eskić, 2020, magistrsko delo

Opis: Namen magistrskega dela je bil proučiti logistični sistem v halalski industriji, predvsem pa se pri tem osredotočiti na malezijske halal standarde, ki veljajo za najbolj sprejete v svetu. V prvem delu je predstavljen konvencionalni logistični sistem ter njegove glavne logistične elemente, nato sledi kratka predstavitev religije islam, halalske industrije ter procesa logističnega sistema v halalski industriji na primeru malezijskega podjetja, ki je kot prvo pridobilo halal certifikat za svojo logistično dejavnost.
Ključne besede: logistični sistem, islam, halalska industrija, halalski logistični sistem, šeriatsko pravo.
Objavljeno: 10.12.2020; Ogledov: 126; Prenosov: 11
.pdf Celotno besedilo (1,24 MB)

2.
ZASNOVA MONTAŽNE LINIJE ZA SESTAVO MPP-S IZ VIDIKA LOGISTIKE
Drago Toplak, 2016, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi je predstavljeno kako razvrstitev delovnih mest in organiziranost proizvodno delovnih procesov vplivata na lažje načrtovanje proizvodnje. Od razvrstitve delovnih mest je odvisna pretočnost proizvodnje oziroma pretočni čas izdelkov ali proizvodov.
Ključne besede: Logistični sistem, pretočni čas, proizvodnja, delovni proces, delovno mesto
Objavljeno: 18.11.2016; Ogledov: 581; Prenosov: 41
.pdf Celotno besedilo (1,38 MB)

3.
Predlogi izboljšav ERP sistema v podjetju Art Trade d.o.o.
Nataša Prodanović, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomski nalogi želim predstaviti delovanje ERP sistema v podjetju Art Trade d.o.o.. Organizacija je znana v področju umetniškega in hobi materiala, zato morajo stremeti k uresničevanju ciljev in postavljanju konkurenčnih meril. V podjetju sem opravljala praktično usposabljanje iz katerega sem pridobila vse potrebne informacije za diplomsko nalogo. Skrbela sem za postrežbo in informiranje strank, sprejemanje in izdajanje naročil, prenose med poslovalnicami, negotovinsko poslovanje in predračune ter ostala dela in opravila v organizaciji. Ker sem sodelovala pri večini opravil, sem organizacijo dodobra spoznala, hkrati pa sem se seznanila z njenim vodenjem, planiranjem in samo organizacijo dela. Pri samem opravljanju praktičnega usposabljanja sem ugotovila, da je celotna organizacija nezadostno informacijsko povezana. Pogosto sem naletela na težave z informacijsko podporo, ki jih nisem mogla odpraviti. Te napake namreč odpravlja oddelek za IT podporo v sodelovanju s podjetjem SAOP, ki vzdržuje ERP sistem iCenter.
Ključne besede: Art Trade d.o.o., logistični procesi, ERP iCenter sistem
Objavljeno: 11.12.2015; Ogledov: 682; Prenosov: 70
.pdf Celotno besedilo (2,65 MB)

4.
5.
Nadgradnja logističnega informacijskega sistema v podjetju XY
Blaž Zafošnik, 2013, diplomsko delo

Opis: Logistični informacijski sistem služi podpori logističnim procesom. Zaradi večjega števila logističnih dogodkov so se pomanjkljivosti odrazile šele v zadnjih letih. Začela so se pojavljati vedno večja odstopanja med knjižnimi in dejanskimi zalogami. Skupaj z nedoslednostjo skladiščnikov in nekaterimi značilnostmi dejavnosti je to glavni vzrok za vedno slabšo sledljivost blaga v informacijskem sistemu, zaradi česar posledično vodimo ročno evidenco s pomočjo dobaviteljevih etiket. Ob izdaji blaga iz etiket skladiščniki prepišejo šarže na komisionirne liste. Skladiščna administracija na podlagi podatkov iz komisionirnih listov z raziskovalcem poišče blagu pripadajoče certifikate in jih priloži dobavnicam ali jih kupcem pošlje po elektronski pošti oz. faksu. Ker to negativno vpliva na prodajo in zavira procese notranje logistike, podjetju predlagamo, da z uporabo hitrih inventur v primeru viškov in s preskladiščenjem na fiktivno skladišče v primeru ugotovljenih mankov sproti odpravlja odstopanja med knjižnim in dejanskim stanjem. Sistem sledljivosti naj po prenovi temelji na atributu ID pozicije, unikatni zaporedni številki, ki jo sistem določi vsaki prevzeti poziciji. Dokumentni sistem bi morali nadgraditi, da bi bilo tiskanje, izvažanje in pošiljanje odpremne dokumentacije preprostejše, hitrejše in s tem cenejše.
Ključne besede: logistični informacijski sistem, sledljivost, netočnost zalog, dokumentni sistem.
Objavljeno: 17.10.2013; Ogledov: 1135; Prenosov: 122
.pdf Celotno besedilo (4,18 MB)

6.
7.
Uporaba umetne inteligence v logističnih informacijskih sistemih
Jasmin Kaljun, 2008, objavljeni strokovni prispevek na konferenci

Opis: Logistika je dejavnost, ki se ukvarja z upravljanjem toka materialov od virov do porabnikov tako znotraj enega podjetja kot med več podjetji. Cilj logistikeje zagotoviti prave dobrine in storitve, na pravem mestu ob pravem času, količini in kakovosti, z najnižjimi stroški in vplivi na okolje, skladno s sklenjeno pogodbo. Implementacija računalniških tehnologij na področje logistike zahteva razvoj logističnega informacijskega sistema, kot povezane skupine podsistemov odgovornih za posamezna področja logistike. Znotraj posameznega podsistema pa se lahko uporabijo tudi metode umetne inteligence, ki lahko znatno zmanjšajo potreben čas uporabe sistema in številov posamezen projekt vključenih ekspertov, s čimer prispevajo k zmanjšanju skupnih proizvodnih stroškov. V članku je predstavljena zgradba vzorčnega logističnega informacijskega sistema, namen in področje enega izmed njegovih podsistemov in možnost implementacije inteligentnega svetovalnega sistema znotraj tega logističnega informacijskega podsistema.
Ključne besede: logistika, proizvodni proces, logistični informacijski sistemi, CIM, inteligentni svetovalni sistem
Objavljeno: 31.05.2012; Ogledov: 1707; Prenosov: 111
URL Povezava na celotno besedilo

8.
Zasnova logističnega sistema
Edvard France, 2011, specialistično delo

Opis: V specialistični nalogi je zasnovan logistično distribucijski center. Na osnovi izbranih transportno skladiščnih enot (TSE), kot so lesena evropaleta, plastični skladalni zaboj in kartonska embalaža, izbrane infrastrukture in na osnovi analiziranja delovanja več skladišč po Sloveniji so narejene osnovne smernice za notranjo logistiko distribucijskega centra. Pri iskanju rešitve, ki popolnoma izpolnjuje postavljene tehnične zahteve, so upoštevani primeri dobre prakse in postopki načrtovanja skladišč in distribucije. Iskala se je enostavna, ekonomsko upravičena rešitev, ki jo je možno (dokaj enostavno) modulno spremeniti, avtomatizirati in informatizirati. Rezultati so pokazali, da je centralizirano skladiščenje neprimerno boljša rešitev od necentraliziranih skladišč. Osnove uspešnega distribucijskega centra narekujejo skladiščne osnove, sledenje blaga, informacijska podpora in kontrola. Ostalo nadgradijo kadri in uspešne komercialne poteze. Načrtovanje logističnih sistemov je v celoti podrejeno željam in zahtevam naročnika, kar zahteva hiter odziv pri morebitnih spremembah, ki se lahko pojavijo pri projektih. Naloga s svojo vsebino predstavlja prispevek k načrtovanju notranje logistike sistemov.
Ključne besede: logistični sistem, zasnova logistično distribucijskega centra, skladiščne tehnologije
Objavljeno: 23.12.2011; Ogledov: 1704; Prenosov: 146
.pdf Celotno besedilo (3,82 MB)

9.
UPORABA SAP APO ZA OPTIMALNO PLANIRANJE PROIZVODNJE V FARMACEVTSKI INDUSTRIJI
Jožica Pavlovič, 2011, diplomsko delo

Opis: Sodobna podjetja v vedno večjem konkurenčnem boju sledijo najmodernejši tehnologiji zaradi večjih zahtev kupcev in hitrega razvoja tehnologije. Pri tem poskušajo čim bolje ustreči željam kupcev, izboljšujejo kakovost proizvodov in storitev ter pri svojem poslovanju dosegajo nižje stroške. Uspešnost podjetja je odvisna od načrtovanja poslovanja in kontrole, ki pove, če se je izvedba približala planu, ali je gladko potekala s čim manj težavami ter čim boljšim izkoristkom. Obstoj podjetja je odvisen od proizvodnje. Cilji planiranja proizvodnje so ugotovitve, katere proizvode in kdaj in koliko jih proizvesti. Zaradi uporabe in razvoja novih tehnologij se povečuje obseg logističnih operacij, zato si mora uspešno podjetje nujno zagotoviti kakovostno in zanesljivo informacijsko podporo. Primer takšne podpore in tema moje diplome je informacijski sistem SAP R/3 oziroma njegov optimizacijski modul APO, ki je kot njegova nadgradnja vodilni sistem za planiranje proizvodnje.
Ključne besede: logistični proces, planiranje proizvodnje, informacijski sistem SAP R/3, APO (Advanced Planner and Optimizer)
Objavljeno: 20.12.2011; Ogledov: 3180; Prenosov: 340
.pdf Celotno besedilo (2,96 MB)

10.
ZASNOVA REGALNEGA SKLADIŠČNEGA SISTEMA - KEMA
Mitja Horvat, 2011, magistrsko delo

Opis: Pri načrtovanju skladišča v osnovi izhajamo iz vrste skladišča, želene zalogovne velikosti skladišča, zahtevane zmogljivosti skladišča, asortimenta skladišča in želja ter zahteve uporabnika skladišča. Zelo pomembna je tudi lokacija skladišča, vendar smo se v magistrskem delu osredotočili na racionalizacijo in optimizacijo procesov skladiščnega poslovanja v zaprtem skladišču in na zunanjem skladišču. V magistrski nalogi so opisani posamezni skladiščni procesi. V nalogi je prikazan statični in dinamični del skladišča ter načrt in zmogljivost skladišča. S procesno karto je prikazan potek procesov pred in po naših predlogih. Za potrditev naših predlogov je bila uporabljena metoda analitične simulacije. Nato smo dosežene cilje tudi pokomentirali. S predlaganimi rešitvami je zmanjšan vpliv človeškega faktorja pri napakah v odpremi produktov, zmanjšana komisionirna pot in trajanje procesov. Na koncu je vrednostno ovrednoten prihranjeni strošek in investicija ter izračunani čas povrnitve investicije.
Ključne besede: načrtovanje skladišča, transportno skladiščna enota, regalni skladiščni sistem, logistični center KEMA, racionalizacija in optimizacija skladiščnih procesov
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 2415; Prenosov: 395
.pdf Celotno besedilo (3,14 MB)

Iskanje izvedeno v 0.33 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici